Jak się podobał odcinek? Akcja się rozkręca, wszyscy zastanawiają się jak postąpi Gannicus. Piszcie komentarze.
Gannicus wygrał ze Spartacus'em? bo jeszcze nie miałem czasu obejrzeć. Mam nadzieję że wygrał, wolę Gannicus'a niż Spartacus'a.
odcinek ok. nareszcie Glaber sie uaktywnia i coś działa mam nadzieje że nie do końca zrobią z niego wieśniaka Battiatusa bo jednak jest o klase wyżej.
Po ostatnim dobrym odcinku znowu mamy przemowy Spartakusa pełne patosu. Nie przekonam się do tego aktora, próbowałem ale nie dam rady. Fajny motyw z bandą Ashura, choć i tak pewnie wszyscy zostaną wycięci. Najbardziej interesuje mnie wątek Gannicusa no i Lukrecji, która na pewno będzie chciała się zemścić na Ashurze i Illythi.
Ten odcinek był naprawdę dobry nie tak jak poprzedni ale też świetny. Po nim polubiłem Ashura , zerżnął panią domu :) i zebrał ekipę psychopatów. Coś czuję że Ashur narobi kłopotów Spartacusowi.
Gdyby jej nie zerzną to bym pomyślał że jest pedziem hehehe bo jakoś nigdy nie pokazywali go z kobietą.
Przecież zerżnął Neavię, w Bogach Areny też mówił że lubi dziwki, a wątków pedalskich i tak już za dużo
myślę że Kriksos albo Gannicus ale nie zdziwił bym się gdyby zarąbała go Naevia
Co wy pitolita nudny? To ja nie wiem co musiało by się dziać aby was rozbawić. Chyba frontalny atak na rzym czy jakaś cało odcninkowa bitwa ala z Lotr oblężenie minas. Znowu mieliśmy dużo wszystkiego w najwyższej jakości.
Odcinek świetny racja słabo wypadł nowy Spartakus i jego przemowa ale obróciła się przeciwko jemu. Pojawili się nowi gracze Ashur i jego banda dużo poświecili czasu temu wątkowi. Końcowa masakra też niczego sobie. Walka Gannicusa i Spartakusa dobra ale nie powalająca. Ogólnie po tym co zobaczyłem w 5 i 6 dał bym mu 10/10 a to dopiero połowa sezonu. Prawdziwe arcydzieło dla całej serii.
Tak jak poprzedni był może najlepszym w całej serii to ten jest najbrutalniejszy. Końcowa rzeźnia(zabicie jakiegoś dzieciaka), gwałt na lukrecji, wspomnienia Naevia i rożne krwawe walki.
taki sobie ,a Ashur jako mistrz wszelaki mnie nie przekonywuje , szczegolnie to ze te zabijaki za nim poszly , naciągane
Nie zgodzę się z tobą , Ashur na arenie był słabiutkim gladiatorem ale pod względem intryg jest dla mnie mistrzem nawet teraz cenię go wyżej niż Lukrecję pod tym względem. Co do jego ekipy to powiem ci że dla mnie nie jest to naciągane. Ponieważ Ashur jest typem tak samo pogiętym jak ci których zwerbował.
Zwróć uwagę jakich kolesi zgromadził w swojej ekipie. Samych typów którzy kochają zabijać , nieważne kogo i gdzie. Ashur wiele od nich się nie różni, tylko tym że jeszcze ma mózg z którego korzysta.
zgadzam się Ashur potrafi zrobić wodę z mózgu każdemu szczególnie takim bezmózgą jak jego ludzie. Co prawda jest słaby na arenie ale jednak sobie jakoś radzi jak widzimy
dokładnie , Ashur dla mnie jest takim odpowiednikiem kibola który dobrze sobie radzi trzaskając się na ulicy ale już gorzej na ringu w MMA
Jeśli o MMA chodzi, to mam wrażenie, że twórcy serialu dużo się walk naoglądali przed tym sezonem, ciągle ktoś kogoś rzuca, przerzuca i tłucze w parterze.
http://www.youtube.com/watch?v=zVz_FD1k9f8&feature=player_embedded
zwiastun kolejnego odcinka. Glaber ma wariactwo w oczach:D
No i wykorzysta "biedną" Seppię, która po stracie brata-kochanka i przy okazji robiąc Ilithyii na złość pójdzie w tango:)
Ooo, ktoś jeszcze zauważył, że ta relacja Seppius-Seppia była nie do końca poprawna. Chyba że to tylko sugestia ze strony scenarzystów - chodzi mi dokładnie o ten pocałunek w usta przy okazji imprezy na cześć Waryniusza.
