PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=800027}

Something in the Rain

Bab Jal Sa-ju-neun Ye-ppeun Nuna
2018 -
7,4 1,6 tys. ocen
7,4 10 1 1574
Something in the Rain
powrót do forum serialu Something in the Rain

... którą się bardzo dobrze ogląda. Owszem nas europejczyków dziwią te prawidła koreańskie, schematy i powinności, lecz znając je choć w minimalnym stopniu łatwiej zrozumieć dlaczego bohaterka właśnie tak postępuje. Podobał mi się serial przede wszystkim dlatego że "łamie" pewne schematy, a do tego porusza ważne życiowe kwestie - których zazwyczaj w serialach się nie afiszuje. Relacja mimo różnicy wieku "lecz na odwrót", nadużycia w relacji damsko-męskich w pracy, oraz problem zależności rodzinnych w tym tradycji aranżowania małżeństw, które nadal pokutuje w korei. Rola bohaterki "Ye-jin Son" znakomita, autentyczna i prawdziwa ... jak dla mnie nie znalazłem fałszu, a była to naprawdę trudna chwilami do zagrania, aby przekonać nas widzów do jej autentyczności, dzięki temu nasze zaangażowanie było zawsze po jej stronie. Akurat według mnie rola "Hae-in Jung" filmowego partnera była dość prosta i według mnie nie była przekonująca, może to też wina scenariusza, który jednak dużą siłę przykładał do angażowania głównej bohaterki, aż widać było kobiece pióro w bardzo wielu scenach, ponieważ zadbano o niuanse, ozdobniki i "prawdziwe perełki" w delikatnych ujęciach pary - co tylko nakręcało widza na "co będzie dalej". I o to właśnie chodziło.
Serial Bardzo Dobry. Przyjemnie spędzony czas, i z czystym sumieniem Polecam każdemu na jesienne wieczory!