PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39369
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Osobiście uważam że Spartakus w pewnym momencie zbiegnie z pola bitwy, jakoś w taki
sposób że nikt go nie odnajdzie później ani nie zauważy, zobaczycie tak będzie. Nie wiem jak to
sie stanie dokładnie ale być może schowa sie pod stertą trupów (kto wie) a później przemknie.
Zresztą za ch/uja by sie nie dał po raz drugi zniewolić (już to poruszałem przed końcem
tamtego roku) A co do reszty armii hm.. oj nieciekawie będzie wyglądać.
Gdy iuż do tego dojdzie to dotrze do któregoś z portów by przepłynąć statkiem na wschód i
jeszcze dalej wróci na swoje ziemie wschodnich nizin i wyżyn Tracji (dzisiejszej Bługarii) A jak
nie to to będzie obkrążał pół Italii aż do skrętu południowego wschodu. Wtedy nikt go już nie
zobaczy, i będzie żył przez reszte życia w spokoju nie wiążąc sie z żadnymi ludźmi nawet z
kobietami.. bo po czymś "takim" to ja też pi/erdolił bym losy innych do obkoła i nie obchodziło by
mnie to, zresztą słusznie bo trak sobie na to zasłużył. No i co wy na to!!?
Aha- prędzej czy później będzie kolejny sezon, czy to o Cesarze czy Spartakusie ale będzie.

ocenił(a) serial na 8
dejwidoX

wiesz co? jak Spartakus schowa się pod ciałami lub ucieknie z pola walki to sorry, ale ja pier*olnę przez fotel. Najgłupsze zakończenie ever. Hołubić takiego bohatera? Który schowa się pod ciałami jak tchórz i gnida Ashur? (opinia większości fanów, nie moja, ja Ashura uwielbiam). Spieprzać z pola bitwy podczas gdy tabuny już zginęło a reszta zostanie ukrzyżowana? O qwa. To co piszesz to splunięcie w twarz dla fanów serialu. A sama postać Spartakusa byłabym dla mnie żartem, i autentycznie poobniżałabym oceny dla wszystkich sezonów.

Kasiek_haz

Weź co ty :d chyba wcale nie jest takie głupie takie zakończenie. Przynajmniej zachowa życie, bo jak inaczej można sie uchronić przed taką pi/erdolnie ogromną armią rzymską. Widziałaś jak wyglądała armia Kriksosa w bitwie koło Rzymu (przynajmniej z 8 razy mniejsza od rzymskiej) to tak jakby maszerować w środek beżowo-złotego słońca. Albo możliwe że Spartakus straci przytomność podczas bitwy i akurat sterta ciał sie na niego zawali i później odzyska przytomność. To co napisałem to nie jest splunięcie w twarz dla fanów. Skoro ty tak to odbierasz to już nie mój problem hehe. Nie ładnie tak ćpać serial :p który jest już inną perspektywą.

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

Przeczytałęm już tyle komentarzy odnośnie zakończenia serialu a przede wszystkim wyjaśnienia losu Spartacusa,że wydaje mi sieże nic z tego si enie sprawdzi.Osobiście to nawet sam nie wiem jaki finał może mieć ta historia.Ale tak jak napisalas ze jak sparti sie schowa pod cialami i po bitwie ucieknie to chyba użyjesz niemiłych słow.Nie martw sie nic,takiego zakończenia napewno ni ebędzie.Trak to człowiek honoru,dowódcai lider,jezeli ktoś miałby ostatni oposcic bitwe i bic sie do ostatniejk krwi,to tylko on.Przychylam sie do tego że zginie chwalebną śmiercią,ale nie na polu bitwy,tylkoi w skutek odniesionych ran.W jaki sposob to mialoby nastąpic,zakonczenie bedzie zaskakujące.Gannicusa pewnie schwytają bedzie walczyl vs 2 legions to nie ma szans.Przetrwa Agron,Nasir i Saxa.Neavia jest spółwinna odłączenia sie crixusa i oslabienia armi.

ocenił(a) serial na 8
Dark_fighter

Ja jestem bardzo za tym, żeby został śmiertelnie ranny i umarł wśród ocalałych rebeliantów z dala od pola walki, uprzednio przez nich stamtąd wyniesiony.

