Spartakus: Bogowie areny

Spartacus: Gods of the Arena
2011
8,0 51 tys. ocen
8,0 10 1 51095
6,7 7 krytyków
Spartakus: Bogowie areny
powrót do forum serialu Spartakus: Bogowie areny

RODZYNKI !!!

ocenił(a) serial na 9

Po wypowiedziach mozna myslec, ze sa to wypowiedzi dzieciakow.. Tylko nie rozumiem czemu oni ogladaja serial, ktory ewidentnie nie jest dla dzieci!!

1) Przecierz Peter Mensah nie gra Doctore
2) Witam, mam pytanie: Co gladiatorzy robią w tej saunie, mają jakieś patyczki i nimi się pocierają, co to ma na celu? (pozbycie sie cellulitu?:)
3) Dziwne w drugiej części grają aktorzy którzy zgineli w części pierwszej?! a gdzie Spartakus? Serial Spartakus bez Spartakusa? Skoro powymordowali wszystkich w 13 odcinku to co wniebowstąpienie?
4) Skoro Gods of the Arena jest prequelem Blood and Sand to dlaczego w GoA jest mowa, że to Oenomaus walczył z Teoklesem a w Blood and Sand że Doctore...
5) No ja nie rozumiem tego serialu w tym przypadku ;) zgadza się, Oenomaus wraca do zdrowia po walce, ale w Blood and Sand to Doctore walczył z Teoklesem, jak dla mnie to w obu serialach Peter Mensah powinien grać Doctore
6) Co miał Batiatus na myśli mówiąc że Gannicus straci brata, a Melitta męża, czyżby nowy Doctore to brat Gannicusa?
7) Kolega puścił mi jeden odcinek tego ... czegoś , a ja przez cały czas jego trwania myślałem , że to nadal trailer. Niby powinien mnie się podobać - cycki i krew non stop- ale całokształt muszę przyznać jest totalną porażką. Fabuła nie wciąga , dialogi - litości, murzyn ma białą żonę i jest dobrze traktowany przez pana - sick , ogólie wszystko ma się nijak do historii. Aha jeszcze jedno , w tym gniocie chyba było wspomniane , że ten Spartacus jest Galem!! -8\10
8) Obejrzałem 12 odcinków i o wiele gorszy od pierwszej serii.Jeszcze czekam na kolejne
odcinki nara razie nudy
9) Rozumiem, że serial jest kontynuacją Spartakus: Blood and sand z wymienionym głównym aktorem, jako że poprzedni jeśli dobrze pamiętam ma raka i nie może grać, czy tylko robiony jest na jego wzór?
10) Czy Gods of the arena sa kontynuacją Blood and Sand , tzn chodzi mi o to, czy nie oglądając Blood and Sand będę wiedział o co chodzi w Gods of the Arena?

Ktore Wam podobaja sie najbardziej??
a moze widzieliscie lepsze rodzynki?? :)
(wylacznie oryginalne wypowiedzi)

użytkownik usunięty
T_O_M_I

Zdecydowanie numer 6 bije wszystkie pozostałe :D Chociaż każdy z tych 'rodzynków' jest miażdżący ;D

ocenił(a) serial na 9
T_O_M_I

Dla mnie 4 i 5 miażdżą. Ładnie to zebrałeś wszystko xD

ocenił(a) serial na 10
Stolarcfc

5 <33 ;]

T_O_M_I

Co ma moja wypowiedź (9) do reszty i od kiedy osoba może być uważana za dziecko, gdy chce się dowiedzieć czy to prequel, czy kontynuacja?

ocenił(a) serial na 7
Alathorn

No właśnie sam się nad tym zastanawiam, czym śmieszy twoja wypowiedź, oraz moja(10)

Alathorn

Podejrzewam, że 9 ma być wg Tomiego śmieszna, bo założył zapewne, że serial oglądałeś, a wtedy takie pytanie byłoby dosyć zabawne :), analogicznie nr 10. Moim faworytem mimo wszystko wypowiedź nr 2 ;D

Alathorn

No i zakładanie tematu pytającego o coś co jest napisane na stronie mimo wszystko jest trochę bez sensu, nawet jeżeli nie oglądałeś. Pozdrawiam ;]

