tzn to że uśmiercili Scofielda. Serial straci bardzo dużo. Samo wykonanie sceny, pokazanie pare lat później kiedy już pogodzili się ze śmiercią Michela i sama w sobie scena była świetna, jednak wolałbym, żeby żył.
Swoją drogą to tylko on jest chyba na prawdę wolny. Każdy z bohaterów będzie żył ze świadomością, że kogoś zabił i nie do końca wiadomo czy się pogodzą z tym.
"......samo wykonanie sceny, pokazanie pare lat później kiedy już pogodzili się ze śmiercią Michela i sama w sobie scena była świetna, jednak wolałbym, żeby żył"
Co racja to racja kazdy wolal by Happy End ale jednak to ze usmiercili Michela i to w pieknej scenie uczynilo to serial innym niz reszta. Zakonczenie bez zastrzeżeń jezeli chodzi i scenariusz ale jezeli chodzi o widzow to nie wiem. Ja czekam na Prison Break : The Final Break ;)
" uczynilo to serial innym niz reszta".
W sumei to większość sensownych seriali kończy się na 3 sposoby:
1. twórcy ucinają produkcję i serial urywa się bez zakończenia;)
2. Finalny odcinek kończy się krwawą łaźnią.
3. Ubijają głównego bohatera lub jego partnera/partnerkę.
Innych zakończeń jeszcze nie widziałem:)
Do połowy 4-ego sezonu twórcy PB nagromadzili mnóstwo zawiłych wątków i niedokończonych spraw, a że oglądalność była wręcz tragiczna, dostali czerwone światło i kilka odcinków na zakończenie wszystkiego...
Zakończenie jest jakie jest, Michael nie żyje, niektórzy na wolności, inni w pace a jeszcze inni na werandzie jako warzywka - w sumie nie było źle, tylko ten powrót Kellermana i C-Note'a dobitnie naciągany, tak samo zresztą jak cały ten sezon.
Ten serial powinien zakończyć się na drugim sezonie - aw ostatnim odcinku gent Kim powinien zabić Sarę na łódce, Linc powinien zabić Kima a potem dostać kulkę uciekając przed policją; Sucre powinien wykrwawić się na tej ulicy w pogoni za odjeżdżającym do paki Bellickiem; Michael powinien rozwalić T-Bagowi głowę w tej chatce a potem zostać aresztowany za morderstwo i osadzony w Sonie razem z Mahone'm, gdzie Bellick robiłby już za męską dziwkę tak jak w pamiętnej ostatniej scenie 2-ego sezonu, gdy Michael wchodzi do Sony. Gdzieś obok powinien leżeć Mahone po przedawkowaniu, a Michael w scenie z białym światłem powinien zacząć krzyczeć Nooooooooooooo!!!!!...... I tyle. Teraz napiszecie że piszę bzdury, ale takie zakończenie to na wieki ludzie by zapamiętali. A tak powstały dwa dziwne sezony, które po prostu "były"...
Wtedy wszyscy pisaliby że powinni nakręcić dalsze losy Michaela. I pewnie po jakimś czasie doczekaliby się tak czy siak.
Uważam, że skoro Michael przez długie sezony tyle się trudził, żeby odzyskać swoją i swoich bliskich wolność, to producenci mogli już go nie uśmiercać. Ja oglądałam ostatni odcinek z mamą i aż się obie popłakałyśmy :).
Co wy gadacie przecież Michael nie zginął. To Sara została zabita. Ostatni sezon kończy się tak, że odzyskują LJ'a i wszyscy się rozdielają i chcą się zemścić na firmie. Może wy nie ten serial oglądaliście...
Mnie też zdenerwowało ze Mike zginął..
Tylee co sie natrudzil moglo mu byc wynagrodzone...
Ogladajac oststni odcinek poryczalem sie jak dziecko..
Bardzo bylem zwiazany z tym serialem jak i z bohaterami nie przegapilem zadnego odcinka, moze dlatego śmierć Mika tak mnie wzruszyła :)
MadBoy - nie chce zepusc ci serialu ale chyba ogladasz 3 sezon jeszcze mam racje?
Buzek_2 " Ogladajac oststni odcinek poryczalem sie jak dziecko..
Bardzo bylem zwiazany z tym serialem jak i z bohaterami nie przegapilem zadnego odcinka, moze dlatego śmierć Mika tak mnie wzruszyła :) " Dokładnie, ale zakonczenie jest spoko jesli jestes prawdziwym fanem...
No przecież nie ma sezonu czwartego. A jeśli jest to napewno nie w Polsce. Czy mam rozumieć, że wszyscy na tym forum mieszkają w USA i tak dobrze rozumieją język angielski, żeby oglądać w oryginale?
Kilka dni temu zakończył sie 4 sezon który jest ostatnim sezonem PB. Naturalnie w polskiej telewizji prędko go nie obejrzysz. Angielskiego nie znam tak dobrze oglądam z napisami (polskie tłumaczenie i tak jest do kitu zmieniają niektóre słowa bądź wogole nie tłumaczą fragmentu dialogu)
"....polskie tlumaczenie jest do kitu...." chodzilo mi o LEKTOR (polsatowski)
Co wy gadacie o śmierci Michaela skoro znalazłem opis wszystkich odcinków i w opisie ostatniego nic takiego nie ma, żeby Michael umarł. Jakieś żarty sobie robiciee, czy co?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_odcinków_serialu_Skazany_na_śmierć
Nikt cie nie wkrecazobacz na YouTube http://www.youtube.com/watch?v=B2xWbWBki14&feature=related
udane zakończenie
Musze przyznać że bałem się jak autorzy zakończą ten serial ale według mnie bardzo dobre zakończenie.
Jak zwykle im bliżej końca tym więcej zwrotów akcji...
Prawda jest taka że gdyby scofield przeżył do samego końca zmianiłbym chyba ocene z 10 na 1... chociaż mam wrażenie że nie tylko on "zasługiwał" na śmierć
Śmierć Scofielda była czymś idealnym. To właśnie tak miał się zakończyć ten serial. Niesie przesłanie, daje do myślenia.. Pomimo słabszej 4 serii zakończenie ratuje u mnie ocene 10/10.