Na początek powiem, że po 8 odcinku na Polsacie w którym W KOŃCU coś zaczęło się dziać, postanowiłem nie czekać co tydzień i zaopatrzyłem się w resztę sezonu i obejrzałem do końca.
I przyznaję, że emocji nie brakowało do końca, całkiem nieźle to wszystko zostało doprowadzone do końca (chociaż pewne rzeczy się nie poprawiły - łopatologiczne flashbacki, średnie aktorstwo głównych aktorów itd). Obejrzałem również pierwsze 4 odcinki drugiego sezonu.
Scenarzyści PB dopuścili się wielu uproszczeń i o ile można im to wybaczyć, tak za wielkich naciągnięcia i bzdury powinni dostać po głowie. Kilka przykładów [UWAGA, SPOILERY]:
-- W jednym z odcinków Sucre wyszedł z kanału na plac by dostać się do pomieszczenia dla strażników. Miał na sobie ciemny strój i został natychmiast zauważony przez strażników. A tymczasem co w finale? 7 facetów wyłazi z kanału w białych strojach i nikt ich nie widzi!!! No litości... Rozumiem że gdyby zostali zauważeni, byłoby po fabule, ale nie lepiej wymyślić to inaczej, niż walić takie boby?
-- Ucieczka rozpoczęła się coś koło 19 z tego co pamiętam. Załóżmy, że dotarli na lotnisko dopiero o 22, ha! A dajmy im więcej czasu - przesada, ale załóżmy że była to północ. Samolot odlatuje i ekipa ucieka pieszo, z policją depczącą im po piętach. Co widzę na początku 2x01? Ekipa biegnie sobie laskiem, świeci słoneczko, na ubraniach niewielkie plamy potu, praktycznie brak zmęczenia, a policja wciąż za nimi. Bez komentarza.
-- Podobno Michael jest geniuszem, a tymczasem okazało się, że to głupek. Wyrzucać dysk twardy do rzeki?! Nie mogłem powstrzymać śmiechu jak się okazało że FBI odzyskuje dane. Taki spryciarz, a nie wie jak trwale uszkodzić dysk tak by nie można było odzyskać danych? Nie musiałby go nawet wyrzucać do śmieci.
-- Jak na razie największy babol w serialu - po nieudanej akcji odbicia LJ'a z sądu, dwójka obecnie najbardziej poszukiwanych ludzi kradnie policyjny furgon i... i nic. Nikt ich nie goni, bo po co. L-O-L, tylko tyle mogę napisać.
Czekam na odpowiedź fanatyków serialu, chętnie poczytam jak usilnie staracie się usprawiedliwić scenarzystów :)
PS. Serial jest spoko, chociaż śmierć Abruzziego i Veroniki porządnie mnie zirytowały.
Jak się nie domyślisz to pytaj google;)
W każdym razie jest to popularny szyfr do używania na forach dzięki własności:
rot13(rot13(m)) = m
gdzie m to szyfrowane słowo
a tu się to robi:
http://www.rot13.com/
ale rot13 to nazwa szyfru wiec co mam odkodowac? gdzie to cale m?moze podasz numer gg? ;)
aaa juz wiem o co chodzi- podales nazwe szyfru jakim ma sie kolega posluzyc mowiac jaka scene wybral za najgorsza;) dobry pomysl:)
No może nie najgłupsza, ale zdecydowanie w czołówce.
Odcinek numer 17. Pozwoliłem sobie zarymować :D
Fnen v Zvpunry fxelgxę manwqhwąpl, żnqra ntrag fxelgxv avr cvyahwąpl.
Xvz b fxelgpr fvę qbjvnqhwąpl, m Jnfmlatgbah qb Puvpntb fvę gryrcbeghwąpl.
Anpmryavx Cbcr m xyhoh jlpubqmąpl, Xvz m bpuebavnemrz pmrxnwąpl.
Xvz qb anpmryavxn tnqnwąpl, Zvpunry mmn ebth tengrz jlwrżqżnwąpl.
Xvz an Zvpunryn cngemąpl, j zvrwfph fmgljab fgbwąpl.
Bpuebavnem avr fgemrynwąpl, an xvyxnanśpvr frxhaq m rxenah mavxnwąpl (!).
Xvz qnyrw fmgljab fgbwąpl, anjrg oebav avr jlwzhwąpl, cbq nhgb jcnqnwąpl.
