ARCYDZIEŁO w swoim gatunku
Zdecydowanie najlepszym fillmem wiezinnym jest "Bound by Honor" AKA "więzy krwi".
Nigdy wczesniej ani pozniej nie powstal i juz zapewne nie powstanie lepszy film wiezienny; jest w nim wsztstko przemoc(gwalty, morderstwa, podpalenia żywcem), prawdziwe wiezienne realia ipitd.
Tylko ostrzegam zdecydowanie nie dla chlopczyków mamusi ktorzy jaraja sie "prisonem".
A odnosnie tego czemu ten film nie jest wogole znany.
Odpowiedz jest banalnie prosta- w tv pokauja tylko bajeczki prowiezienne typu prison break, ktorym sie jaraja wszystkie dzieci w wieku nastu lat bo innych i mamusia nie pozwala ogladac; ten film nigdy nie mial by duzej ogladalnosci nawet gdyby byl puszczony na polsacie w samo poludnie(mission impossible) bo wiekszosc woli napychac sobie glowe bajeczkami niz realnie odwzorujacymi prawde filmami.
11/10 to i tak malo(komentarze mile widziane)
Tymi gównami to idz się podniecac ,ale w temacie "Bound by Honor" AKA "więzy krwi".
śpokojnie chlopczyku; od takiego goraczkowego zachowania moze ci zylka strzelic
ten film jest tak stary prawie jak ja :) oglądałem go w 7 klasie podtawówki pod tytułem "blood in blood out" dopiero na filmwebie zobaczyłem jakis śmieszny tytuł Bound by Honor" AKA "więzy krwi". film nie jest arcydziełem ! Jest rewelacyjny do 10 troszke mu zabrakło :) przynajmniej w moim odczuciu . Historia 3 braci jest ciekawie i nietuzinkowo przedstawiona ale na końcu troszkę zabrakło realizmu. W filmie mamy wszystko miłość, zdrade , twardy-uliczny i więzienny styl życia , tutułowy honor właściwie wszystko co powinno być w dramacie takiego pokroju.
Pomimo jego długości ( 180 min) film się po prostu "połyka"
9/10
kto nie oglądał pozycja obowiązkowa !
zgadzam sie z toba niemal w 100%, ciekaw jestem jeszzce twojej opini na temat 'prisona'?
Prison jest po prostu jaki jest : dla mas :)
Nie będę sie tu rozpisywal na temat tego serialu bo realizmu w nim to nie ma nic !
Fajnie się ogląda, serial trzyma w napięciu ale z rzeczywistością i klimatem więzienia to on nie ma nic wspólnego chyba że T-Bag :p jako prawdziwy pedofil z puszki mający swoje odzwierciedlenie w dzisiejszych czasach ( tacy siedzą lub chodzą między nami :) )
Wystawiłem ocenę 7/10 i tak odbieram ten serial jest dobry nic poza tym
pozdrawiam
Mam się "jarać" filmem, gdzie pokazane są gwały, morderstwa, podpalenia żywcem itpitd? Coś Ci chyba chłopcze nie styka na łączach. To ja już wolę te bajeczki prowięzienne, bo nie czuję jakoś potrzeby napychania sobie głowy Twoimi "realiami".
TEN WASZ GNIOT NAWET TYTULU NIE MA POPRAWNIE PRZETLUMACZONEGO
ZRESZTA JESTEM PEWIEN ZE WY GLOBY NAWET SAMI NIE WIECIE CO TEN TYTUL OZNACZA W ORGINALE
pRISON GOWNO GNIOT OCENA 1/10
Przegiąłeś chłopcze. Nie mam zamiaru podniecać się jakimś filmem o przemocy, gwałtach itp i ten fakt wcale nie czyni mnie "głąbem" (bo tak się to pisze). A Ty jaraj się czym tam Ci się podoba, ale przy tym nie obrażaj innych.
I nie bronię PB, co to to nie!
I wiem, co tytuł oznacza w oryginale.
I na przyszłość luzuj wora, piewco tolerancji.
Film mi się podobał jeśli jednak chodzi o filmy więzienne to jednak większe wrażenie na mnie zrobił z filmow więziennych chociażby "Więzień Brubaker" czy też "Ostatni bastion", bardzo lubię klimaty więzienne i myślę, że obejrzałem większość ciekawych filmów traktujących tą tematykę to jednak lubię oglądac pierwszą serię prisona a nie uważam się za dzieciaka... co kto lubi...
Polecam także wszystkim "Pierwsze wykroczenie" genialny aczkolwiek mało znany film może nie o więzieniu ale bardzo blisko tego tematu.
W KONCU JAKAS SENSOWNA WYPOWIEDZ, ALE RACZEJ OSOBY 'Z ZEWNATRZ', A NIE JAKIEGOS DZIECIAKA ZAFASCYNOWANEGO 'POLSATOWSKIMI BAJKAMI'
Wybacz mi mą dziecinność i to, że nie fascynują mnie filmy o przemocy. Przepraszam po stokroć, panie i mistrzu.
--->sarin
nie musisz sie chwalic ze jestes 'owocem' kopulacji pedala i nieletniej dziweicy; to naprawdy tylko i wylacznie twoja osobista tragedia, ktorej szczegoly, powinienes moim skromnym zdaniem zachowac dla siebie;tak na marginesie, jesli nie masz nic konstruktywnego do dodania to sie poprostu nie wypowiadaj i zabierz sie za odrabianie lekcji, bo jak mama zobaczy ze calymi dniami siedzisz bezproduktywnie przy kompie do odetnie nestradke, zabierze kalwiaturke i dla klapsa po pupci.
AND THATS IT, 'BOUT ME
ehh
Całkiem zgrabnie zaczęty "flame war". Że jeszcze ludzie się na to nabierają. Prosta technika ale jak widać najskuteczniejsza. Miłej zabawy. Zeby mój komentarz jednak pod konkretnym tytułem nie był "jałowy" to krótko podsumuję cały serial. Podobał mi się tylko gdy akcja działa się w więzieniu. Potem oglądałem tylko z zasady zaangażowania. Zakończenie dość zaskakujące jak dla mnie ale ok tak też można.
maestro widzę zwoje się przepaliły od zbyt dużej dawki filmów.ciebie jaraja i kręcą takie filmy gdzie gwałcą sie co??jak dla mnie jesteś z leksza niedorozwinięty i nie mieszaj w jednym kotle tego twojego chorego film i PB, proponuje odstaw na jakis czas oglądanie jakichkolwiek produkcji, chociaż wątpie żeby na brak szarych komórek coś takiego pomogło...tyle moim zdaniem
Zastanów się trochę co piszesz obrażasz wiele osób, w samym poście już uraziłeś, masz niską samoocenę i wyżywasz się na innych? Idź do psychologa.