PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39382
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Coś pięknego !

ocenił(a) serial na 10

Zobaczyłem od 1 do 7 odcinka sezonu 3 , muszę stweirdzic że przez 1-2 odcinki było więcej akcji niż w Gra o tron.

Czy 1-2 sezon również są tak masakryczne ? chodzi o akcje , krew itp. ?

Dzięki

ocenił(a) serial na 10
nea_filmweb

nazwa 1wszego sezonu mówi sama za siebie- krew i piach, i tak, jest krwawa, można by dodać: krew, piach i seks :) za przykład brutalniejszego odcinka można podać The Thing in the Pit gdzie Spartacus walczy w nielegalnych, podziemnych walkach gdzie ludzie zatracają człowieczeństwo...

sezon 2gi niestety odrobinę zamulał, akcję rozciągano i osobiście czułam lekki niedosyt po kolejnych odcinkach

próbowałam oglądać Grę o Tron i wymęczyłam tylko pierwszy sezon, jak dla mnie nie może równać się ze Spartacusem

polecam gorrrrąco pierwszą serię!

ocenił(a) serial na 10
tysk4

pisząc sezon 2gi miałam na myśli Spratacus:Zemsta

ocenił(a) serial na 10
nea_filmweb

Przede wszystkim nie pojmuje jak można zacząć oglądać serial od 3 sezonu ale widzę, że co człowiek to inne podejście. Heh... w każdym razie polecam obejrzeć wszystkie wcześniejsze. (2 sezony + prequel)

ocenił(a) serial na 10
Aran_filmaniak

Tak już oglądam po kolei
1.Spartakus: Krew i Piach
2.Spartakus: Bogowie Areny (prequel, ale lepiej najpierw obejrzeć Krew i Piach, w ostatnim odcinku Bogowie Areny jest spory spoiler)
3.Spartakus: Zemsta
4.Spartakus: Wojna Potępionych

ocenił(a) serial na 10
nea_filmweb

wzorowo :D

ocenił(a) serial na 8
nea_filmweb

Dodam od siebie, jako fan serialu, że pierwsze 2 sezonu są DUŻO lepsze od kolejnych, a aktor [*] grający Spartacusa jest nieporównywalnie bardziej wiarygodny od aktualnego. Wielka szkoda, że obejrzałeś te 7 odcinków, bo przez to ominie Cię wiele przyjemnych (i mniej przyjemnych) niespodzianek.
Od strony artystycznej również pierwsze sezony biją na głowę kolejne, a bohaterowie nie są jeszcze takimi super uber koksami, co wszystkich zabijają prawie bez zadraśnięcia, a walka co niektórym sprawia już rozrywkę ;) ...no cóż, szkoda, że nie zacząłeś normalnie od początku.

OjciecNieChrzestny

Dokładnie tak jak prawisz.

ocenił(a) serial na 9
aronn

Jak dla mnie Liam nie gra gorzej, mogę stwierdzić że gra lepiej od Andiego choć oczywiście wolałbym żeby aktor się nie zmieniał.