PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224890
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

No własnie ... BYŁ. Po genialnym 1-wszym sezonie, który był jednym z najlepszych sezonów wszech czasów w serialach przyszedl bardzo dobry 2 sezon. Prawde mowiąc, gdyby serial sie zakonczyl na tym, ze wlasnie sezonie Prison Break do dzisiaj byłby uważany za jeden z najlepszych seriali jakie powstaly. Producenci zdecydowali się na kolejny sezon .... niestety w czasie produkcji 3-go sezon wybuchł pamietany strajk scenarzystów w calym Hollywood i sezon MUSIAL zostac skrocony do 13 odcinków. To spowodowało skoplikowanie i przyspieszenie calej fabuly. Jak wyszlo? Kazdy widzial ... sezon słaby i naciagany, przez co fani odwrocili sie od serialu. Zeby serial JAKOŚ został zakończony MUSIAL powstać 4 sezon. Z powodu braku funduszy FOX ( telewizja w USA, gdzie emitowany byl PB ) zdecydował się na przeniesienie akcji do Los Angeles. Sezon był "pełny" czyli 24 odcinki. Od samego poczatku scenarzysci nie mieli pomyslu na sezon. Wyszla jedna wielka katastrofa i jeden z najgorszych sezonów w serialach. Serie uratowały finalowe odcinki 18-22, gdzie można było poczuć klimat genialnego 1-wszego sezonu ... jednak to nie wystarczylo. Poźniej wyszedl The Final Break, czyli godzinny film, ktory zakonczyl cala fabule. Krotka mowiać -> był kompletnie nieudany.

Serial zakończył sie i praktycznie nikt nie plakał za nim. Serial z genialnego zakonczył sie przecietnie. Prison Break zostanie zapamietany przez fanów na pewno, jednak w swiecie telewizji zostanie zapamietany jako przecietny i bedzie wspominany tylko ze wzgledu na 1-wszy sezon.

Na zakonczenie trzeba dodać, że ostatnie 5 minut z finalowego odcinka serialu ( nie licząc The Final Break ) zostaly uznany za jeden z najbardziej wzruszajacych momentow w historii kina. Trzeba przyznac wielka racje, bo zakonczenie serialu było piękne.

Prison Break w latach 2005-2007 był HITEM na calym swiecie, by na zakonczenie serialu w 2009 roku stać sie zwyklym przecietnym serialem. Szkoda ...

qqq123

Też tak ostatnio wróciłem myslami do tego serialu i po przemyśleniu stwierdzam, że sezon I był najlepszym sezonem w historii TV.

ocenił(a) serial na 10
qqq123

Fani się NIE ODWRÓCILI! Uważaj na słowa bo gadasz głupoty!

qqq123

Kilka dni temu skończyłem oglądanie wszystkich odcinków wszystkich serii. Pierwszy sezon niezwykły, drugi bardzo dobry, trzeci dla mnie rewelacyjny. Czwarty też ok, choć taki bardziej amerykański był. Bardzo mi się podobało zakończenie serialu i te dwa ostatnie finałowe odcinki. Dla mnie ogólnie jeden z najlepszych seriali jakie w życiu widziałem. Byłem fanem od pierwszego odcinka pierwszej serii i tak zostało. Prawdziwy fan jest fanem do samego końca :)

qqq123

Moim ulubiony sezone jest 3,następnie 1,2 i daleko 4ty

ocenił(a) serial na 7
qqq123

Gdyby się skończył po pierwszym, ew. drugim sezonie, dałbym 10. A tak przestałem oglądać gdzieś w okolicach trzeciego.