PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 225 tys. ocen
7,6 10 1 224890
6,4 29 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Nie zrozumcie mnie żle-powiem wprost-To BYŁ dobry serial przez góra 2
sezony,potem zrobiło się nudno a serial zaczął zjadać własny ogon.Mnóstwo
wątków jest naciąganych do bólu,inne są sztuczne i dodane na siłe.
Było wiele okazji by serial zakończyć,czemu twórcy tego nie zrobili?
Nie mówie że serial jest do niczego-po prostu wygrała chęc zysku u twórców.

ocenił(a) serial na 10
ulisseska1989

zapewniam cię, że ogląda większość tych, którzy zaczęli z nim przygodę od początku, a ci, co tak mówią jak ty, to - powiem wprost - żółtodzioby. Jak się ogląda to trzeba coś z siebie dać, bo czasami tak jest, że cały sens filmu (w tym przypadku serialu) można zrozumieć dopiero po jego zakończeniu. Także zachęcam cię do obejrzenia ostatnich dwóch odcinków, może wtedy do ciebie dotrze, że Skazany na Śmierć to najlepszy serial ostatnich lat.

ocenił(a) serial na 8
hubcio93

niezgodze sie z toba :)
PB ogladalem od poczatku od kiedy zaczal wychodzic w stanach :) pierwszy sezon przyznam bardzo dobry mimo przeciagania akcji i robienia wielkiej konspiry po 12-13 odcinku ogolnie super 2 jeszcze fajny ale 3 i 4 to juz totalne dno. Wiec hubcio wybacz ale zgodze sie a ulisseska ze ten serial byl dobry do konca 2 sezony z malymi wpadkami w trakcie tych 44 epkow. potem nie wiem czy warto ogladac ...

użytkownik usunięty
hubcio93

hubcio... powiem tak jak Ty, wprost - pieprzysz. Ja oblookałem całość i z czystym sercem odradzam każdemu oglądanie więcej niż 2 pierwszych sezonów, bo to strata czasu i energii. Ostatni sezon to już totalne dno i wodorosty. Ja bardzo żałuję, że nie skończyłem oglądania po pierwszym, może drugim sezonie - wtedy z całą pewnością utrzymywałbym, że to jeden z najlepszych seriali ostatnich lat (na pewno nie najlepszy).

ulisseska1989

Właśnie lecę 2 raz od początku po dłuugiej przerwie.
Aktualnie 3 sezon.

pitusmetallica

że Skazany na Śmierć to najlepszy serial ostatnich lat.

dzieki za poprawienie mi humoru na ekstazowym zjezdzie
ps.lol

ocenił(a) serial na 9
danteusz

ehh danteuz widze ze masz jakis problem z tym serialem.

Ja osobiscie uwazam ze ten serial jest znakomity. Dlaczego??
Swietna gra aktorska i ciekawe postacie:Mahone,Michael,Kellerman i T-Bag i nie tylko.Fabuła jak i wykonanie na bardzo wysokim poziomie. Zastanowmy sie tez na tym że to ejst jedyny serial takiego w ostanich latach ktory nie trwal w nieskonczoność. Jak dla mnie dobrze zakończony.Reżyser nie popadł w obłęd i nie tworzy taki paranoi jakie możemy obejżeć w LOST.Wracając do ludzi ktorzy twierdza ze seson 3 i 4 to gniot kieruje pewną myśl-NIE ulegajcie stereotypom,,Serial jest za dugi i pokręcony to znaczy ze jest juz do dupy''. A jak waszym zdaniem mieli zakonczyc 2 sezon??? Mahone do wiezienia i wszycy inny wolni a Firma nadal by sobie była. Ile by spraw jescze trzeba bylo zakończyć,a takto dostarczono nam jescze więcej rozrywki!

Oczywiście macie prawo do swojej opini.

