Michael miał wytatuowane całe ręce, a już w 4 serii zapomnieli o tym i przy podwiniętych
rękawach nie ma tatuażów... nie wiem czy coś było na temat usunięcia tych tatuaży, ale
nawet, to powinni mu zrobić blizny...
tu screen z 11 odcinka 4 serii:
http://img850.imageshack.us/img850/1267/fesdwe.jpg (nie ma tatuaży)
tak myślałam, coś mi tam świtało w pamięci, że je usunął, ale nie zostają blizny po usuwaniu? ehh... to dobrze, ze je usunął, bo już myślałam że w moim ulubionym serialu jest tak wielkie niedociągnięcie :)
Jest wiele innych niedociągnięć, które można zarzucic temu serialowi. Mimo wszystko i tak go kocham :D
Np. W drugim odcinku trzeciego sezony Michael nalewa sobie wodę do kubka i w tym momencie jest jej ze 2cm potem upija trochę i po zmianie kamery jest już pół szklanki nie wiadomo skąd.
Kubek z wodą to pikuś. Tutaj po prostu bylo male niedopatrzenie ze strony montażystów. Mi chodzi o naciągania fabularne.
Np Bellick w 2 sezonie zostaje skazany na 25 lat za morderstwo, a agent FBI zalatwia mu od tak po prostu przepustke na wolnosc, aby ten mogl rozprawiac sie z uciekinierami. Nie jestem ekspertem w dziedzinie prawa, ale uwazam ze do takiej sprawy potrzebny jest proces, ktory z pewnoscia nie trwalby 2-3 dni, a kilka tygodni, a nawet miesięcy. Wogole uwazam, że w przypadku skazania za morderstwo (nieważne czy slusznie, czy nie) nie ma takiej mozliwosci, aby więzien mógł wyjsc. Mahone mógł miec wtyki u sędziego itd. Zgoda, jednak jest to niesamowicie naciągane.
A największą klapą było ożywienie Sary w 4 sezonie, a co za tym idzie zrobienie z Lincolna kompletnego idiotę, który nie potrafi rozpoznac w pudle głowy kobiety, którą znał nie od wczoraj.
Tak czy inaczej nie potrafię postawic niskiej oceny temu serialowi, bo zaden inny tak mnie nie wciągnął. Kazdego odcinka wyczekiwałem z wypiekami na twarzy.
serial jest świetny i też mnie to zdziwiło, że w kilka dni gerchen zrobiła replikę głowy sary i też mnei wkurzyło, że ona ożyła (ale i tak lubie tą postać) :P
Mahone wtedy pracował dla "Firmy", a jak wiadomo to ona sprawuję największą władzę. Więc podpisanie jakiś papierków(też się na prawie nie znam) czy zrobienie tam czegoś, żeby załatwić jakiemuś skazańcowi przepustkę to chyba dla niej żaden problem:)
A jeśli chodzi o Sarę, to na pewno odcięli łeb jakiejś bardzo podobnej babce i wsadzili do pudła, możliwe gdyby Lincoln wziął w ręce głowę i się przyjrzał to by od razu poznał, że to nie ona. No ale bądźmy szczerzy, kto by się przyglądał dłużej niż 5s odciętej głowie? nie mówiąc już o wzięciu w ręceXDD
Lincoln nie wziął głowy domniemanej Sary w ręce. Otworzył pudło, popatrzał kilka sekund i nic więcej.
Jak już jesteśmy przy błędach, to też zauważyłem, ale może po prostu albo nie słuchałem dobrze co oni mówią, ani nie była to wcale "głowa" Scofielda:
W jednym z ostatnich odcinków drugiej serii, kiedy akcja dzieje się już w Panamie, Scofield zauważywszy T-Baga przypomina sobie wszystko co Bugwell zrobił (przynajmniej tak to odebrałem, mogę się mylić). No właśnie - wszystko się zgadza, oprócz tego, że przecież Michael nie miał pojęcia o tym, że T-Bag prawie zabił Abruzziego kiedy jeszcze przebywali w Fox River. Niech ktoś mnie oświeci, nie chce mi się zakładać następnego tematu. ;)
Mnie też to zastanawia. Skoro nie widział tego, to jak mógł wiedzieć, jednak wydaje mi się, że gdy była scena, kiedy Abruzziego na noszach do helikoptera przenoszą to przed tym John planował śmierć Bagwella, więc mógł jakoś poinformować Michaela, czy któregoś z pozostałej ekipy uciekinierów, prawda?
