PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40141
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

8,5 za caly sezon

ocenił(a) serial na 7

w przeciwienstwie do niektorych tutaj sam wstrzymalem sie ocena do obejrzenia calego sezonu
bo raz ze ocenianie czegos czego sie nie skonczylo ogladac jest nielogiczne a dwa ze mialem
rozne odczucia po kazdym odcinku (oczywiscie najbardziej powalajcy byl 5). ostatecznie
uwazam ze caly sezon zasluguje na 8/10 a dodatkowy + za tekst z koncowki "The Roman finally
learns his place before us!" - powalil mnie:)
nie jest tak dobry jak "blood & sand" ale i tak jest bardzo dobry.

ocenił(a) serial na 10
born2run

W sezonie były lepsze i gorsze odcinki. Moim zdaniem akcja zaczeła się w 5 odc i dalej było już tylko lepiej.
Jako całokształt sezon bardzo mi się podobał. Pojawiło się kilka ciekawych nowych bohaterów ( Egipcjanin) powrócił wielki wojownik (Gannicus)
Zmiana głównego bohatera właściwie bardzo mi nie przeszkadzała. Denerwowały mnie tylko jego przemówienia. Miał chyba w każdym odc przynajmniej jedno ale to już nie wina aktora. Andy miał lepszą budowę ciała. Budowa Liama raziła mnie tylko w szóstym odc. Może chłoapk przypakuje albo będzie nosił taką szatę (czy jak tam się to nazywa) jak w ostatnich odcinkach.
Sezonie było sporo walki chociaż mogło być więcej.
Oceniam cały sezon na 9

ocenił(a) serial na 7
greet

Wiesz, kazdy sezon kazdego serialu ma lepsze i gorsze odcinki. Wlasnie juz kilka razy czytalem ze pierwsza polowa "vengeance" byla nudna, dopiero druga sie rozkrecila. Sam uwazam ze od poczatku sie dzialo i choc faktycznie odc. 5 byl apogeum to jednak nie uwazam zeby dopiero od niego akcja nabrala pedu.
Mnie liam jednak przeszkadza. Nie pasuje mi do tej roli, ale sie przyzwyczailem. Andy byl bardziej "dojrzaly" w tej roli. Pozdr

ocenił(a) serial na 9
greet

a ja uważam, że przemówienia Spartakusa na miejscu. Dlaczego? Motywacja i mobilizacja ludzi do walki ale także wiara w samego siebie itp, jest bardzo trudna, zwłaszcza, że przez większość sezonu byli podzieleni.

ocenił(a) serial na 9
born2run

Sezon oceniam na 9. Świetna gra aktorów. Intrygi, nienawiść cały pakiet uczuć. Nie tylko mordobicie było ważne samo w sobie ale także, cele, marzenia itp. Brak mi tylko jednego w tym sezonie: oddania Mirze. Spartacus tak się przyblokował... a przecież niepotrzebnie. No ale jak się kochało kogoś wcześniej, to tym bardziej trudniej jest pokochać kogoś innego. Tak więc mocne 9!