Pan__Cogito

W opisie serialu widziałem jedynie "Na razie nikt nie dodał streszczenia fabuły tego serialu. Możesz być pierwszy! Zamieść swój opis.", dlatego zapytałem przed obejrzeniem.
Dopiero teraz zauważyłem, że w wiadomościach do serialu jest mały komentarz "Prequel "Spartakusa" lepszy od oryginału", więc autor sam zachował się jak dziecko, najpierw działając, a później myśląc.

ocenił(a) serial na 9
Alathorn

Cześć :)
Nie ma co się denerwować. Nie miałem zamiaru z nikogo się naśmiewać. Zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy widzieli ten serial i nie każdy musi wiedzieć o co w nim biega. Tak samo jak nie każdy musi go lubić.
Ale dla fanów serialu niektóre wypowiedzi są bardzo zabawne, szczególnie te ze środka z tego co widzę :) (też moje faworyty)
Co do "dzieci" serial jest w USA od 21 lat (przynajmniej tak słyszałem) zatem każdy poniżej tego wieku jest """dzieckiem"""

pozdro

PS: Z tego co wiem Ty jeszcze nie masz 21 lat, choć rocznikowo już masz ;-)

T_O_M_I

Jestem fanem Blood and Sand i dlatego chciałem się dowiedzieć, czym jest Gods of the Arena. Dobrze, że sytuacja się wyjaśniła.

PS: Nie jesteśmy w USA. ;)

Alathorn

Jesteś fanem Blood and Sand i nie wiedziałeś czym jest Goods of the Arena ? To co to za fan który się tym nie interesuje, było tyle newsów a pod każdym ten sam tekst, o tym czym będzie Spartacus - Goods of the Arena.

Demolka25

Z "fanem" może trochę przesadziłem, bo co prawda uważam serial za jeden z najlepszych, ale nie jestem zagorzałym fanem szukającym kilka razy w tygodniu nowych informacji na jego temat. Nie czytam newsów odkąd dowiedziałem się, że główny bohater ma raka, co tym samym oznaczało brak kontynuacji - od tego momentu był to dla mnie temat zamknięty.

ocenił(a) serial na 7
Alathorn

A na plakat to nie można spojrzeć? Wyraźnie stoi na samej górze: "The prequel to the Epic Starz original series SPARTACUS: BLOOD AND SAND". Chyba sam powinieneś najpierw pomyśleć a później działać (pisać). Może i niezbyt śmieszne, ale na pewno pozycje 9 i 10 znalazły się wśród rodzynków zasłużenie.

kondor82

Nie zauważyłem innych napisów na miniaturce, tylko znajome postacie. Uważam, że jedną z funkcji filmwebowego "forum" jest pomoc osobom, które mają jakiekolwiek pytania odnośnie serialu czy filmu.

ocenił(a) serial na 10
T_O_M_I

10/10 :)

T_O_M_I

świetne podsumowanie;)

T_O_M_I

nie no mnie wbiła w krzesło 8 :) totalna ignorancja...

ocenił(a) serial na 10
drug_queen

ktoś tu albo serialu nie oglądał, albo jest totalnie zagubiony w czasoprzestrzeni ...spróbuje odp na twoje pytania.
1 ) zapewne się golą, bo nie wiedzieć czemu wszyscy mają łyse klaty P;
2 to nie jest pierwsza część, tylko prequel, czyli coś przed czymś ( w tym wypadku przed Spartacus Gods of the Arena jest przed Blood and Sand ) i to chyba oczywiste, że grają tam postacie które były w Blood and Sand. Spartacusa nie ma ponieważ, leczy nowotwór, stąd cały prequel, bo gdyby był zdrowy to raczej Starz nie wydałby Gods of the Arena.
3 ) Peter Mensah to Doctore w Blood and Sand, a w prequelu dopiero awansuje na to stanowisko w hmm 2 albo 3 odcinku. Walka z Teoklesem miała miejsce jeszcze przed Gods of the Arena, gdzie jest wyraźnie pokazane, że przyszły Doctore leczy rany po walce i czeka na powrót, jednak awans na stanowisko Doctore zmienia jego plany P;
4 ) Wszyscy gladiatorzy byli dla siebie braćmi, dzierżyli znak !! A Doctore to mąż Melitty
5) Gods of the Arena to nie żadna kontynuacja tylko jakby sezon zerowy, jeśli Blood and Sand to sezon 1 !! Pokazane są tam wydarzenia rozgrywają się przed Blood and Sand !!

Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem sytuację. W sumie, aż dziwne, że ktoś mógł się nie połapać. Serial jest jak dla mnie ( fana starożytności ) genialny, oddaje idealnie klimat tamtych czasów. Mam nadzieję, że Andy Whitfield ( Spratacus ) wróci do zdrowia i sezon 2 będzie jeszcze lepszy od 1 !! pozdrawiam wszystkich fanów !!

pasta10_10

Pasta... powiedz, że Twoje rady i odpowiedzi na "pytania" TOMI to taki żart... że w ogóle Twój cały post to taki żarcik...

ocenił(a) serial na 9
maciekW_filmweb

Mam wrażenie, że nie żartował :)

Co do punktu 1 ""zapewne się golą, bo nie wiedzieć czemu wszyscy mają łyse klaty P;""
Mniemam, że to była odpowiedź na to pytanie:
"Witam, mam pytanie: Co gladiatorzy robią w tej saunie, mają jakieś patyczki i nimi się pocierają, co to ma na celu?"
hmm... ale nie wiemy o jakie patyczki chodzi ?? np: Barca dobrze tam pocierał :)

Przepraszam, to nie było śmieszne

ocenił(a) serial na 7
T_O_M_I

Z patyczka korzystał również Batiatus w szalecie miejskim ;)

ocenił(a) serial na 10
maciekW_filmweb

żart to twoje drugie imię P;

ocenił(a) serial na 10
pasta10_10

zgadzam sie z toba. serial jest swietny. choc seriali nie ogladam to ten zatrzymal mnie i czekam do piatku wieczor na nastepny:D pozdrawiam

T_O_M_I

Rodzynki to u kuzynki :p.

T_O_M_I

2,3,4,8, : D z 6 sam się spotkałem, i chyba nawet odpowiedziałem temu bystrzakowi, fakt że ten serial nie powinny oglądać dzieci ale nic na to nie poradzimy...

ocenił(a) serial na 10
T_O_M_I

Dla mnie 5 i 8 wymiata!!! Dobra robota :) Też od dłuższego czasy czytam te wypowiedzi i mnie krew zalewa!!! Banda zjebów i tyle! Aż by mi było wstyd się przyznac że któraś wypowiedz jest moja!!! Trzeba byc totalnym idiatą żeby oglądac serial i zadawac takie debilne pytania Do autorów tych wszystkich wypowiedzi : Skoro aglądacie i nie rozumiecie to polecam dla Was Disney Channel, tam znajdziecie cos dla siebie! Pozdro dla autora tematu!.

ocenił(a) serial na 9
makavelipac_2

Dokładnie. Tez się zastanawiałem jak czytałem niektóre z tych wypowiedzi : kim są te kołki? Przecież to po prostu debilizm. Inaczej tego nazwać. Jeszcze się nazywają fanami tego serialu... Fabuła serialu jest prosta jak budowa cepa, a tutaj takie pytania... Bez komentarza... A najbardziej mnie zastanawia to, że oni zadają te pytania i czekają niekiedy dość długo na czyjąś odpowiedź, podczas gdy w tym czasie można byłoby przeczytać całe kompendium wiedzy na temat tego serialu jak i w ogóle powstania Spartakusa :D.

ocenił(a) serial na 9
drenz

Hmm edycja mi nie działa... Ucięło mi trzecie zdanie. A powinno być: Inaczej tego nazwać nie można...

ocenił(a) serial na 6
drenz

,,breaking bad wg mnie to świetny serial, ale dużo gorszy od spartacusa, nie zdeklasuje go,,
To juz jest rodzyn roku O_O. jak mozna miec tak spaczony gust

ocenił(a) serial na 8
T_O_M_I

HAHAHA 6 i 9 miażdżą! :D