PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40161
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

Depresja nas dopada, bo zaraz koniec sezonu i trup będzie słał się gęsto?

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

Wszyscy czekają na soundtrack.
A także na potwierdzenie informacji, że po odcinkach finałowych Dottore skończy bez oka, a Spartacus walnie jakąś przemowę ze szczytu Wezuwiusza...
Ale ciiiii.....

ocenił(a) serial na 10
Bartes123_2

Nosz kuhhwa może uprzedzaj, że spojler?

ocenił(a) serial na 9
bartusezg

tyle to można z trailerów wywnioskować, więc nic nowego nie napisał, chilli out

ja przez ten tydzień 3 książki przeczytałam a tu dalej czwartek ;(

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

Dokładnie, a poza tym i tak, zazwyczaj to co widzimy w zajawkach jest tak pomiksowane, że nijak się ma do tego co w serialu...
Kurcze, ten serial jest bezbłędny...
Aha, wczoraj oglądałem 8 epizod jeszcze raz - co wy wszyscy pierdzielicie na Crixusa, jest fenomenalny. Że się przewrócił raz, jak bydle egipskie na niego naskoczyło, ale co mu potem dwa szybkie wypłacił to jego.
Ktoś zauważył jak podszedł do spotkania Gannicus? Przylazł w sandałkach i miecze trzymał pod pachą. Koleś ma po prostu zlew na wszystko i wszystkich :)

ocenił(a) serial na 10
Bartes123_2

Nie wiem jakie wy zwiastuny oglądacie ale ja tam Doctore cyklopa cie widziałem :] ani Spartakusa na Wezuwiuszu

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

Tymczasem większość i u nas i na STARZ forum obstawia zejście Dottore. Tymczasem nigdzie nikt w historii nie pisał o Argonie... Znaczy że go nie było. Podobnież Ashura...
I to mogą być czasami typy finału. Może Naevia, ale tu nie jestem pewien. Chociaż jej wkład do serialu skończył się w momencie gdy Crixusa złapali i wrzucili na arenę w 5 odcinku.
Podobnie było z tym starym rzymianinem - nikomu nie potrzebny to go zdjęli...

ocenił(a) serial na 9
Bartes123_2

Kriksus strzelił Egipcjanina po mordzie dopiero jak ten wyłapał strzałą w nogę, przed tym leżał i obrywał
moim zdaniem to nie przypadkowo pokazują, że Kriksus i Agron obrywają teraz najwięcej, może zaczną razem trenować i się pogodzą :D
Ganikus właśnie taki luzak chodzi, ciekawe kiedy jego szczęście się skończy :D

część postaci jest kompletnie fikcyjnych, więc DeKinght może z nimi robić co chce, może ich zdjąć w każdej chwili serialu, a może ktoś z nich dożyje końca i przeżyje cały serial?

ja tak kalkuluje (mając na uwadze co DeKinght i sami aktorzy mówią, że ciężko jest przewidzieć kto zginie) kto może zejść i wychodzi mi mało strat po stronie powstańców
bo Spartakus, Kriksus, Ganikus będą żyć na pewno, Agron też jest potwierdzony na kolejny sezon, podobnie Nasir, Neavie - odbijali ją tyle czasu, żeby teraz miała zginąć? nie wierzę, Mira - oby nie ona, cholera :(, pewnie Donar nas pożegna, bo przecież i Saxa będzie żyła, a jakby zabili od razu też Lugo, to w sumie zaraz wszyscy Germanie, których zwerbowali nie przetrwaliby dwóch odcinków, więc to bez sensu
natomiast Onomejus jest aż zbyt pewny, jak piszesz, wszyscy są przekonani, że umrze, więc to może nas zgubić
a po stronie Rzymian: Glaber jest aż zbyt pewny, Ilithyia ma szansę przeżyć, bo nosi Spartakusa juniora, poza tym Waryniusz zaraz wraca, Seppia idzie do piachu - pewinkiem, Lukrecja - nie widzę jej w fabule jak wyniosą się poza Kapuę, ale Lucy to gwiazda, więc może ją jakoś wcisną do następnego sezonu,
no i pozostaje Ashur
ciekawą rzecz powiedział Nick na jego temat
http://www.youtube.com/watch?v=ECJY26nijhg
w końcówce

