Serial ten miał dwa różne oblicza... 1 i 2 sezon - maestria suspensu, 3 i 4 - schematyczność, powierzchowność oraz brak polotu akcji. Każdy z nas ma jakieś własne odczucia związane z tym serialem.
W moim przekonaniu twórcy serialu nie powinni już utrwalać na taśmie filmowej żadnego kadru, bowiem po co mącić to sentymentalne zakończenie. Najważniejsze, aby serial ten zapadł w naszej pamięci jako dobre wspomnienie. Natomiast skoro jego twórcy mają szereg różnych pomysłów, to może lepiej dla nich i dla nas będzie, jeśli wykorzystają je w innym serialu... kto wie, może z udziałem kilku aktorów z w/w produkcji.
Jako, że życie nie znosi pustki, polecam Wam wszystkim przeżywanie podobnych emocji z tytułu śledzenia akcji serialu "24" z Kieferem Sutherlandem w roli głównej. Jestem przekonany, że każdy miłośnik "Prison Break" odnajdzie w nim nie mniejsze emocje i nie mniejsze wypieki na twarzy podczas przeżywania każdego "the longest day of my life" Jacka Bauera. Aktualnie 7 sezon dobiega końca. Z ręką na sercu przyznaję, że każdy kolejny jest niesamowity i trzyma bardzo wysoki poziom. Gorąco polecam. Z pewnością nie będziecie zawiedzeni.
Fajnie się złozyło bo ja od wczoraj zacząłem oglądać "24" bo została mi taka pustka po PB, a czy dorówna on serialowi o Scofieldzie to się zobaczy.
Pzdr
Biały Pielgrzymie, gwarantuję Ci, że się nie zawiedziesz. Zanim dowiedziałem się o "24" nie sądziłem, że jakikolwiek inny serial porwie mnie bardziej niż "Prison Break"... a "24" to się udało :-) Z sezonu na sezon produkcja ta jest coraz lepsza. Tak więc szykuj się na niesamowite i niezapomniane emocje. Wspomnisz moje słowo :-)
Ja pierwsze bodajże 2 sezony ogladałam jeszcze przed PB:) a potem dzieki naszej kochanej polskiej telewizji dłuuga przerwa, ale no cóź - poradziłam sobie;) Jestem po 6 sezonach a siódmego póki co nie zaczynam bo się mogę od ekranu nie "odessać" a sesja za pasem;)Będzie mialo co mi wypełnić parę dni wakacji zważywszy że na kolejne sezony House'a, Desperate Housewives, Dexter'a trzeba czekac do września. Ehhh.. własnie sobie uświadomiłam że lista seriali do bieżącego śledzenia mi się uszczupliła o PB:( Z jednej strony dobrze że już tego dalej nie ciągną ale mimo wszystko ten sentyment do cudownych planów Michael'a...
A co do 24 godzin to ciekawe czy nie wstrzymają produkcji bo słyszałam że Kiefer jakiemuś projektantowi z główki przyłożył i ma postawione zarzuty...
owszem, podobno komuś przytubił baniakiem w szczękę, aż kolesiowi górna jedynka poleciała na orbitę okołoziemską... nie mniej jednak ów incydent nie zagroził produkcji, gdyż zdjęcia do 8 sezonu już trwają. Z wiarygodnych źródeł wiem, iż akcja serii ma jeszcze bardziej przypieczętować jakość serialu :-)