Bpuebavnem j xbńph fvę cbwnjvnwąpl, qnyrw avr fgemrynwąpl, xhyxr j cyrpl qbfgnwąpl.
Yvap qb Xvzn qbcnqnwąpl, xnexh zh avr łnzvąpl, cner aęqmalpu onobyv zh frejhwąpl.
Xryyrezna qb nhgn cbqovrtnwąpl, cb bqxelpvh żr mnzxvęgr, tłhcvb fgbwąpl.
Xryyrezna m oebavą fgbwąpl, bqcbjvrqmvnyal mn jlznmnavr wrtb żlpvn Xvz yrżąpl, Xryyrezna avr fgemrynwąpl, hpvrxnwąpl, zvzb żr xvyxn frxhaq jpmrśavrw bpuebavnemn mnovwnwąpl.
Jeśli ktoś to zrozumiał, to pewnie przyzna mi rację, że akcja była wyjątkowo durna.
Masz rację Cris, wyjątkowo durna scena. W całym serialu jest dużo takich nielogicznych sytuacji. W pierwszym sezonie albo nie rzucaja się tak w oczy albo nie sa tak irytujace, ale drugi sezon.... jakoby to ująć? Drudi sezon składa się w zasadzie tylko i wyłacznie z takich nielogicznych zwrotów akcji i tylko czasami zdarzy się moment, który ma nieco sensu.
Co nie zmienia faktu, że i tak pewnie zobaczę wszystkie odcinki ;-).
Też obejrzę drugi sezon do końca, choć strzałka w prawo bywa w tym bardzo pomocna ( w ogóle nie wiem co się działo w wątku c-note'a do momentu kiedy zaczął sypać, przegapiłem też pocałunki Sary i Majkela, a takie ładne podobno :( ). Nie ma szans żebym zobaczył choć sekundę sezonu trzeciego.
Chyba że akurat będą reklamy w tańcu z gwiazdami...
hehe dobre cris :))) 2 sezon ma bardzo duzo takich bledow i smiesznych scen,w 1 nie bylo tego az tak widac jak w 2 ,strach pomyslec co bedzie sie w 3 dzialo jesli ktos zdecyduje sie ogladac dalej- jak ja:D ;)
jestem zażenowana.. nawet do genialnie nakreconego serialu znajdzie sie całe grono ludzi na siłe doszukujących się podważenia jego genialności. Prison Break nie jest serialem opartym na faktach (choć nawet i takie pogłoski do mnie dotarły)..
Brawo! ponoć spostrzegawczość to zaleta, a prison break daje wam pole do popisu. Czymże byłby film bez małych kłamstewek? nudną rzeczywistą monotonią, w której nie możemy spodziewać się niczego więcej niż codzienności. A chyba nie od tego chcemy się oderwać..
Nastoletnia fanka prison break'a dla nastolatków
śmiechu warte.
Idź do jakiegos magazynu i odrąb sobie ręke siekierą. Jesli jakimś cudem przeżyjesz dłużej niż 15 sekund, to pogadamy o "małych kłamstewkach".
Ostrzegam, gdybyś się jednak zdecydowała. Nawet jeśli przeżyjesz (co jest mniej prawdopodone niż bycie trafionym przez odłamek z MIR-a), to do końca życia będziesz "niepełnosprawna w pracy". Wietnamski ginekolog nie jest w stanie przyszyć człowiekowi ręki, tak żeby się ruszała.
Kropka .
skoro sportowiec potrafił biec, mimo tego że urwało mu stopy, i biegł na samych kikutach, to fakt ze odrąbałabym sobie ręke siekierą, i przywaliła komuś samym kikutem jest naprawde prawdopodobny.. i może jednak odłamek MIRa by mnie predzej zabił.
Tak tak. A Rocky ma 70 lat i dalej leje ludzi po ryjach.
Nie wiem gdzie wyczytałaś o tym sportowcu, chyba nawet nie chcę wiedzieć.
Z tą siekierą nie mówiłem poważnie, nie idź nigdzie się rąbać. Nie chcę mieć kogoś na sumieniu.
Na discowery był chyba program o dziewczynie, która była modelką i sportsmenką. W wypadku samochodowym straciła obie nogi (ucięło je powyzej kolan). Do tej pory biega, bierze udzieł w paraolimpiadach, biega na samych kikutach (ze specjalnymi nakładkami gumowymi) albo na specjalnych protezach (takie wygięte pałąki, które powodują, że dynamiczniej odbija się od ziemi). Tak przy okazji, w tych protezach uzyskuje lepsze czasy niż zdrowi sportowcy.