właśnie dla mnie też to trochę dziwnie wyglądało ale tamte czasy były dziwne i różne rzeczy robili
bardzo możliwe ale jej to chyba nie pasowało bo jak ją wtedy pocałował to nie była zbytnio uśmiechnięta
Nie, nie. Ona była zadowolona z tego, natomiast smuciła się, że nie wyrwała Waryniusza. Chociaż z 2 strony gdyby była smutna po jego stracie nie bzyknełaby się z Glaberem
Scenarzyści usunęli wątek miłosny Seppiusz-Seppia, gdyż przypominał on za bardzo relacje 'pewnego' rodzeństwa z "Gry o tron" ;) Widać albo zachowali część wcześniejszych założeń, albo po prostu wycięli ostrzejsze sceny z ich udziałem, a zostawili te dwuznaczne.
zastanawiam sie co zrobi Gannicus bo raczej nie skazałby na śmierć onomausa i wątpie żeby był chętny do tego ukrzyżowania :D
Tak Morduch podobieństwo widoczne z tym, że tu bruneci tam blondyni:)
Dobrze zrozumiałam? Ukrzyżują Gannicusa za opuszczenie miasta?
zgadza się właśnie dlatego tak mnie zastanawia co zrobi biorąc pod uwage to ile onomaus dla niego znaczy
A co Ci chodzi z Oenomausem? Nie został wspomniany w zwiastunie. A Gannicus może zostać ukrzyżowany, jeśli będzie chciał miasto.
Pytanie, czy Gannicus podejmie się zabicia Glabera?
Gannicus coś wymyśli w jednym z filmików widziałem biegającego po lecie Gannicua z resztą buntowników więc na pewno go nie ukrzyżują (Przynajmniej na razie). ale oczywiście czas pokarze
No gannicus nadal uważa onomausa za brata i czuje się winny swojej zdrady i jest on jedyną osobą która coś dla niego znaczy a więc nie zdradzi powstańcow chociażby po to żeby nie dopuścić do jego śmierci. A jeśli chodzi o atak na glabara to wątpie żeby próbował bo zrobi to zapewne spartacus a nieudana próbo oznaczała by natychmiastową śmierć
Czy ja wiem, czy taką natychmiastową? Już Glabera raz napadli i nawet miał wtedy sporą obstawę, ale nikt z powstańców nie zginął, a i Glaber sobie żyje.
Niech się Spartacus cieszy, że ma przy sobie Oenomausa, bo inaczej Gannicus, by sprzedałby ich za kilka beczek wina.
Wydaje mi się, że Gannicus będzie miał jakąś specjalną misję, pewnie wyjdzie to przypadkiem, ale jestem pewna, że odegra jeszcze ważną rolę. Btw jak to wygląda na tle historycznym? Jest jakiś dzielny Trak oprócz Spartacusa?
O co chodzi ci z trakiem bo jeśli wciąż mowisz o Gannicusie to on jest celtem.
Gannicus jest chyba Celtem. Możliwe że Gannicus będzie przez pewien okres agentem Glabera
a jeśli chodzi o historie do gannicus się pojawia jako jeden z dowódcyw spartacusa
Więc trzeba poczekać do najważniejszych bitew w której zginie Kriksos>Oneamous>Gannicus>Spartacus
Ja wiem jedno . Gajus przespi sie z Seppią , a Ilythia ją za to zabije , widzialem to w trailerach
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J3zP_V1H-H0
Lucrecja juz chyba wraca do siebie , ciekaw jestem co zaplanowala , nie wierze ze wybaczy Ilythi!
Kurcze w takim razie czemu w 6 odcinku jak Gannicus wraca z polowania na dzika i wywiązuje się jakiś dialog pomiędzy nim a Argonem i Argi mówi do Spartacusa "galowie nie są tacy źli, tak?"
więc celt czy gal?:) męczy mnie to...
Galowie są Celtami a właściwie tak byli określani przez Rzymian ci francuscy Celtowie. Więc wygląda na to, ze Gani podobnie jak Kriksos też pochodzi z dzisiejszej Francji chociaż nie wiem dlaczego zawsze utożsamiałem go bardziej z Brytem.