PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39369
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus nr 1

ocenił(a) serial na 10

niech mi ktoś teraz powie że Gra o Tron jest lepsza niż Spartacus, to dostanie bombe na ryj !!

użytkownik usunięty
Beton_X

Gra o Tron jest lepsza niż Spartacus.

ocenił(a) serial na 9

Popieram :P Spartacus to nie jest serial dla półmuzgów, ale jednak z rozmachem świata i wątków GoT nie może się równać. No poza tym, że w Spartacusie NIE MA głównej bohaterki, której byśmy nie widzieli w scenie rozbieranej, a w GoT parę takich jednak jest :P

smolki5

I dlatego Spartacus jest lepszy - społeczeństwo ma prawo wiedzieć, jak wyglądają cycki WSZYSTKICH bohaterek!

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

Haha, z tak trafnym argumentem nie da się polemizować :D

użytkownik usunięty
emo_waitress

Zmieniłaś mój światopogląd. Gra o tron ssie.

ocenił(a) serial na 1
smolki5

-półmuzgów-????-mózgów- to serial dla analfabetów historycznych a szczytem jest wstawienie postaci Cezara nie powinni mieć imion bohaterów autentycznych wydarzeń i wtedy by sobie mogli podbiegać z wyskokiem i rykiem na żołnierzy niedorajdów , a na poważnie Gra o tron nie powinna być nawet razem wymieniana bo to liga wyżej

ocenił(a) serial na 9
axpress

O f*ck, półmózgów* oczywiście :D Czasem dobrze być analfabetą historycznym, wtedy można się cieszyć serialem i nie zwracać uwagi na to, że w rzeczywistości coś tam było inaczej.

ocenił(a) serial na 8
Beton_X

Właśnie uwolniłeś Krakena! Bój się chłopie bój się! Zaraz dowiesz się, że jesteś niedojrzałym debilem. Następnie ktoś przejrzy jakie oceny wystawiasz filmom i przyczepi się do jakiegoś wielkiego hitu ocenionego słabo/słabo popularnego filmu ocenionego wysoko. Pamiętaj, pytanie Co jest lepsze: GoT czy Spartakus i dlaczego GoT? to pytanie retoryczne. Dowiesz się, ze Spartakus to serial dla półmózgów, podczas gdy GoT to działo nad dzieła i wręcz powinno się przestać kręcić seriale, gdyż żaden przenigdy owemu nie dorówna. O złożoności wątków, postaci, genialnym aktorstwie koni nie wspominając. Brace yourself mistrzu, brace yourself! (Ale wiedz, że cię wspieram!)

użytkownik usunięty
Kasiek_haz

E tam, ja chciałem tylko bombe na ryj.

ocenił(a) serial na 7

Gromko śmiechłem :] Ale to prawda Got jest niestety lepszy ...od Spartacusa !

Kasiek_haz

No i po co napisałaś, wystraszyłaś uczestników naparzanki, a ja właśnie coś do zakąszania przygotowałam i okulara założyłam, jakby miały być efekty specjalne w 3d.. http://25.media.tumblr.com/tumblr_mdynwmxdN41rqy8omo1_400.gif

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

No i shitstormu nie będzie :D

ocenił(a) serial na 10
Beton_X

smolki5 szykuj się, lepiej z domu nie wyłaz bo bomba na ryj już do ciebie leci!

użytkownik usunięty
Beton_X

To taka zdalnie sterowana? Kurde, jak fajnie. Też chcę.

ocenił(a) serial na 10

nie młotku, ja koczuje pod jego domem, musisz poczekać w kolejce bo się przecież nie rozdwoję.