Ona nie napisała że ktoś biegł w protezach, ale na samych kikutach, co jest nawet większą bzdurą niż IQ wentwortha.
Tyle, że z tą ręką to nie tyle jest błąd scenariusza (ona - ręka - chyba miała być tak czy inaczej niesprawna), tylko aktora. Bardzo lubię Roberta Kneppera, ale wydaje mi się, że to własnie on popełnił niezamierzony błąd poruszając palcami ręki, która powinna być "martwa".
To tyle.
hehe rezyser mogl wtedy powiedziec ciecie i powtorzyc scene proszac aktora my powstrzymal sie od ruszania ja;)
--> motylencjo, widzę że nie rozumiesz o co nam tutaj chodzi.
1) Stwierdzenie "genialnie nakręcony" serial to Twoja opinia i masz do niej prawo. Ale to nie znaczy, że wszystkim musi się podobać. Poza tym nie chodzi o to, czy się podoba, czy nie, ale ile zawiera w sobie bzdur.
2) Nikt nie wymaga tutaj by serial był maksymalnie realistyczny psychologicznie i odznaczał się logiką wydarzeń, bo różne naciągnięcia i nieścisłości będą zawsze. Tylko że PB bije pod tym względem dosłownie rekordy, jeszcze nie spotkałem się z taką ilością bzdur. Ty jesteś zażenowana naszymi opiniami. Ja odczuwam zażenowanie za każdym razem, kiedy oglądam owoc niemocy twórczej scenarzystów, a z taką mamy do czynienia w przypadku PB.
Wydaje mi się że wytykając bzdury uwypuklasz oczywisty fakt że PB to nie reality show. Nie rozumiem jedynie dlaczego obecnośc owych bzdur i niedoskonałego scenariusza dziwi, jeżeli większość najlepszych filmów i seriali właśnie na tym się opiera.. Proponuje uznać to za normę. A jeżeli pojawi się serial odbiegający od tej normy, proszę o podanie tytułu, a na pewno go obejrzę (z nadzeiją że nie bedzie nudny..)
ps. nie przypuszczałam że wspomniane przeze mnie kikuty sportowca wzbudzą tyle zainteresowania..
"jeżeli większość najlepszych filmów i seriali właśnie na tym się opiera"
Aż się boję spytać, które filmy i seriale są dla ciebie najlepsze... Jeśli lubisz, jak reżyser i spółka robią z ciebie idiotkę to twoja sprawa. Jednak nie dziw się, że inni mogą mieć inne zdanie.
Ankieta - Filmy kultowe
Witam,
Jak ktos ma ochote wypelnic krotka ankiete
o filmach kultowych (ankieta w wordzie, ale latwa
do wypelnienia) to zapraszam :)
Ankieta do sciagniecia:
http://www.sendspace.com/file/2tiess
Wypelniona przeslijcie na adres:
rattlesnake@poczta.onet.pl
Licze na Wasza pomoc :)
Z gory dzieki, pzdr, Ewa :)
PS. Co do bledow w serialu to sie zgadzam w zupelnosci, ale to TYLKO serial! :P
Serial jest super chociaz czasami widać pewne nie dopracowania.Ale jak ci sie nie podoba to sam nakręć serial i zobaczymy czy będzie idealny.A z tą ucieczką to źle napisałeś! Michael był przebrany przez policjanta wię nawet gdyby zostali zauwazeni to przecież byli z policjantem!!
To dosyć oczywiste policjant(?) przestraszył się pożaru i schował się w kanałach - blisko wody. Gdybym stał na wieżyczce też nie zwróciłbym na to uwagi.
A co do kręcenia własnego serialu, czy by to robił autor postu, czy ja czy nawet wielki ty, to żaden z nas nie nakręciłby nic lepszego nawet od Klanu. Nie znaczy to, że nie mogę napisać że Klan jest z dupy wzięty :>
Najwyraźniej o Skazanym nie możesz.
"Zrób lepsze" - argument nie do podważenia.
Podobnie jak "Prison to najlepszy serial, bo jest super" i moje ulubione "nie znasz sie".
