Pierwszy odcinek drugiego sezonu genialny!
Nie rozumiem narzekań niektórych, może robią to z zasady bo Andy nie gra, może im się faktycznie mniej podoba. Dla mnie rewelacja, pierwszy odcinek trzyma poziom sezonu pierwszego i Bogów areny. Liam w przeciwieństwie do trailerów wypadł jak dla mnie świetnie.
Rewelacja!
pozdrawiam kolegę madridistę :)
Również nie rozumiem lamentów ludzi związanych z Liamem. Sytuacja jest taka a nie inna. Albo mamy Spartacusa z nim, albo w ogóle byśmy nie mieli serialu. Przecież zmiana aktora nie wynikła z kłótni czy żądaniami większej kasy, tylko ze śmierci Andy'ego :(
Także dajmy mu chwilę, na pewno facet robi co może, by się nam spodobać. Tym bardziej, że gra Spartakusa w bardzo podobny sposób co Andy.
Ja czekam na Ashura, koleś na pewno namiesza jak zwykle :)
Popieram. Balem sie ze ten nowy sezon bedzie naciagany i robiony dla kasy tylko i wylacznie. Plus ten nowy aktor ! Jak go zobaczylem to sie troche podlamalem. Za to po obejrzeniu 1-go odcinka wszystkie obawy uciekly. Jak zawsze odcinek swietny, Aktor okazal sie niezly ( moze nie tak jak wczesniejszy ale naprawde jest dobrze) i az mnie przeszla mysl ze to moze byc nawet jeszcze lepszy sezon :)
Jak zwykle, "specjaliści" będą narzekać :) Odcinek bardzo dobry, aktor też się wpasował.
Pozdrawiam.
ppieram 10 z 10 a nawed więcej
ps. może ktoś poprostu lamentuje bo niepodoba się nowy aktor ale niema ludzi jak i rzeczy niezastąpionych i w tym odcinku było to widać
Mi się tylko tak wydaje czy ten nowy aktor mógłby byc trochę bardziej przypakowany?
Liam na Comic Con powiedział, że pracując nad muskulaturą stracił 20 funtów na wadze. Andy też do osiłków nie należał
No może nie napakowani, ale przynajmniej wyglądac jak chłop a nie jak chuchro:)
Jak dla mnie wygląda dość przeciętnie. Porównując go do Ganicusa czy Crixusa to ho ho rewelacji nie ma. Ale prawdą jest że budowa rzezby zajmuje troche czasu którego pewnie Liam nie miał dlatego dam mu kilka odcinków na poprawę sylwetki:) pozdrawiam.
Daj mu cały sezon, wszak odcinki są kręcone jednocześnie, także tutaj do następnego sezonu się nic nie zmieni.
Też zwróciłem na to uwagę, że jak na gladiatora to ma trochę suchą klatę. Andy pod tym względem lepiej się prezentował.
Mam nadzieję, że następnych odcinkach klata będzie większa :D
Mi też się odcinek podobał, Liam widać, że się stara ale dla mnie w tym odcinku średnio wygląda jak ktoś kto potrafi porwać tłumy. Nie widzę u niego tej charyzmy. Wg mnie bardziej pasuje na 2 planową postać a nie na 1 planową. No i muszę się jeszcze przyzwyczaić do jego głosu :P
Czekam z niecierpliwością na episode 2.
Szejku-w tym filmie po prostu gladiatorzy są przypakowani. Rzeczywistość nie ma nic do rzeczy :P
Mało kto teraz może wiedzieć dokładnie jak wyglądali gladiatorzy. Większość to pewnie chuchra jakich wiele walało się na targach, wielu zwykłych lanistów tym nie gardziło, pewnie do pierwszej walki (a często pewnie i ostatniej) nie przechodzili dłuższych szkoleń jak kilkumiesięczne, gdzie ciężko im było wyrobić masę (gówniane żarcie, w małych ilościach), ale także ukształtować tą co mieli, bo treningi do ich pierwszej walki nie trwały dłużej jak kilka miesięcy, gdzie skupiano się na posługiwaniu mieczem, unikach itd. Natomiast gladiatorskie "gwiazdy" stawiam, że były przypakowane lub mieszanką przypakowania i zwinności i tak właśnie wyglądał Andy. Natomiast Liam to chuchro, na zdjęciu strony starz, w materiałach 3 odcinka, wygląda najsłabiej ze wszystkich tam gladiatorów :P. I jeszcze te mam wrażenie w niektórych scenach odstające uszy np. jak wyleciał na Glabera z tłumu. Sam odcinek też bez porywu, trochę się szybko dzieje (atak buntowników,Rzym, przyjazd Glabera, atak na niego) i zaczęli pokazywać nie wiadomo ile po buncie (dzień,tydzień, miesiąc, trzy?????). Ale wiem, że od początku krew i piach też średnio mi się podobał z podobnych powodów, więc wierzę, że się rozkręci. Jedynie Bogowie Areny od początku mi się podobali, ale chyba było mniej odcinków więc wyczyn był łatwiejszy do osiągnięcia.
Sami znawcy widzę.. ile chcecie, żeby ważył Liam - tonę? Jest on wyższy od Andy'ego o ok 8cm, więc optycznie może się wydawać 'dłuższy niż szerszy', ale do jasnej ciasnej bez przesady! Poza tym czemu się nie czepialiście Andy'ego kiedy jego postać wygrywała z większymi przeciwnikami? Liam dobrze wygląda, a jak gra to zobaczymy jeszcze w kolejnych odcinkach.
