Lub miał jakieś skłonności homoseksualne? To co zrobił z Cezarem w 8 odcinku na to wskazuje.
Nie można moim zdaniem mówić o tym, czy ktoś był lub nie był gejem w starożytności. Zachowania biseksualne były wtedy na porządku dziennym. Przykładowo w niektórych greckich polis, chłopiec wchodzący w wiek męski odbywał stosunek z dorosłym mężczyzną. Dla nas może to wydawać się obrzydliwe, ale wtedy świat daleki był od takich spostrzezeń :)
Jak dla mnie w tym serialu było wystarczająco dużo pederastów ale tyberiusz się do nich nie zaliczał .
Chciał jedynie upokorzyć cezara .
Rozumiem, że chciał go upokorzyć ale na pewno każdy normalny człowiek który nie jest gejem nie mógłby znieść tego gdyby włożył drugiemu..., brzydził by się tym i na samą myśl by go mdliło. Mógł go upokorzyć w inny sposób.
Ale to była jedyna akcja zakończona sukcesem przeciw cezarowi :P
No nie każdy jest w stanie to zrobić , ale on był . I według mnie nie czyni go to pedałęm .
Zresztą wystarczy już tego typu zboczeńców w tym serialu :P Wolę myśleć że był gnojem a nie spedalonym gnojem :P
zrobią spin off'a jak tyberiusz został gejem :P
jestem po finale trzeciej serii ,a już tęsknie za Spartacusem i jego ekipą, a oglądałam serię po raz trzeci, to chyba trzeba leczyć :P
oby nie zrobili takiego spin off bo tego było by już za wiele jak na 1 serial .
Ja tylko raz zaliczyłem ten serial . I raczej ponownie oglądać nie będę chyba jedyny serial który obejrzałem 2 razy to ''Miasteczko Twin Peaks''
no jak obejrzysz po raz 4 to faktycznie będziesz musiał zacząć się leczyć :P