PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=800027}

Something in the Rain

Bab Jal Sa-ju-neun Ye-ppeun Nuna
2018 -
7,4 1,6 tys. ocen
7,4 10 1 1574
Something in the Rain
powrót do forum serialu Something in the Rain

Na prawdę lubię korańskie dramy ale... Jak można do takiego stopnia rozciągać fabułę? Cały serial można było zmieścić w 7-8 odcinkach. Rozumiem, że jest pewien urok w tych długich scenach, flegmatycznym klimacie, klimatycznej muzyce, ale od 3 odcinka poddałam się i zaczęłam przewijać po 15-20 minut serialu w każdym odcinku na tych zbędnych przedłużeniach i wytrwałam do końca tylko dlatego, że ogólnie fabuła była całkiem dobra. Ponadto w serialu jest sporo irytujących postaci i zachowań bohaterów. Brakowało też w zasadzie chocoaz jednej na prawdę pozytywnej dobrze napisanej postaci, równoważącej panujący klimat. Szczerze mowiąc jedna z najsłabszych dram, jakie oglądałam.

anielka0310

mam dokładnie ten sam odbiór; po 3 odcinku zastanawiam się czy oglądać dalej; obie główne postacie bardziej irytujące niż ciekawe - on denerwująco pozytywny, ona z kolei nie dość, że sierotowata życiowo (rozumiem - koreańska mentalność, etc. ale i tak irytuje) to jeszcze wystylizowana na starą ciotkę na Wólki Dolnej; jak można w komedii romantycznej tak ubrać kobietę: te płaszczyki, te buty, ten kucyk z przedziałkiem!? I przystojny, młodszy facet, który mówi jej, że jest najładniejsza. Absolutnie mnie to nie porywa.