PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40413}

Skrzydła

Wings
1990 - 1997
7,1 9,7 tys. ocen
7,1 10 1 9707
7,6 7 krytyków
Skrzydła
powrót do forum serialu Skrzydła

Pierwsze 3, 4 "sezony" świetne, później zauważalne zaniżenie poziomu (żartów, pomysłów fabularnych), polepszenie w 2 ostatnich "sezonach".
Serial duuuużo stracił po zniknięciu postaci mechanika Lowella. Próba zastąpienia jej postacią eks wojskowego była kompletnie nieudana, z czego zdali sobie sprawę twórcy serialu, rezygnując z postaci eks wojskowego bez podania żadnego wyjaśnienia.
Intryguje mnie do dziś, modele jakiech samolotów stał na szafkach w biurze Sendpiper Air, szczególnie chodzi mi o ten żółty. Czy to T-6 Texan?

ocenił(a) serial na 10
sendspam

Wręcz przeciwnie
.
1,2 sezon serial się rozkręca. Od 3 do 6 ,,Skrzydła" osiągają szczyt.
, 7 a w szczególności 8 to słabe scenariusze i wymuszone sceny, których pełno w serialach komediowych.
Znakomici aktorzy nie pociągną filmu jeśli ma marny tekst.

Myślę że z 8 sezonu twórcy wyciągnęli słuszny wniosek , że temat się wypalił i zakończyli produkcję.

Mimo wszystko dla mnie to najlepszy serial komediowy naszych czasów.

ocenił(a) serial na 7
KRISPO_DE_PALMA

Nie będę się spierał, bo to wszystko kwestia gustu :) Nie jestem też w stanie wybrać tego serialu jako najlepszego "naszych czasów". Były przecież takie perełki jak "Co ludzie powiedzą?", "Hotel Zacisze" czy "Jaś Fasola". Trudno wybrać najlepszy.

ocenił(a) serial na 10
sendspam

Ja wybrałem, śmiałem się jak puszczali serial na Polsacie(,a miałem lat naście) i smieję się teraz jak, leci na jednym z kanałów. Nie znam serialu komediowego z tak dobrym aktorstwem, tak dobrze nakreślonymi postaciami i świetnym scenariuszem.
Ale jak piszesz- to kwestia gustu .