PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224877
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Dla mnie ten serial to arcydzieło, oglądałem wszystko na bieżąco zgodnie z amerykańskim terminarzem. Paul Scheuring nareszcie został należycie doceniony i wszedł w kluczowy moment swojej kariery z niezwykłym pomysłem, którego realizacja zasługuję na najwyższe laury. Serial jest znakomity i trzymający w napięciu. Zazdroszczę osobom, które dopiero sięgają po tą pozycję, bo mają wszystkie odcinki na wyciągnięcie dłoni i nie muszą w tej zabójczej tajemniczości oczekiwać kolejnego premierowego odcinka. To co w tej serii pokochałem to niespodziewalność i skrytość bohaterów. Serial zawsze mnie zaskakiwał i tak pozostało do ostatniego odcinka. Z przykrością muszę jednak stwierdzić, że reżyserowie w pogoni za pieniędzmi na siłę kontynuowali serial tracąc na tym dobrą opinię. Uważam, że 2 i 3 sezon można było śmiało połączyć w jeden i w ten sposób śmiało pozostać w chwale. Na szczęście 4 wydanie to powrót do ku zaskoczeniu wielu osób (całkowita zmiana scenariusza, z klimatu więziennego na typowo kryminalistyczno-szpiegowski) do sukcesu. Osobiście dziękuje twórcą, że skończyli na 4 części i nie pozwolili na taki haniebny upadek jaką przeżyła seria Zagubionych. Szkoda mi części aktorów Prison Break , którzy mimo wielkich umiejętności i charyzmy nie rozwijają dalej swojej kariery, wyjątek to William Fichtner, Amaury Nolasco, i od pewnego czasu na szczęście Dominic Purcell.
Jeśli ktoś nie widział serialu, musi szybko nadrobić zaległości bo to współczesna klasyka, która przechodzi już do historii.

ocenił(a) serial na 9
phantom666

Zgadzam sie. 4 sezon był troche nudny ale bede musial ogladnac go sobie jeszcze raz, bo cos 3 odcinkow nie ogladalem.
1-2-3 sezon bardzo dobry, przez ten 4 sezon troche całość ucierpiała.

"Osobiście dziękuje twórcą, że skończyli na 4 części i nie pozwolili na taki haniebny upadek jaką przeżyła seria Zagubionych"
Oczywiście, "Lost" też był wielkim hitem na początku i tak samo go oglądałem ale im dalej tym gorzej, widać 0 pomysłu na dalsze akcje i wyszła taka kicha ze na poczatku wszyscy chcieli stamtad wiać a potem każdy chciał wracać = Debilostwo do potęgi.

Skazany narazie jedyny świetny serial na który czekałem przed tv i na końcu odcinka taki niesmak zostawał że to juz koniec :)
Pozdrawiam