Wiadomo, że bez Andy'ego nie będzie to samo, jakieś 99,9 % widzów Spartacusa to
napisało, albo napisze. Ja także uważam, że poziom tej postaci spadnie, a Liam będzie się
musiał niesamowicie trudzić i pocić, żeby doskoczyć ś.p. Andy'ego.
To jednak tylko strona aktorska, ja martwię się o brak Batiatusa. To on (oczywiście dla
serialu jak i jego fabuły) jest nieporównywalną stratą. W duecie z Lukrecją tworzyli takie
intrygi, że głowę urywało, a teraz? Batiatusa nie ma, a Lukrecja oszalała, albo odstawia
szopkę przed Ilythią. Mam nadzieję, że ten sezon będzie przynajmniej tak samo głęboki pod
względem poziomu intryg jak Bogowie Areny i nie skończy się tylko na kill'em all.
Pierwszy odcinek nieprzekonywujący, ale taki sam był początek Krwi i Piasku. Mam
nadzieję, że zrezygnują z tego śmiesznego rozlewu krwi. Pamiętam, że w pierwszym
sezonie odpuścili sobie po czwartym odcinku, przez co radość z poziomu walk sięgnęła
sufitu.
A ja lubię tą krew dorysowaną w Paintcie:D I mam nadzieję, że Lukrecja tylko zgrywa wariatkę albo zacznie zgrywac kiedy zacznie coś w końcu kojarzyc. Na zdjęciach z kolejnego odcinka pojawia się Ashur, jego też mi teraz brakowało, ciekawe jaką rolę teraz dla niego wymyślą. I masz rację, będzie brakowało mi Jupiters cock:D
Jeżeli się ogląda dokładniej trailery dostępne w sieci - to co niektórych nurci jest już jasne i wyjaśnione :-) hahaa!
Widziałam scenę jak Ashur stał obok Glabera, tego biczowania nie widziałam albo nie zwróciłam uwagi. Ciekawe jak do nich się dostanie, jak zwykle umie się ustawic;)
Najpierw spadł z werandy do ludus, gdzie walczył z Doctore, któremu podstępem uciekł, chowając się pod zwłokami jednego z rzymskich żołnierzy.
Kurcze. Coraz częściej staram się wyobrażać, że na ekranie widzę Andy'ego zamiast Liama. Co do postaci Naevii zastrzeżeń w stosunku do wyglądu nie mam, ale obawiam się, że aktorsko będzie piach.
Poza tym mam uczucie podobne do tego, jakbym w kolekcji 10 odcinków serialu w rozdzielczości HD, jeden był w .rmvb...