Spierać się z tym nie da. Należy zostawiać i czekać aż samo zdechnie.
graficiarza co robił zielony kicz na samolocie też nie zauważyli.. a nawet przebrany nie był.. myśle że w PB było podobnie.
"Ale jak ci sie nie podoba to sam nakręć serial i zobaczymy czy będzie idealny."
Tego typu odpowiedziami dowodzi jakim jesteś ograniczonym tumanem.
"To dosyć oczywiste policjant(?) przestraszył się pożaru i schował się w kanałach - blisko wody."
Jasne. To normalne że policjanci chowający się przed pożarem (tylko jakim pożarem? zwykły alarm, nic się nie paliło ani nie waliło, nie było żadnej eksplozji) chowają się w kanałach i dla towarzystwa zabierają 7 chorych psychicznie.
"Gdybym stał na wieżyczce też nie zwróciłbym na to uwagi."
Gdybyś był strażnikiem w więziennej wieżyczce, Twoim zadaniem byłoby mieć oczy dookoła głowy.
"A co do kręcenia własnego serialu, czy by to robił autor postu, czy ja czy nawet wielki ty, to żaden z nas nie nakręciłby nic lepszego nawet od Klanu. Nie znaczy to, że nie mogę napisać że Klan jest z dupy wzięty :>"
Wypowiadaj się za siebie, najwyraźniej masz jakieś doświadczenie w tworzeniu ścierw skoro piszesz to z taką pewnością.
"graficiarza co robił zielony kicz na samolocie też nie zauważyli.. a nawet przebrany nie był.. myśle że w PB było podobnie"
Więzienie - lotnisko, zastanów się co to za debilne porównanie.
cytat"Jasne. To normalne że policjanci chowający się przed pożarem (tylko jakim pożarem? zwykły alarm, nic się nie paliło ani nie waliło, nie było żadnej eksplozji) chowają się w kanałach i dla towarzystwa zabierają 7 chorych psychiczni"
Będę jednak bronił swojego twierdzenia. Policjant(?), dalej zwany strażnikiem, mógł nie wiedzieć, że to fałszywy alarm. Dziś czytamy o wietnamskich żołnierzach którzy żyli wiele lat w lesie nie wiedząc, że wojna się skończyła. Czyż strażnik nie mógł żyć w nieświadomości przez te kilkanaście sekund? Dalej - 7 chorych psychicznie to oczywista aluzja do bajki braci(braci! to także nie przypadek) Grimm - Królewna Śnieżka, więc można przymknąć na to oko...
A na koniec dowcip: Podobno gdy będziesz stał wystarczająco długo w jednym miejscu ustawi się za tobą kolejka. Parafrazując - Choćbyś napisał nie wiadamo jaki idiotyzm na filmwebie, zawsze znajdzie się ktoś kto będzie chciał na ten temat dyskutować. Z tym przemyśleniem pozostawiam Cię na dzisiejszą noc.
Ave.
Nie chodzi o wiedzę czy to fałszywy alarm czy nie, tylko o to że TRZECH strażników w trzech wieżach nie zauważa wychodzących z kanału 8 ludzi w tym siedmiu w białych uniformach (żeby było śmieszniej, w ostatnim odcinku Michael mówi do tego psychicznego żeby się rozebrał bo "świeci w ciemności" swoim ubraniem.)
"Choćbyś napisał nie wiadamo jaki idiotyzm na filmwebie, zawsze znajdzie się ktoś kto będzie chciał na ten temat dyskutować."
Wziąłeś w tej dyskusji udział. Dobrej nocy.
dowiem sie co to za graficiarz?? bo sobie nie przypominam by jakis byl w PB ?;)powiem wam ze te bledy to sie i tak wylapuje po odcinku w czasie ogladania probuje sie na nich nie skupiac ,ale w 2 to juz nie dalo rady by ich nie dostrzec w trakcie ogladania ;) strach pomyslec co nam 3 pokaze :/
Alida, czytaj serwisy informacyjne albo oglądaj wiadomości w tv. I nikt nie mówił, że ten graficiarz był w PB.