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

Klipy z odcinka 9 z lekkimi spojlerami
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zWsXwfLa2mg

http://www.youtube.com/watch?v=QRrtI_jH8xo&feature=g-user-u&context=G26f4e5fUCGX QYbcTJ33bLaiZXpr8v7pxeNWKt4R-kInK2cfp9Ep4

ocenił(a) serial na 8
bartusezg

teraz widać że Litthyi zależy na glaberze a nie że chce go załatwić to Lukrecja jest tylko taką żmiją

ocenił(a) serial na 8
Kasiek_haz

Z tego co piszą tu na fimlwebie to Doctore przeżyje, Ashur też.

"Przed kamerę powrócą Liam McIntyre w roli Spartakusa oraz Lucy Lawless, Peter Mensah, Manu Bennett, Dustin Clare, Nick E. Tarabay i Katrina Law. "

http://www.filmweb.pl/news/B%C4%99dzie+trzeci+sezon+%22Spartakusa%22-79379

A neavia mogłaby zginąć, w końcu jak było z Surą. Tyle zachodu a na wpół żywa przyjechała i umarła. Najlepiej jakby ją ukatrupił jakiś Rzymianin typu Waryniusz i Kriksos pałałby chęcią zemsty i ciął wroga ostro :D

Curse11

Bomba. Jednak Doctore przeżyje -a wszyscy go już uśmiercaliśmy;)

ocenił(a) serial na 4
Kasiek_haz

mógł wypluć gumę jak chciał się wypowiadać :] a na poważnie to nie wiem czy on po prostu nie przejdzie pod skrzydła kolejnego rzymianina bo w nawrócenie ashura nie wierzę poza tym nie ma takiej opcji żeby na przykład kriksos wraz z naevia go przygarnęli o innych nie wspomnę :] a może to on zabije Glabera i to będzie to coś zobaczymy już w przyszłym tyg :p

ocenił(a) serial na 9
grzesiekmistrz

ale w sumie z powstańców to komu on tak strasznie podpadł? Spartakusowi nic bezpośrednio nie zrobił, tak samo Doctore, Agron nawet nie powinien go znać, Mira też nie miała z nim styczności. Jedyna, która ma prawo być na niego wściekła jest Naevia, tylko i wyłącznie, choć ją gniew Ashura dopadł też tylko rykoszetem od Kriksusa. Bo nawet Kriskus niech się ogarnie z tymi wyrzutami do Ashura, to on stworzył potwora okaleczając go bez powodu na arenie

ocenił(a) serial na 4
Kasiek_haz

Doctore dodatkowo mógłby być zła za małe biczowanko :] plus niewyjaśniona sprawa z Barcą :] no a już poza tym wszystkim to jak można zaufać komuś takiemu jak Ashur :]

ocenił(a) serial na 9
grzesiekmistrz

ale sprawa Barki nie dotyczyła go bezpośrednio, a o biczowanku pewnie zapomniał po tych rewelacjach jakie mu Ashur sprzedał tuż po :)
ale racja, musieliby wszyscy upaść na głowę, żeby mu zaufać

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

No i jeszcze niby przypadkiem wyhopsnął z wagonu w towarzystwie zakapiorów Glabera, ale to tam, zawsze może powiedzieć że to nie on był...

ocenił(a) serial na 9
Bartes123_2

oj tam oj tam :)

Bartes123_2

To był jedgo zły brat-bliźniak ;)

ocenił(a) serial na 4
AureliaKotta

a nie prawda bo to był lisek chytrusek...

