PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 224 tys. ocen
7,6 10 1 224266
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

No wlasnie jesli chodzi o zakonczenie to mi jakos nie widzialo sie z T-bagiem w sumie zrobil strasznie duzo zlego ale mial kilka dobrych zwrotow np. jak wypuscil ta swoja narzeczona nie pamietam jak ona sie nazywala no i siostre Gretchen a potem chcial uratowac tego sprzedawce bibli chociaz czul ze jest z frimy i mial racje no nie wiem w sumie fajnie bylo go znowu w fox river zobaczyc ale dla mnie powinni troche inaczej to zakonczyc bo glownie najbardziej ciekawilo mnie zakonczenie watku T-baga bo byl chyba najciekawsza postacia w PB.

No i jeszcze C-Note przeciez w 2 sezonie zmowil sie ze Scofieldem i zabral kase ktora wykopali wiec w oczach C-Note'a i reszty byl zlodziejem a w ogole nie bylo o tym mowy. Dla mnie zakonczenie srednie moglo byc lepsze ale moglo tez byc gorsze wiec i tak niezle choc czuje lekki niedosyt.

Les_Grossman

No bo wlasnie na tym polega jego problem za kazdym razem kiedy robil cos dobrego dostawal po tylku (akcja z biblia). Myslalem ze w ostatnim odcinku cos sie wydarzy np. w scenie kiedy wisial ale niestety ...

Les_Grossman

A i jeszcze jedno jakim cudem oni wszyscy dostali uniewinnienie skoro pozabijali tyle osob a KELLERMAN mozna powiedziec ze byl zabojca na zlecenie (zreszta podobnie jak Mahone) a teraz jest wielkim i szanowanym czlowiekiem w panstwie! To juz bylo calkowite przegiecie

ocenił(a) serial na 8
Les_Grossman

Przegięciem było to że niby firma Michasiowi zrobiła mega kosmiczną operację. A i tak umarł, co do T Baga w sumie to został bossem w Fox River ale i tak bardziej mi go szkoda niż Michasia. I C not też cham nawet nie przyjechał na grób Michela. Taki sobie ten koniec ani zły ani dobry.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Ja uważam ze T-bag również powinnien skonczyć na krześle elektrycznym za całokształt twórczości!

ocenił(a) serial na 10
Les_Grossman

Dla mnie zakończenie jest genialne i trafione w "10". Wszystko zaczęło się w Fox River i tam właśnie historia się kończy z finalną sceną.
P.S. Za to co robił z Sarą T-Bag, myślę, że słusznie go osadzili. Pozdro

ocenił(a) serial na 8
eszel

no właśnie, ta scena z Sarą była wciśnięta po to,żeby wszyscy widzowie,którzy zaczęli jednak lubić T-Baga, przypomnieli sobie,że to przecież dyżurny czarny charakter serialu. I że chciał wychędożyć biedną Sarę (serio-polecielibyście na nią? taka bezbarwna bladolica dziewoja, ech. Zero charakteru) - należała mu się kara-dożywocie i krzesło!

To samo zrobili z Selfem,tylko że tu akurat musimy mu współczuć, bo żona na wózku, on bez kasy i brzydki w dodatku:) skończył na wózku jako warzywko. O tym,że zabił z 5 osób z zimną krwią (kolegów po fachu?itepe. nie pamiętam, nie liczyłam) jakoś już nikt nie pamięta.

ocenił(a) serial na 10
Les_Grossman

Tak naprawdę to T- Bag też miał pozytywne zakończenie. W pierwszej serii w wiezienu był nikim to Abrutzii rządził a teraz jest panem.

patryks83

No tak ale wtedy jak byl tym Colem to mowil ze zaczelo mu sie prawdziwe zycie i przeciez tak naprawde mial jakies uczucia i czasem okazywal dobroc jego "zlo" wzielo sie z rodziny wedlug mnie on powinien zakonczyc ratujac kogos albo nie wiem tyle mial przygod przez cale PB no i ta akcja z biblia mial racje ze on byl z firmy ale jednak okazal litosc i nieslusznie wiec jak mogl byc dobry skoro nigdy nic z tego nie mial. Fakt ze zrobil straszne rzeczy ale jednak jakos to zakonczenie takie nie wiem.