Dark_fighter

zakończenie będzie jednoooo xd...Kill them All...nie ma co nad tym dyskutować..tylko wydaje mi się ze przeżyje Agron, bo drugi raz go nie ukrzyżują , chyba ze zginie w walce xd

Kasiek_haz

Ej zobacz 19 zdjęcie w galerii która sie tu znajduje - to jest Agron stojący pomiędzy dwoma i wyobraź sobie że myśli-(gdzie jest mój chłopak, musze sie rozgrzać przed walką żeby za szybko nie zginąć) xd

ocenił(a) serial na 8
dejwidoX

on ma przedziurawione dłonie, teraz Nasir będzie miał roboty za dwóch :)

Kasiek_haz

Owszem ma ale i tak pójdzie na bitwe, Spartakus go zmusi, powie- 'nie obchodzi mnie to, masz walczyć albo stracisz łeb!' a przed walką będzie pokazane jak Nasir mu obciągnie :d.
Aha jeszcze co do wersji przeżycia Spartakusa to hm.. może chciałabyś widzieć jak trak przed bitwą zamyka sie gdzieś w opuszczonej świątyni lub kamiennym schowku i krzyczy- 'walcie sie! nigdzie z wami nie ide, boje sie was buuu ;(' heh

ocenił(a) serial na 8
dejwidoX

zdjęcie 31: "W pindu! Dużo tych Rzymian! Uciekaj Spartakusie, uciekaj póki Krassus walczy z Naevią!"
zdjęcie 35; "Stójcie chłopaki! Wygląda na to, że Naevia jednak z nim wygra!"
45: "Aaaaa dajesz Naevia!! Z lewej go! Z prawej! Teraz w jaja! Taaaak! I obetnij głowę!"
46: "Ja chce walczyć z Krassusem! JA!!"
38: "Ciekawe czy jak się dobrze rozpędzę to czy przeskoczę ten wał?"

Kasiek_haz

Heh :d niezłe. Ej masz przejżyj sobie to:
https://www.youtube.com/watch?v=PbmDzP1eDEY
Lubisz może rusko-polskie dubbingi? to jest moja kochana seria w której gustuje, ale te głosy mnie rozbrajają do dziś :d

ocenił(a) serial na 8
dejwidoX

taaaak! Kojarzę te dubbingi. Z drugiej częsci Soul Reaver'a i Age of Empires.
aż się łezka w oku zakręciła :)

Kasiek_haz

W SR2 nie ma i nie będzie polskiego dub. ani napisów. Napisy pl można znaleść jedynie na jutub.
Legacy of Kain- eh piękne czasy z tym były :) pamiętam jak trzeba było dojść na koniec do braci Raziela w SR2 gdzie w ich wielkim klasztorze sarafan trzeba było ich zap/ierdolić. Skubańce w ch/uj szybcy są, machają tymi włóczniami i mieczami z mocną precyzją. Przypominają udoskonalonych gladiatorów, a reszta żołnierzy w klasztorze na dziedzińcach i przed twierdzą na placu wyglądają jak rzymscy żołnierze :d z hełmami. Na początku ciężko jest sie do nich przyzwyczaić ale jak sie wkręcisz i skupisz to idzie nawet powalczyć.

dejwidoX

Tak czytam te twoje pomysły na ostatni odcinek i się zastanawiam - oglądamy ten sam serial? Z tymi samymi bohaterami? yyy że niby Sparty chowa się pod ciałami jak tchórz i zmusza innych do walki jak dyktator?
No chyba, że to prowo.

emo_waitress

Oh kurde te ciała :d! różnie sie może potoczyć (nie wiadomo jak to dokładnie sie stanie) ale możliwe że przeżyje wolny i czuje że w historii tak też mogło być. Zresztą nie bede sie już o tym rozpisywał bo za dużo przekomarzania teraz powoli sie robi.
'zmusza innych do walki jak dyktator' - :d heh ale żeś sie przejoła tym zdaniem

dejwidoX

To po co je piszesz.
"Spartakus go zmusi, powie- 'nie obchodzi mnie to, masz walczyć albo stracisz łeb"
"Osobiście uważam że Spartakus w pewnym momencie zbiegnie z pola bitwy"
wtf?

emo_waitress

Bo tak i ch*j!

dejwidoX

Argument, który zabija każda dyskusję. Więc żegnam.

emo_waitress

Ależ no co ty, dyskusja jest całkiem ciekawa i możemy co nieco przeanalizować :p słonko

dejwidoX

"Osobiście uważam że Spartakus w pewnym momencie zbiegnie z pola bitwy"

Spartacus którego ja oglądam nie jest tchórzem.

