Zapewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale piszesz to do finalisty olimpiady z historii. Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że Krassus żył jeszcze długo po tym incydencie. Liczę jedynie na to, że w serialu przedstawią sprawę inaczej.
Krassus umrze ale duzo, duzo pózniej i dopiero w Afryce :) A dokładniej dostał lanie w bitwie pod Carrhae. Dzieki ci Boże za wikipedię :) a finalista olimpiady moze się schować
A kto cie tam wie może i jesteś finalistą olimpiady z historii(w podstawówce albo gimnazjum też brałem w czymś takim udział ), może i nawet brałeś udział w Familiadzie ,lub po prostu umiesz czytać i korzystać z Wikipedii .Tego się nie do wiemy .
Co do śmierci Krassusa wątpię aby go uśmierci(serial jak dotąd trzyma się historii).Ale np co do śmierci Spartakus tutaj można debatować według historii umarł od ran zadanych włócznią w udo ale jego ciała nie odnaleziono ,wiec są i takie pogłoski że uciekła do Gali i tam dokończył żywota.
Co do mię jak się z kogoś chce zrobić prawdziwym bohaterem to trzeba go uśmiercić .
Domyśliłem, ale wiesz - wchodzę na maila, patrzę, O JEZU! Ktoś mi odpisał na filmwebie, wchodzę podniecony zobaczyć, kto to i co napisał a tu się okazuje, że to nie do mnie. Smuteczek.
hehe no tak to w życiu jest ,ale przynajmniej miałeś przez kilka sekund te uczucie że ktoś odpisał.No i doświadczysz go jeszcze raz gdy będziesz czytał to hehe.
Tak właśnie wygląda piekło. Niekończące się otrzymywanie wiadomości na filmłebie, które okazują się pomyłką w kliknięciu..
http://www.clashofthedragons.com/forum/attachment.php?attachmentid=4279&d=133714 3215
Masz ode mnie wiadomość na pocieszenie :)
Pyk! i wyskakuje jedyneczka na trąbeczce!
A jak ci dalej smutno to proszę http://hugelol.org/lol/73438
Ja to się powoli boję tu zaglądać, bo zaraz ktoś mi wytknie bezmiar mojej niewiedzy powołując się na swoje osiągnięcia w dziedzinie historii ;C
A ja nie. Może się przy okazji dowiem czegoś ciekawego. Oczywiście będę musiał czytać między wierszami i wyrzucić z wypowiedzi zdania o tym, jakim jestem niedouczonym ignorantem i debilem, że mi się taka niezgodna z historią chała podoba, i że jeszcze mam czelność się wypowiadać.
ja już dawno przestałem się tym przejmować(nawet jak masz racje to znajdzie się dwóch co cie pociśnie) , ale jak nie mam na jakiś temat zielonego pojęcia to się nie udzielam.