Beton_X

Ja tez chce bombe na ryj, jak sie te na ryj skoncza to chociaz na klate jakas daj ;)
W czym jest czerwony lepszy od niebieskiego ? Albo w czym niebieski od czerwonego ? Tak to wlasnie wyglada na tym forum - wstawcie zamiast Spartacusa - " Bordowy " - w miejsce Gry o Tron " Blekitny "

- Spierd... ty kur... Bordowy ssie jaja, Blekitny jest w ch.. lepszy
-Widzieliscie ostatnio Blekitny ? No malo sie nie zesralem, Bordowy to sie nawet nie umywa

Ja osobiscie lubie kolor Blekitny, ale to nie oznacza, ze jest on lepszy.

Gdyby ludzie zamiast na forum, gadali w 4 oczy to podejrzewam, ze by sie zatukli na smierc ;) Ja Gre o Tron wylaczylem po pierwszym odcinku, tak samo Rzym - Spartakusa ogladam juz po raz 4-5 ( chodzi o powtorke wszystkich sezonow ;) ). Kazdy ma inne gusta. Gdy wiekszosc to zrozumie to w koncu na forach dyskusyjnych nikt nie bedzie sie przepychal ze swoimi "lepszymi" pogladami i ocenami, ale dojdzie do fajnej i rzetelnej rozmowy.

Dobra, teraz wal ta bombe :)

kaishaku27

"Gdyby ludzie zamiast na forum, gadali w 4 oczy to podejrzewam, ze by sie zatukli na smierc" śmiem twierdzić, że by nawet gęby nie otworzyli, a gdzie tam kontakt fizyczny :P

Jest oczywistą oczywistością, że Spartacus jest lepszy. Bo każdy serial, który ma Spartakusa, jest lepszy od tych, które go nie mają,

użytkownik usunięty
emo_waitress

Napisz to na forum Gry o Tron. Tam posty o tej tematyce są darzone największą estymą i atencją.

Nie napiszem, bo bojem sie fanuf Gry o tron :(

A tak na poważnie, w zeszłym roku raz weszłam na forum GoT i ... ojp, jaka tam nienawiść panuje, wszyscy się ze wszystkimi naparzają, a najgorzej mają ci, którzy nie przeczytali książek, a śmią się wypowiadać. :D
Nawet najgorsze nasze naparzanki tutaj z ortodoksami historycznymi, homofobami i miłośnikami bobra nie były ani w połowie tak zajadłe, jak TAM walki o to, azali futro wilkora jest realistyczne, czy nie :D

użytkownik usunięty
emo_waitress

Bo się nastrój opowieści fanom udziela. Spiski, intrygi, jeden drugiemu wbija nóż w plecy itp itd. Wczuwają się po prostu xD.

ocenił(a) serial na 7
emo_waitress

Bo to fantaści są, tego nie ogarniesz XD

użytkownik usunięty
Beton_X

Chce ci się tak biegać?

ocenił(a) serial na 10
Beton_X

Spartacus lepszy niż jakaś gra o tron

Beton_X

gra o tron jest porównywalna(serial), Breaking bed jest lepsze

Shiv

Breaking bad oczywiscie, kochana opcja edytuj....

ocenił(a) serial na 3
Beton_X

Jest mnóstwo seriali lepszych od S. Gra o tron jest jednym z nich chociaż jak to się mówi "du.py nie urywa"

Beton_X

jak można porównywać spartacusa do gry o tron ( fantasy ), spartacus i jego powstanie miało miejsce naprawdę jednak w filmie pozmieniali cholernie ( zrozumie ktoś kto interesuje się choć trochę starożytnością ), więc nie można porównać fikcji do prawdy , osobiście dla mnie gra o tron nie jest dobrym serialem, ale to rzecz gustu

ocenił(a) serial na 3
michal_kaluzynski

Takiego powstania jakie pokazał STARZ nigdy nie było, ma co najwyżej bardzo luźne nawiązanie do wydarzeń z przeszłości.

LordNeo

oczywiście, a Juliusz Cezar nie brał udział w tym powstaniu ( nie wspominając o tym, że ktoś go zgwałcił), więc jestem ciekaw jak skończy się ten serial