Też zastanawiacie się gdzie jest wycięta scena z ok. 39:54 kiedy Gannicus drze się po śmierci Saxy, moje pytanie gdzie jest furia? Taka sama w którą wpadł po śmierci Oneomausa, taka sama która towarzyszyłą mu na arenie/ Gdzieś czytałem że w furie w serialu wpadały tylko dwaj bohaterowie Spartacus i Gannicus (wg mnie dawała im ona +20 do ataku) Spartacus kiedy wpadł w ów furie Batiatus nazwał go "opętanym przez bogów" czy jakoś tak, były jeszcze inne momenty kiedy wpadał w tą furie. Czemu nie było sceny tej furi? czemu? W tym sezonie Gannicus tylko raz pokazał jak walczy kiedy powalił i dusił Crixusa nogą, a tak to nic, był nawet cały odc. można powiedzieć że poświęcony Gannicusowi tzn. odc. 6, ale był straszną klapą: muzyka do du*y, walki były ch*jowo pokazane (tak jak w większości przypadków kamera o 15m za blisko twarzy walczącego), Sibyl, nie czułem żadnego podekscytowania. Gannicus w tym sezonie był marnie pokazany więc myślałem że na koniec coś ciekawego pokaże a tu co? Saxa zginęła wku*** się ale scenarzysta mówi - nie, nie pokażemy jak wpadł w furie bo nam się nie chce, walczy z Gajuszem on dostaje wp***dol więc spier**la się ukryć za tarcze, Ganni dostaje po tyłku jest obezwładniony i otoczony a kiedy podchodzi Cezar, on ma to w du*ie i czeka i myśli że bd miał glorious death no way... gdzie ta wola walki z GotA? Takie nieporozumienia a na koniec jeszcze go ukrzyżowali... gdyby Gannicus wpadł w tą furie i zaczął prze****ć się przez hordy przeciwników wykonująć różne kombinacje, nie mając kamery 2cm od twarzy to to ukrzyżowanie nie byłoby takim strasznym zakończeniem jego historii, przynajmniej by pokazał jak walczy a nie....
Ale się rozpisałem xD