Ale podobalo mi sie to jego spojrzenie w gore i pokaz calego Fox River :)

ocenił(a) serial na 8
Les_Grossman

T-Bag zrobił tyle złego, że musiał trafić do Fox River, i nawet kilka przypadków jego dobroci nie mogło naprawić jego poczynań:D

Co do zakończenia: scena kiedy są nad grobem Micheala, wyszła im nawet fajnie. Sara wyglądała w niej pięknie:D

ocenił(a) serial na 8
Les_Grossman

Też mi było go żal bo również jest moja ulubiona postacia i w pewnym momencie ogladalam ten serial tylko dla niego ;P Ale potem pomyslalam ze wiezienie to jego naturalne srodowisko, tam sie czuje jak ryba w wodzie - jest bosem jak w 1 serii (w tych nastepnych ciagle nim pomiatali) Smutno ze nie udalo mu sie zrealizowac swojego pragnienia ale przynajmniej znowu jest taki jakiego go pokochalam w 1 serii :D

I w sumie to troche nielogiczne ze za to wszystko co zrobil nie dostal krzesla przcie sporo osob tam ukatrupil po drodze...

ocenił(a) serial na 9
Yurico

eeee myślalem ze t-bag bedzie pokazany w wiezieniu razem z generalem jak sie trzymaja za kieszenie ;]

ocenił(a) serial na 8
da_markos

Hehehe dobre no to by było ciekawsze niż wysłanie Generała na krzesło. Ale jednak był troszkę za stary T Bag jednak woli młodzieżowo chędożyć.

Babytronique Ja np nie chciał bym jej chędożyć jedyne co w niej w miarę fajnego to oczy. W ogóle jej tekst że T Bag jest impotentem był bezsensu a to dlatego że przecież było pokazane że był z byłą od Lechero. To co wiązał ją i bił? Nie wyglądała żeby miała sińce pod oczami. Co do tego że powinien dostać kare śmierci to może jednak dostał jakąś małą nagrodę czyli tylko dożywocie bez kary śmieci.

ocenił(a) serial na 8
Robert831231

T-bag już wcześniej miał dożywocie.
Generał nie mógł trzymac Teddyego za kieszenie ,ponieważ Krantz napewno odsiadywał karę w innym więzieniu

ocenił(a) serial na 8
Mathias_13cool

Na pewno to się piszę osobno :P A z tym trzymaniem Krantza za kieszeni to był żart. Ale rozumiem że ciężko wyczuć :)

Robert831231

A wracajac do tematu to T-Bag trafił do więzienia właśnie przez okazanie swojej litości temu kolesiowi co podszywał się pod handlarza biblią bo póżniej trafił do firmy gdyby nie to zabił by go i pewnie dalej żyłby na wolności.

Wniosek: T-Bag był skazany na śmierć, ale w sumie jest on chyba najbardziej nieśmiertelnym bohaterem w PB, bo myślałem, że zginie na początku 2-giej seri a przeżył nawet Majkela :D

Les_Grossman

sorry błąd: był skazany na bycie złym

za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/> za krótki <br/>

ocenił(a) serial na 10
Les_Grossman

"No i jeszcze C-Note przeciez w 2 sezonie zmowil sie ze Scofieldem i zabral kase ktora wykopali wiec w oczach C-Note'a i reszty byl zlodziejem"

Jeśli dobrze pamiętam, to Sucre ze Scofieldem zmówili się w sprawie kasy.

ocenił(a) serial na 10
Les_Grossman

A ja myslalem ze T-Bag zabije Generala i to by bylo dobre:) w tedy jak General powiedzial zeby robil z Sara co chce i to bedzie jego praca czy cos w tym stylu:p....