Wydawało mi się raz, że kiedy był trzeci sezon i T-Bag był na widzeniu z "zakonnicą"-prostytutką, to ona przyłożyła dłoń do ogrodzenia, a on przyłożył w jednym ujęciu prawidłową uciętą, zaś w drugim ujęciu była to już druga ręka. Jednak co do tego to nie mam pewności.
A to nie było czasem tak, że ta, co podała Sarze klucz i ją zabiła Gretchen, to nie była to jej głowa w tym pudełku? Może i była blondynką, ale równie dobrze szatynka mogła jej włosy przefarbować, ot co.
Dla mnie postać Sary jest taka mdła, monotonna. Choć nie można narzekać, że bez niej byłoby całkiem inaczej.
Ja po raz drugi oglądam ten cały serial, tylko że nie mogę znaleźć aktualnych linków, coby móc ściągnąć. Ma może ktoś jakieś strony, skąd można pobrać każdy sezon i dodatkowo odcinki specjalne? (;
Pozdrawiam :)
Tak jak kilka osób wcześniej napisało tatuaże zostały usunięte. Czytałem gdzieś, ze osoba odpowiadająca za te tatuaże Michela musiała codziennie przez ok 2-3 godz nakładać mu te tatuaże( Oczywiscie sztuczne, ale pewnie strasznie duzo roboty) Wieć producenci poszli na łatwizne i usuneli mu te tatuaze po trzech sezonach.
Co do błedów: To moim zdaniem przygody Sary powinny się skonczyć w miejscu gdzie Lincoln zobaczył jej głowe.
Troche śmieszne było, ze najpierw aktorce się nie chcialo grac, a za jakis czas wróciła sobie jakby nigdy nic.
Dużo jest po prostu zwykłych wpadek, szczególnie z ranami Michaela.
- W drugim sezonie gdy jest z Sarą z pokoju hotelowym, Sara zakłada mu opatrunek na prawą rękę, a gdy wychodzi z łazienki ma ten opatrunek na lewej.
- Pod koniec 4 sezonu, tuż przed tym jak Sara zabiła jego matkę, został postrzelony w prawy bark, a za chwilę trzyma się za lewy.
Niby błędy głupie, ale właśnie takie niedociągnięcia, które ja widzę na pierwszy rzut oka, źle świadczą o serialu.
Tych tatuaży to wydaje mi się, że w 3 sezonie w ogóle ich nie nakładali na niego. Cały czas miał na sobie longsleeve, czyli tatuaże były ciągle, całkowicie zakryte. W drugim sezonie było podobnie. Pewnie tylko w niektórych odcinkach nakładali na jego ręce kilka cm2 tatuaży, gdy w pewnym momencie sprawdzał jeszcze jakieś potrzebne mu zapiski.
W trzecim sezonie był odcinek, w którym musiał zmienić bluzkę by nie wykryli, że to on chciał uciekać i było widać całe wytatuowane plecy. Co do błędów to owszem, jest ich trochę, znalazłem następny:
Kiedy zamykali Scofielda w karczerze czy jak to się tam zwie, McGready i Whistler patrzyli przez kraty - w pierwszym ujęciu nastolatek miał na sobie koszulę w której był przy odwiedzinach ojca, a w drugim już koszulkę Miami Heat, w której chodził przez całą serię.
Pewnie w czwartej serii którą zaraz zaczynam oglądać również znajdę kilka błędów, ale zdania na temat serialu nie zmienie, bo żaden inny nigdy mnie tak nie wciągnął i nigdy mnie tak nie wciągnie. ;)
Odcinek 3x08.
Ale to był dubler w tej scenie ...
A co do 4 serii to motyw z tym bez sensu. Co im szkodziło same ręce nakładać. Albo smarowac mu farbą czy cos i komputerowo dorabiac. No nie wiem. Powinni chociaż blizny jakieś dać albo cos ;d
z tego co wiem jest możliwe usuwanie tatuażu a następnie usuwanie blizn oczywiście nie są one całkowicie usuwalne ale mimo wszystko nie widać ich dopuki się nie przyjrzy tak więc jest możliwość inna sprawa że taki zabieg trwa kilka dni bo skura poprostu nie jest w stanie wytrzymać takiej dawki lasera,tak więc usunąć da się niemal w 100% ale to trwa kilka dni.