PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40183
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

Serial zrobił się strasznie gejowski-za bardzo reżysera ciągnie do pędzli w tym i następnym sezonie najbardziej-masakra

ocenił(a) serial na 8
czechu4don

Chłopie, gdybyś choć trochę znał historię to byś wiedział, że związki homoseksulane były w starożytności codziennością i nikt się z tym nie krył. Poniżej dla przykładu cytat:

"Starożytny Rzym akceptował męski homoseksualizm, o ile kochankiem aktywnym był mężczyzna z niższej klasy społecznej - niewolnik czy wyzwoleniec. Kto z wysoko postawionych pozwalał sobie podczas stosunku na bycie stroną bierną, narażał się na kpiny. Ofiarą ich padł m.in. Marek Antoniusz, który długo pozostawał w związku z Publiuszem Klodiuszem.(...)
Głośny - bo bardzo nietypowy - był też związek Marka Aureliusza z jego rówieśnikiem, Skryboniuszem Kurionem. (...)
Nie tylko Marek Antoniusz słynął z kochanków płci męskiej. Cesarz Witeliusz miał dla swych młodych miłośników zawsze przygotowane ekskluzywne menu, mające pobudzić wyobraźnię i potencję: wątróbkę z dzika, móżdżek bażanta, języczki flamingów i mlecz muren. Znany z wyjątkowo zuchwałych - nie tylko seksualnych - praktyk Kaligula swego pierwszego oficjalnego kochanka Lepidusa ożenił z własną siostrą (z którą również sam pozostawał w aktywnym związku erotycznym). (...)
Całość na http://wiadomosci.onet.pl/prasa/homoseksualizm-czasow-starozytnych/pdnls

ocenił(a) serial na 7
irlandia28

Babo-znam historie-chodziło mi o to,że co sezon to więcej gejowskich scen które rażą w oczy facetów

czechu4don

Mnie nie rażą. :)

czechu4don

Jestem w połowie sezonu i jak na razie mało gejostwa. :(
Ot, jeden pocałunek i ze dwie kilkusekundowe sceny erotyczne w domach publicznych, czy na imprezach. :(
:P