Jan_KowaIski

Tia tylko że to nie jest tchórzostwo tylko sprytne umknienie z ścierwowych i zafajdanych krwią terenów. Sam bym tak chciał! gdybym był wojownikiem który z niewoli uciekł, przeżył różne bitwy a na koniec umkną z niewykonalnej do pokonania.

ocenił(a) serial na 10
dejwidoX

hehehehehehehe "bitwa niewykonalna do pokonania" :D :D :D :D

Aran_filmaniak

Wiesz to nie jest śmieszne. Chyba widziałeś jak wygląda pełna armia rzymska dzieląca sie na kilka segmentów (wiesz :d coś jak kilka twardych dysków 90/120 gigabajtowych w kompie) no i co- Spartakus wraz ze swoimi partycjami ma to sformatować?

ocenił(a) serial na 10
dejwidoX

Co wy gadacie tak szczerze cieszyłbym się gdyby tak było ale prawda jest i będzie pewnie taka według historii Był organizatorem i przywódcą największego powstania niewolników w starożytnym Rzymie (73-71 p.n.e.), w którym wzięło udział około 100 tys. wojowników (niewolników i gladiatorów). W czasie buntu najpierw pokonał strażników, następnie zbiegł ku Wezuwiuszowi i tam powoli zaczął tworzyć armię złożoną z niewolników i zbiegłych gladiatorów. Pierwszy o jej sile miał przekonać się Klaudiusz Glaber, wysłany przez pretora Publiusza Wariniusa. Śmierć poniosło wówczas 3000 żołnierzy rzymskich. Powstanie zostało krwawo stłumione przez Marka Krassusa. Spartakus zginął w walce, jego ciało nie zostało odnalezione. 6 tys. pojmanych powstańców ukrzyżowano[1][2][3].

(...) chciał przedrzeć się wśród straszliwej walki i ran wprost do Krassusa. Ale nie dotarł do niego. Zabił mu dwóch centurionów, z którymi się zderzył. W końcu, gdy wszyscy jego ludzie uciekali, został sam.

ocenił(a) serial na 10
GebelsX

ja myślę, że Spartacus zginie. Po długiej walce, zostanie otoczony i wyzionie ducha. Ale Krassus jakoś go tam uhonoruje. A pozostali, w tym Gannicus na krzyż.

ocenił(a) serial na 10
korndddd

Właśnie też pomyślałam sobie, że Krassus jakoś uhonorowałby Spartacusa w takiej chwili. Wiele razy powtarzał, że to godny przeciwnik, a nie tylko zwykły niewolnik.

Jucha91

Nie chciałbym czegoś takiego. Szacunek dla niewolnika? Bez przesady, nawet ze strony Cezara, który jest charakteryzowany na bardziej 'ludzkiego' rzymianina, byłoby to wg mnie nie do przyjęcia. Może jeszcze będą salutować na koniec na tle flagi? ;)

ocenił(a) serial na 10
TheBoss

Też bym nie chciała czegoś takiego i sam Spartacus tym bardziej.

ocenił(a) serial na 10
TheBoss

a kto mówi o salutowaniu, może tylko gdzieś pochowa trupa i tyle.

korndddd

Nie pasuje mi to i tyle. Walka Krassusa z Hilariusem była fajna i szacunek, który mu okazał po walce był ciekawym wyróżnieniem. W przypadku Spartacusa i reszty, to już wolałbym, aby zostali zgnojeni przez Rzymian, właśnie przez ukrzyżowanie.

korndddd

to sie dopiero okaże..

dejwidoX

Cóż- niestety Spartakus nie przeżył tego piekła (eh chciałem inaczej) ale przynajmniej nie poległ w środku bitwy i nie przybity do krzyża. Reszta innych tytułów 'Spartakusa' z przed lat może sie przy tym schować. W tym serialu zbiegi zdarzeń łączą sie niemal w spójność. To zakończenie wcale nie jest takie złe. Ciała nie odnaleziono więc może było tak jak w tym ostatnim odcinku lub uszedł ranny z pola bitwy i przemieścił sie do siebie na wschód.. co by było gdyby tak i tak- tego nigdy sie nie dowiemy... pozdrawiam

dejwidoX

http://www.youtube.com/watch?v=vbdLYtK9pPs