Moze masz racje wypisujac bledy ale zauwaz ze gdyby np Sucre nie zostal zauwazony akcja filmu toczylaby sie inaczej.Wiec to i cala reszta bledow ktore zauwazyles mysle ze w rozumieniu scenarzystow wcale nie byla bledami!Wezmy nawet wyrzucienie dysku Michaela do rzeki, z calym szacunkiem ale gdyby go zniszczyl naprawde tak ze nie udalo by sie odzyskac danych to nie sadzisz ze nie mielibysmy juz co ogladac?Skad wtedy FBI wzieloby informacje o tatuazach i niby w jaki sposob mieliby ich szukac?Skoro pozwalasz sobie na takie wypowiedzi to sadze ze musisz bardzo dobrze znac film powinienes wiec wiedziec ze wszystko to co wiedza agenci dokad byc moze udaje sie Scofield i czego szuka znalezli wlasnie na jego twardym dysku!!!!!!!!!!!!!!Po reszta to zauwazasz bledy hmmm to dlaczego nie zauwazysz tych akcji ktorych trzeba scenarzystom pogratulowac?Bo jest ich tam bardzo wiele i mysle ze fanatykom serialu nie musze podawac przykladow .Bylo ich znacznie wiecej niz ,,bledow'' i czasem sama zastanawialam sie kto mogl wpasc na takie pomysly. Widzisz nie wiele osob jest w stanie stworzyc cos tak dobrego jak ten serial, docen to. I jeszcze jedno uwazam ze film jest bardzo ciekawy i kazdy odcinek trzyma caly czas w takim napieciu w jakim czasem nie trzyma nawet najlepszy horror!!
"Wezmy nawet wyrzucienie dysku Michaela do rzeki, z calym szacunkiem ale gdyby go zniszczyl naprawde tak ze nie udalo by sie odzyskac danych to nie sadzisz ze nie mielibysmy juz co ogladac?Skad wtedy FBI wzieloby informacje o tatuazach i niby w jaki sposob mieliby ich szukac?"
Kolejna osoba, która nie potrafi czytać ze zrozumieniem. Przymknąłbym oko na to, ale w serialu jest wprost powiedziane, że Michael jest bardzo inteligentny i jest geniuszem. Skoro robię serial o geniuszu, unikam sytuacji, w których zachowuje się jak debil.
"Po reszta to zauwazasz bledy hmmm to dlaczego nie zauwazysz tych akcji ktorych trzeba scenarzystom pogratulowac?"
Nazwa tematu to "Scenariuszowe bzdury i nielogiczności", więc zgadnij dlaczego nie piszę o super hiper scenach? Swoją drogą ani jednej takiej do tej pory nie zauważyłem, ale to już kwestia na osobny temat.
"Widzisz nie wiele osob jest w stanie stworzyc cos tak dobrego jak ten serial, docen to."
To że jest to dobry serial to Twoja subiektywna opinia, a nie prawda objawiona którą wszyscy muszą przyjmować za pewnik.
"I jeszcze jedno uwazam ze film jest bardzo ciekawy i kazdy odcinek trzyma caly czas w takim napieciu w jakim czasem nie trzyma nawet najlepszy horror!!"
Widać nie widziałaś w życiu same kiepskie horrory.
Wierz mi ze nie widzialam tylko kiepskich horrorow gdyz to moj ulubiony gatunek filmow i ogladam je czesto a wiec widzialam ich duzo i duzo dobrych:)Tak spierac o ten serial mozemy sie caly czas gdyz ja jestem jego fanatyczka i napewno bede go bronic zas Ty no wiadomo chyba nie specjalnie serial Cie zainteresowal:)Moze i jest w nim duzo bzdur jednak to serial ktory uwilbiam i najlepszy jaki do tej pory widzialam :)ahaaaa i jeszcze cos.... Mozesz stwierdzic ze znow jakas osoba nie zrozumiala tego co napisales ale nie pisz ze jestem kolejna osoba ktora NIE UMIE CZYTAC ZE ZROZUMIENIEM bo za taka sie nie uwazam a Twoje slowa mnie w tym momencie obrazily.Ja sie wypowiadam sie kulturalnie bez obrazania nikogo tego samego oczekuje od Ciebie.
Przyszła mi do głowy jeszcze jedna nielogiczność. Dlaczego Michael nazywa się Scofield a Lincoln Burrows, jeżeli to są bracia? Myślałam, że chodzi może o nazwisko matki (która dajmy na to dała swoje nazwisko Michaelowi, bo ją mąż opuścił), ale już wiemy, że tak nie jest. Niby Michael był w jakichś rodzinach zastępczych, ale z tego co wiem, tylko przy adopcji zmienia się nazwisko.