Minusy serialu:
-Za szybkie zastąpienie Abbruziego Mahonem
-BEZNADZIEJNA ŚMIERĆ SARY
-Za mało geniuszu Mahona w sezonie 4
-Final Break naciągany
-Zboczenie od głównego wątku serialu w sezonie 4

Jednak za to ze sam serial był bardzo dobry oceniam go 10/10. Kazdy fan PB ogladal by go do końca. Moge zrozumeic jedynie osoby dla ktorych serial skonczył sie po 1 sezonie-oczekiwali jedynie ucieczki z wiezienia. Dziwne jest to ze podoba sie wam sezon 2 a 3 i 4 nie ale to wasze zdanie!

dagothversur4

no ja w minusach dalbym bardzo slabe aktorstwo(oczywiscie sa wyjatki jak Knepper, Fichtner) ale w glownych rolach Wentworth Miller i Dominic Purcell. czrnuchy prosze...
tragiczny scenariusz z masa dziur(praktycznie w kazdym odcinku dalo sie jakies wychwycic)
1 sezonem moze i sie jaralem ale a) bylem wtedy w gimnazjum b)od niego zaczalem ,,przygode,, z zagranicznymi serialami ogladanymi na kompie
dzis po obejrzeniu http://www.filmweb.pl/f108340/Oz,1997 po prostu nie moglbym przetrawic tej bajeczki, tego cukierkowego klimatu czy przedstawienia wiezienia

i nie wyobrazam sobie osoby zapoznanej z takimi telewizyjnymi klasykami jak wyzej wymieniony Oz, The Wire, Six Feet Under czy Sopranos(i wiele wiele innych) twierdzacej, ze prison break to najlepszy serial jaki powstal czy zaslugujacy na ocene 10/10
to po prostu mowiac doslownie durny, prosty serial akcji stworzony dla bardzo malo wymagajacych amerykanskich mas
my mamy na wspolnej, plebanie i inne badziewia a amerykanie maja prison brejka
Jesli chodzi o losta to jakims fanbojem czy wiekszym fanem nie jestem(choc ogladam i czekam na final) to nie mozna zarzucic tworcom prostego scenariusza(jest duzo nie dopowiedzien, zostawiania dla widza mozliwosci wlasnej interpretacji, odpowiedzi nie sa wykladane ,,na tacy,,)
obiektywnie mowiac lost zjada PB gra aktorow i scenariuszem.

Polecam Ci zapoznac sie z wieziennym Oz i jestem ciekaw czy po obejrzeniu dalej bedziesz tak zachwycony PB
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 9
danteusz

Ok zobacze dzięki za cynk co nie zmienia faktu że uważam takich lost za gorszy serial-od sezonu 4.

danteusz

A skoro już ktoś poruszył kwestie,najlepszych seriali sensacyjnych to ja
głosuje na Rodzinę Soprano

ocenił(a) serial na 9
ulisseska1989

eee to ja napewno nie-nie dla mnie klimaty.Jak dla mnie najlepszym serialem byl Nieustraszony stara wersja.

użytkownik usunięty
dagothversur4

A dla mnie Dexter. No, może poza sezonem numer 3. ;)

dagothversur4

No aktorstwo to akurat największy minus tego serialu...ale Skazany to
serial sensacyjny,tam ''granie'' schodzi na 2 plan.Liczy się dużo
akcji,pościgi,strzelaniny itp.

ocenił(a) serial na 9
ulisseska1989

Tak ale jest kilka postaci dla których tak naprawde ogladalem ten serial.

ocenił(a) serial na 9
ulisseska1989

Chciałbym jednak uslyszeć od was dlaczego jest dla was ta gra aktorksa na slabym poziomie i o kim mowa:

dagothversur4

no wenthorth miller(z pamieci pisze cnie) czy dominic purcel dobrymi aktorami nie sa
ba nawet srednimi tez nie....

danteusz

zgadzam się z danteusz(em) co do słabej gry aktorskiej głównych bohaterów, ale są też świetni aktorzy, dla których chcę się oglądać ten serial ;)ogólnie serial niezły , bardzo go lubię, ale co sezon coraz gorzej niestety było ;)

ocenił(a) serial na 8
izumi0

Dla mnie dość dobre były 3 pierwsze sezony ale potem serial stał się zwykłą komercią. Zawsze podobne wątki. ktoś trafia do wiezienia kogoś zabijają. Oglądałem do końca ale oglądałem to z przymusu

ocenił(a) serial na 7
ulisseska1989

Dokładnie. Pod koniec drugiego sezonu wymiękłem :D