ocenił(a) serial na 9
grzesiekmistrz

Ashur po prostu pomylił autobusy i wsiadł nie do tego co chciał, wyskoczył, zobaczył, że nie jego przystanek i od razu się cofnął, żeby wrócić do wagonu, obejrzyj scenę jeszcze raz :)

Kasiek_haz

Nie wiem, czy gdzieś już ten link się nie pojawił, ale Ilithyia znalazła drogę do "domu":
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zWsXwfLa2mg

I z nią teraz? Będzie udawała dobrą żonę do czasu, aż wymyślić jak ukarać Glabera za to, że jej nie pomógł?

ocenił(a) serial na 9
AureliaKotta

Obawiam się że finał tego sezonu może nie być aż tak krwawy jakbyśmy chcieli...

Szkoda...

ocenił(a) serial na 10
Bartes123_2

Będzie krwawy finał ;) Fakt faktem serial zbacza nieco z linii historii, ale zachowując główny wątek Glaber musi paść pod Wezuwiuszem. Jeśli już jesteśmy przy fikcji to nie wiem czy pamiętacie film Spartacus w roli głównej James Frain z 2004 (po upadku powstańców "kobieta" Spartacusa urodziła jego dziecko). Możliwe też, że w III sezonie kiedy już Spartacus, Crixus, Gannicus, etc. zginą (bo zginą) Illytia urodzi małego traka (???) hipoteza naturalnie :)

PS. Wiemy w zasadzie jak skończy się finał serialu, a czy myśleliście sobie jak fajny można zrobić by prequel jeszcze przed czasami Gannicusa, Crixusa, itp. :) Ciekawe czy DeKnight zostawi wiernych fanów, czy w niedalekiej przyszłości czymś nas uraczą :<>

ocenił(a) serial na 10
tHrol

o Bogowie ! bys miał racje ze finał bedzie krwawy i da nam kopniaka w twarz:)
tak jak juz pisalem w ostatnim odcinku musi dokonac sie tytulowa ZEMSTA
kazda z naszych ulubionych postaci dokona wlasnej i na swoj sposob zemsty
kogo czeka piach , zobaczymy , ja widze marwego Glabera i Ashura
a czy sie myle .... zobacze za tydzien :) to są dopiero emocje !!
w miare spokojny jestem o moje ulubienice czyli Ilythie i Lukrecje zwlaszcza ze Lucy Lawless wsrod aktorow spartacusa jest jedyną swiatową gwiazdą
co do powstancow niestety nimi nie zaprzatam sobie glowy , dla mnie spartacus zginal po 13 odcinku , teraz mamy juz innego bohatera

ocenił(a) serial na 9
Anxej

john hannah też był gwiazdą...

ocenił(a) serial na 10
Bartes123_2

tak, tak zlotko ale jego bohater zginal bo tak mowi historia :)

ocenił(a) serial na 4
tHrol

dobrze gada polać mu :] nie no i znowu tydzień czekania :/

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

Macie, nacieszcie oczęta naszymi rzeźnikami przy robocie :)
http://aka.media.entertainment.sky.com/image/unscaled/2012/02/22/Spartacus-Venge ance-Ep909-4.jpg

ocenił(a) serial na 4
Bartes123_2

za 20 minut zabieram się za oglądanie :] to nacieszę oczęta mam nadzieję ^^

ocenił(a) serial na 7
grzesiekmistrz

hej z kąt to pobrałeś , bo ja nie moge znaleśc /

ocenił(a) serial na 4
michalkuc1993

musisz się bardziej postarać :] sezon się kończy pora się trochę ogarnąć

michalkuc1993

Szukaj a znajdziesz:)

ocenił(a) serial na 7
Mazurian

powiedzcie z kat pobieraliście .. lol na piratebay jest plik z hasłem na warezach jeszcze nie widziałem

ocenił(a) serial na 9
michalkuc1993

"z kat" - z jakim katem?

korndddd

Czyli egzekucje będą?

ocenił(a) serial na 4
AureliaKotta

takie tam małe myzianie ;p