PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224914
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Operacja Michaela w Firmie
Czytałem , któryś post, gdzie było napisane, że Michaela leczyli najlepszymi technologiami i sposobami i teraz umiera na końcu

Otóż nie był leczony najlepszymi sposobami wtedy w Firmie u generałA kRANTZA, jak miał raka mózgu (pamiętam ten odcinek) - jakaś lekarka powiedziała Sarze, że to jest jedna z najlepszych metod leczenia raka mózgu ale nie najlepsza (nie pamiętam co dokładnie powiedziała), tak więc chciałem to sprostować.

można się czepić , że za dużo zmartwychwstań było w ostatnich odcinkach: Generał Kratnz, Matka Michaela, i inne fragmenty seriali.
Według mnie ten serial był najlepszym serialem, który oglądałem do tej pory, co świadczy ocena o nim na tym portalu i nie tylko.

i jeszcze jedno: mogli bardziej uśmiercić Michaela na końcu (w szpitalu jak umiera a przy nim wszyscy którzy przy jego boku byli przez cały czas, a tak to trochę zespuli zakończenie)
Nie wyobrażam sobie 5 serii, jeśli nakręcą, ten serial trafi wizerunek bardzo dobrego serialu.

Pozdrawiam wszystkich, którtzy oglądali ten serial do końca

ocenił(a) serial na 3
gites254

W takim razie oglądałeś bardzo mało seriali lub po prostu nie te co trzeba ;)
Wystarczy włączyć dowolny serial ze stajni HBO, żeby się przekonać, że Prison Break to tandeta.

von_Vogt

Mam HBO 1 i 2 nie ma tam jakiś najlepszych seriali, nie powiem niektóre są dobre,
swoją drogą chyba jeszcze nie dorosłeś do dobrych seriali

ocenił(a) serial na 3
gites254

No teraz to poleciałeś konkretnie, przecież HBO wyprodukowało najlepsze seriale! Nie to żebym sugerował się rankingami, ale to czołówka w prawie każdym. Nie wiem co leci na kanałach HBO, bo nie o tym mówiłem. Mówiłem o produkcji, a nie o tym co puszczają. Swoją droga swoje produkcje na pewno zamieszczają w swojej ramówce ;)
Tak, żeby nie być gołosłownym to tu masz kilka tytułów:
- The Wire
- The Sopranos
- Six Feet Under
- Band of Brothers- tutaj w współpracy z BBC

Wszystkie powyższe produkcje biją Prison Break na głowę. A to na prawdę tylko niektóre tytuły.

Co do mojego wieku to darujmy sobie ten wątek Panie Dojrzały, bo to tylko na uśmiech politowania z mojej strony zasługuje. ;)

von_Vogt

nie zgrywaj takiego maczo na tym forum, że niby znasz wszystkie seriale, bo każdy ma swój gust i swoje seriale, ty lubisz seriale na HBO a ktoś inny prisona panie Maczo

ocenił(a) serial na 3
gites254

Jak brakuje argumentów to można tak...
1. Nie jestem "maczo".
2. Nie oglądałem wszystkich seriali.
3. Każdy ma swój gust i swoje seriale, ale to nie znaczy, że nie można na ten temat dyskutować.

Napisałeś, że PB to najlepszy serial jaki dotychczas oglądałeś. Ja znam wiele lepszych seriali i po tym właśnie stwierdziłem żeś mało ich oglądał. A że się nie odniosłeś do żadnego z wymienionych tytułów wnioskuję, że tak faktycznie jest, bo stwierdzenie, że PB to najlepszy serial to niemal bluźnierstwo.

von_Vogt

Może i masz racje, są lepsze seriale od Prisona, ale każdy ma swoje zdanie na ten temat, jeden będzie mówił że dany serial jest lepszy od Prisona, a drugi powie że tak nie jest ; rzecz gustu co komu się podoba, z mojej strony mogę powiedzieć, że wiele seriali oglądałem na HBO lecz nie specjalnie mi one przypadły do gustu
Każy ma swoje zdanie, tyle na ten temat

ocenił(a) serial na 9
von_Vogt

porownywanie 6 feet under do PB jest troche smieszne nie uwazasz?? ; ]

ocenił(a) serial na 3
doroti

W którym miejscu ja je porównuje? Ja tylko subiektywnie stwierdzam, który jest lepszy/ciekawszy. Po prostu rozśmieszył mnie fakt, że Prison Break to najlepszy serial ever i wymieniłem kilka zdecydowanie lepszych. ;)

ocenił(a) serial na 9
gites254

Zakończenie nie było aż takie złe, a wręcz przeciwnie... ponadto wszystko okaże się w odcinkach 23-24 (zamykających serial)

ocenił(a) serial na 10
bartek2303

Zamykajacych???
Maja zamiar zrobic jakieś zamykajace odcinki???
:-O

edward22178

no przecież 23 i 24 odc.
THE FINAL BREAK(pokarze losy naszych bohaterow,jak dzosło do śmierci SCOFIELDA,losy MAHONE itd.
W telewizji SKY 1(bodajże 26 maja)obserwoj strony o serialu pb tam wszystko znajdziesz.
Pzdr

ocenił(a) serial na 8
marcepun

Zakończenie nie było złe, myślałem, że bardziej je spaprzą. A co do najlepszego serialu : moim zdaniem "Twin Peaks".

ocenił(a) serial na 8
Jezus_

No raczej! jeśli 'się lubi' lynchowskie klimaty:) mi się bardzo.

ocenił(a) serial na 3
gites254

SPOJLERY

Mistrzu ten serial stracił swój wizerunek tym, że I sezon nietrwał 12 odcinków. Wprowadzenie wątku "Firmy" sprawiło, że z 8 ten serial spadł u Mnie na 6. Nawet w LOST tylu ludzi nie zmartwychwstaje, a podróże w czasie bardziej mi podchodzą niż bracia, którzy nie są braćmi, martwi rodzice którzy żyją, nawracający się źli gliniarze, sprawiedliwość dosięgająca "tych złych", i niezliczona ilość scen pt."czy uda mu się wyjść z tego pomieszczenia?". Litości, pomysł na serial był rewelacyjny, ale mówię wystarczyłoby 12 odcinków.

P.S Przypomina mi się taki tekst u mnie na gegrze jak nauczyciel powiedział: "Wiecie, że Sara żyje?", a na to widz Polsatu z drugiej ławki odpowiedział "To ona umarła?". Myślę, że to najlepsze podsumowanie tego serialu:P (Polsat nadawał odcinki chyba z sezonowym opóźnieniem-takie wyjaśnienie:P)