PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657154}

Spartakus: Wojna potępionych

Spartacus: War of the Damned
2013
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39383
8,8 5 krytyków
Spartakus: Wojna potępionych
powrót do forum serialu Spartakus: Wojna potępionych

To jest serial, który ogląda się z zapartym tchem, albo się go po prostu nie toleruje. Każdy jest
innym człowiekiem z innymi upodobaniami, więc ma inną wizję świetnego serialu/filmu, ja
osobiście pokochałem obsadę aktorską i grupę braci połączonych jednym znakiem blizny.

Nie raziły mnie słabe efekty pierwszego sezonu, bo nie na to zwracałem uwagę, interesowało
mnie przeniesienie się do czasów gladiatorów ze starożytnego Rzymu i tak dzięki temu
serialowi się to stało.

Można mówić żę było za dużo krwi, sexu i wulgaryzmów, ale proszę zgłębić się w lektury
mówiące o tamtych czasach, tam orgie, piersi na wierzchu, bluzgi oraz naturalne podejście do
śmierci było czymś naturalnym, jak obecnie "oglądanie telewizji". Nie podobały mi się pokazy
homo, ale ludzie znający historie wiedzą że związek między facetami w starożytności był równie
normalnie postrzegany jak między kobietą a mężczyzną, a może nawet bardziej (przykład
czasów aleksandra wielkiego).

Dla mnie to jest serial powstał by pokazać mocne efekty wizualne dla odbiorcy, następnie jest
gra polityczna, miłość i dialogi. Więc nie radziłbym się doszukiwać, języka z GoT, bądź dr.
Housa, bo jest to serial (na dzień dzisiejszy) bardzo wulgarny.

Prosiłbym więc o kulturę w komentarzach, nie każdemu się musi podobać, ale to nie jest
powód by nazywać go "kupą".

Dziękuje