Był już kiedyś podobny temat, w którym też nieco pisaliśmy o bzdurach w PB, podaję linka:
http://www.filmweb.pl/topic/434730/LOST+lepszy.html
No tak, ale akurat odpowiedzi na moje pytanie nie ma. Może to zresztą nie jest nielogiczność, da się jakoś wytłumaczyć, czekam
Da sie wytlumaczyc:) Michael nazywa sie Scofield po matce a LIncoln nazywa sie Burrows po ojcu.Z tego wzgledu ze ich ojciec zostawil matke kiedy ta byla w ciazy z Michaelem :)
Wiesz, wprawdzie ogladalam 20 odc. ale juz nie pamietam, bo tam przeciez bylo podane imie i nazwisko matki Michaela. Czy ona rzeczywiscie nazywała się Scoofield? Wydaje mi sie ze jakos inaczej
Chyba w 4 odciknku jest o tym mowa:)Ze Michael ma nazwisko po matce :)Mowia o tym kiedy pani w-ce prezydent informuje agentow secret servis o tym ze Michael i Lincoln sa bracimi wiec trzeba Michaela przeniesc do innego wiezienia zanim narobi im klopotow jesli dobrze pamietam:)a w odc.20 mowia pelne nazwisko ich matki tzn Christnie Rose Scofield:)
dzieki za wyjasnienie, bo ja niestety nie mam na tyle cierpliwosci i samozaparcia, zeby jeszcze raz ogladac te odcinki
Sezon pierwszy: Veronica i Nick odbieraja tajemniczy telefon (budka telefoniczna), Kellerman- Secret Service, tajne sluzby, agenci Fbi...istny Matrix :/
Sezon drugi: zwierzyna na wolnosci...zmachana ucieczka i ciaglym nawarstwianiem sie problemow "paczka zbiegow" ma czas zeby wygladac modnie bo w koncu Diabel ubiera sie u Prady...okularki od Gucciego? why not?
...no i kompletna bzdura z niewypalem bomby w samochodzie...Normalnie Linc to ma chyba super dopalacze w tylku skoro zdarzyl reaktywowac (niebezpiecznie zblizam sie do ponownego porowania z Matrixem:/)bombe i jeszcze uciec na bezpieczna odleglosc bo oczywiscie wystarczylo mu czasu...yeah, right :/
Aha, a co powiecie na to? Kellerman, wyszkolony agent, ktory poswiecil swoje zycie dla tej pracy klepie kompletna goopote podczas spotkania dla narkomanow o stwardieniu rozsianym (trening w zabijaniu i oszukiwaniu ludzi powinien miec w jednym paluszku...wiec o co cho???czyzby tym razem nie mial czasu odrobic pracy domowej?).
No comment.
cugine napisał:
w jednym z odcinkow bohaterowie odlaczyli prad blondyneczce (w jej garazu bylo siano) po czym Scofield bezczelnie zadzwonil dzwonkiem przy drzwiach (ktory bezczelnie dzialal mimo braku pradu) i bezczelnier zapytal: "Czy ma pani prad"
Bo ta pani była naćpana, a w dodatku zakonspirowaną pomocniczką Michała. Jej działanie także zostało ukartowane (chociaż Michael nie wytatuował sobie jej podobizny na swoim ciele, ale jest przecież geniuszem, więc pamjentał o niej!), i w odpowiednim momencie, przed tym jak Michał dzwonił, blondynka włączyła agregat w swoim mieszkaniu (oczywiście benzynka, którą zatankował smarkacz-złodziejaszek była przeznaczona do agregatu! - pamiętajmy o tym). Po co to wszystko? Bo Michał chciał zmylić resztę grupki, ponieważ chciał skroić całą kasę, lecz jak widać, Michał nie jest taki świetny! I ten motyw właśnie był genialny! Twórcy udowodnili, że potrafią wykreować swego głównego bohatera na takiego, by jego działania były jak najbardziej naturalne.
Co do tej ucieczki w drugim sezonie pierwszego odcinku - nie zgadzam się! A czy Ty myślisz, że policja się nie męczy? Psy tak samo się męczą, a może policja, przed tym jak brała udział w pościgu, nie wyspała się i nie wypiła kawy! He?! Łyso? Policja na pewno była bardzo zmęczona, a w ich samochodach skączyła sie bęzynka! A przed ucieczką Michał (jako, że miał chody w więzieniu) skąbinował amfę i sobie przyćpali (w końcu Sara wiedziała skąd załatwić najlepszy stafik!).
