PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224877
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

niesamowicie trzymający w napięciu. To oglądanie z zapartym tchem i z myślą, co będzie dalej. Jednak gdy oglądam go po raz trzeci, wyciągam wnioski, że mógłby być bardziej realistyczny Wiem, że jeżeli miało by tak być, to nie powstałby taki genialny serial.
Denerwowało mnie to, że większość rzeczy nie idzie Michaelowi zgodnie z planem, Mam na myśli chociaż to, że miał on genialny plan jak wyciągnąć swojego brata z celi śmierci, zupełnie nie inwazyjnie, nie stosując przemocy itd. Wyszło jak wyszło, sterroryzował naczelnika i zamknął go w szafie.
Kolejną rzeczą, którą uważam za niemożliwą są morderstwa T-Baga. Gdy na początku II sezonu Abruzzi odcina T-Bagowi dłoń, ten w nieprawdopodobnym bólu jest w stanie sterroryzować turystów, nie sądzę, że młody, zdrowy mężczyzna pozwoliłby na to, jeśli widziałby jego odrąbaną dłoń, Kolejnym już całkowicie niedorzecznym przykładem jest zamordowanie przez niego weterynarza, który przyszył mu dłoń. Po długiej, niewiarygodnie bolesnej operacji, utracie krwi, w ogromnym szoku i omdleniu zdołał obezwładnić silnego mężczyznę, który chociaż by mógł go uderzyć w ową dłoń i było by po sprawie. Dlaczego tak nie zrobił? Prawdopodobnie dlatego, że serial musiał trzymać w napięciu i ukazać T-Baga jako zwyrodnialca, Jest jeszcze kilka przykładów związanych z tą osobą, ale myślę, że nie ma sensu ich opisywać.
To według mnie są jedyne wady serialu, który i tak oceniam rewelacyjnie i uważam, że nigdy nie powstanie już taka wspaniała produkcja.

ocenił(a) serial na 7
rocky1976

Zgadzam się z tobą.Dla mnie to najlepszy serial ;)

ocenił(a) serial na 7
rocky1976

Ten serial był genialny przez pierwsze sezony. Im dalej w to brnęli tym gorszy był serial. W ostatniej serii zrobili z nich nie wiadomo jakich komandosów. Zdenerwowało mnie to trochę. Ten serial od początku był lekko nieprawdopodobny, jednak w kolejnych seriach było jeszcze gorzej. Szkoda trochę, że pod koniec Michel umarł, jednak gdyby nie to spokojnie zrobiliby jeszcze z dwie serie.

ocenił(a) serial na 4
rocky1976

Serial trzymajacy w napieciu? Hahahahaha. Rozumiem ze Klan omijasz z daleka bo boisz sie, ze sie udusisz?

ButemWBusha

Ha, ha, ha, "ButemWBusha" ale się ośmiałem. Jeśli masz coś do powiedzenia, to powiedz coś mądrego, a nie piszesz jakieś wypociny. Jak nie jesteś w temacie, to nie zabieraj głosu... Chyba, że powiesz jeszcze coś ciekawego na temat klanu...

ocenił(a) serial na 4
rocky1976

???? Wypociny? Przeciez napisalem jedna linijke. Rozumiem ze dla ciebie napisanie wiecej niz 2-3 slow to juz wysilek. Do tego nie pamietam zebym cos mowil. Pozdrawiam. Moze nie odpisuj bo bedziesz musial brac prysznic.