Pozdrawiam ;-).
to ja dorzuce swoje 3 grosze :)
najbardziej irytuje mnie chyba to ,ze agent mahoney poswieca czas TYLKO i wylacznie na rozszyfrowanie tatuazy ktore potrzebne bede wlasnie TERAZ michaelowi... dlaczego nie traci 2 tygodni na rozszyfrowanie tatuazy z mapa kanalow lub z diablem ??? heeeeee ?
Ponieważ reżyser wraz ze scenarzystami postanowili pominąć tak logiczne motywy, jak fakt, że Mahone rozkminił, która część tatuaży na ciele Michała to kanały, a które to Panama.;-) Mahone był u pani tatuażystki w studiu i zapytał ją o symbolikę tatuaży; ona, jako że była również jedną z kochanek Michała, pod presją musiała się wyspowiadać.
Poza tym Mahone odczytał z większości odzyskanych danych na dysku i skojarzył sobie wszystko.
Nawiasem pisząc, to pani tatuażystka poleciła Michałowi wrzucić dysk do rzeki, gdy kochali się ze sobą w łóżku i Michał, pod wpływem zauroczenia, posłuchał.
A jako, że Mahone jest serialowym ćpunem (jak większość aktorów tego serialu), ma dodatkowe jazdy i halucynogenne wizje, które uwydatniają efekty jego pracy.
:-)
Pozdrawiam.
poraz kolejny musze dorzucic cos od siebie :
serial od 20 odcinka 2 serii stal sie wyjatkowo kretynski :/
do tego czasu bylem wiernym fanem ale chyba przestane ogladac....
Rozumiem ,ze w Panamie kazdy chodzi z pistoletem i kazdy kazdemu grozi bronia co 5 sekund tak wiec sie nie zdziwilem jak Bellick trzymal Michasia 10 min na muszce i prowadzili rozmowe a zaden z przechodniow nie reagowal - bo po co ? wkoncu to normalne...
Bellick dostal kulke w noge i policjanci go zlapali.. .podczas aresztowania Michas i reszta ferajny uciekaja i sa 10 metrow od policjantow... Policja widzi tylko to co chce widziec ? Tbag zostal potracony przez samochod ale co to obchodzi policje...
Mahoney stary cpun dostal kilka niezlych klepniec od "rozpietej koszuli" i oczywiscie sobie z nim poradzil. Spoko traning czyni mistrza czy jakos tak ale czemu mial nieskazitelnie czysta buzie po takich beckach ? nieeee siniaki i opuchlizna to nie w jego stylu :P
Tbag wogole... 1 dlon, potracony przez samochod i wogole... on chyba sie tylko boi kryptonitu! Chlopak jest niezniszczalny.
Ja już tego gówna nie oglądam, nie chce mi się nawet ściągać 21 odcinka, (może jak bym się naćpał makami z działki, to by mnie naszła ochota na ściągnięcie tego kału, w przypływie jakiegoś psychicznego doła). Po obejrzeniu 20 odcinka (można poczytać u mnie w temacie, co o tym również myślę) nie mam ochoty na siłę, tylko ze względu na motyw "ściągania, by oglądać, bo już zacząłem", oglądać debilnych, monotonnych, ciągnących na jedno kopyto scen oraz "perypetii" tego złomu.
Pozdrawiam & FUCK PRIZON BEJ.
Jak dla mnie to większość wypowiadających sie w tym temacie to dzieciaki i nastolatki
Smieszą mnie wasze wypowiedzi ponieważ każdy serial ma niedociągnięcia, nie ma serialu idealnego. Jak komuś sie nie podoba to po co pisze na forum?? po co sobie zawraca głowe durnymi komenatarzami?? po co ten cały wysiłek skoro dla niego to dno albo wielkie niedociągnięcia??
Chcecie realistycznego serialu to zapraszam na dworzec centralny w wawie usiądziecie albo w środku albo na zewnątrz i pooglądacie sobie akcje.... CODZIENNIE NOWY ODCINEK!!! buahahahaha
Jak dla mnie serial jest ok!! Zauważyłem wiele niedociągnieć ale nie przeszkadza mi to... a wręcz przeciwnie sprawia, że chęcią oglądam następne odcinki. Poza tym zawsze oglądając serial czy film powinno sie mysleć i domyślać niektórych rzeczy...
Pozdrawiam