Co do pierwszego epizodu to strasznie[lekki spojler] mnie odrzucił sztuczny/plastikowy penis przy pasie prostytutki w scenie z burdelu. Wymagam więcej realizmu, no sorry. A poza tym cały od można ująć w jakby wewnętrznym monologu Spartacusa:'chodźmy wpier.. rzymianom, nie zostańmy, a może ucieknijmy.. hmm no to może wpier.. im później? Ty no nie wiem, w zasadzie to chcę dobrze, ale lipa straszna, a i Crixos tą Twoją dupę trzeba znaleźć. Tak kochałem swoją żonę i będę się za nią mścił do końca serii, ale mam już drugą dupę i wcale nie widać, że mam jakieś sentymenty.'
Ciekawe jak się potoczy seria bez intryg Batiatusa, które nie wiem jak u Was, ale mnie zaskakiwały i sprawiały, że serial oglądało się z napięciem. To wg mnie podstawa dobrego serialu - nieprzewidziana i nagła zmiana akcji). A nie jak tu.. od razu widać, że Ilithyia będzie miała bobasa ze Sparatacusem, zwariuje od tego czy coś, a jej mąż będzie wściekły i tak się napręży, że pokona Sparatcusa(o ile scenarzyści uwzględnią historię). Mam jednak nadzieję, że serial jeszcze czymś zaskoczy. Dzięki za przeczytanie.
Nie wymagam, aby Spartacus był jakimś zapaśnikiem ale mam nadzieje, że z biegiem kilku odcinków chłop się wyrobi pod względem rzeźby jak i trochę masy jak chocby śp. Andy czy Crixos.Bo jakby nie patrząc Spartacus jest już wojownikiem po wielu walkach i treningach.Oczywiście wziąłem pod uwagę po jakich okolicznościach Liam przyjął tą rolę i jak najbardziej rozumiem brak czasu na przygotowanie się do tej roli.hmm...Może ktoś się orientuję ile tak właściwie miał czasu?
Może wyglądać lepiej. Wg mnie musi jeszcze potrenować nad piersiowym większym, bo IMHO ma suchą klatę jak na gladiatora (łapa, brzuch, ok, czepiam się tylko "cycka").
BTW z tego co napisałeś: "a jej mąż będzie wściekły i tak się napręży, że pokona Sparatcusa(o ile scenarzyści uwzględnią historię)" zrozumiałem, że zgodnie z historią Glaber pokonał Spartacusa. A tak przecież nie było ;)
Testów na ojcostwo wtedy nie było, więc jak się dowiedzą, że to dziecko spartacusa a nie glabera? Bo Lukrecja tak powie? Rozsądnie myślący Glaber by w to nie uwierzył :P
Może to dziecko Numeriusa? Albo kogoś innego? Cholera wie komu ona jeszcze dawała.
Ja jestem przekonany, że intryg tutaj nie zabraknie. Zauważcie, że mamy Ilythię, a doszło również kilka nowych postaci: Seppius i Seppia, która wygląda na słodką mącicielkę :)
Masz rację - doczytałem inny artykuł. To przecież Krassus pokonał Spartacusa, więc będę czekał na wprowadzenie tego bohatera. Mam nadzieję, że jednak jeszcze nie w tym sezonie, bo serial chce się oglądać i oglądać. Zwłaszcza kiedy są intrygi - może Lukrecja coś namiesza(w końcu uczyła się od najlepszego). A i ta mała Seppia wygląda na niezłe ziółko - może siksa zakocha się w Spartacusie(albo i nie) i coś namiesza.
Co do cycków Liama to faktycznie mogłyby być bardziej okazałe/podkreślone. Nie wszystko da się zrobić komputerowo:) A i czasu miał na to mało jak część komentujących zauważył i co ja też rozumiem. A propos jeszcze cycków to serial ten spełnia marzenia - zobaczyć cycki legendarnej Xeny to jest to.
Nie chcę tu być monotematyczny, więc jeszcze wspomnę, że co do dziecka Ilithy to po prostu będzie dla mnie zaskoczeniem jeśli nie pojawi się scena kiedy ona patrzy na Spartacusa i czuje coś w brzuchu przeżywając to i przypominając sobie sceny z panem w złotej masce. Nie chodzi, więc o test na ojcostwo, a o coś podobnego do instynktu macierzyńskiego. Zobaczymy co to będzie.. pozdrawiam;)
Czytałem, że starz zamówiła trzeci sezon, zatem Krassus i Pompejusz pojawią się w 3. Ja przypuszczam że ta seria zakończy się na bitwie na wzgórzach Wezuwiusza :)
Ilythia będzie czuła krew mistrza jak Lukrecja :D hehe
Ale nie mogę się doczekać. Nie mogło to być o 22 Europejskiego czasu :P
http://www.starz.com/originals/spartacus/Episode203TheGreaterGood
Tu jest zdjęcie, przecież to jak wygląda przy Krisosie, to komedia, wtedy jak stanęli naprzeciw siebie i się gapili zabójczymi spojrzeniami to było widać, że to TYTANI. Teraz Spartakus jest wychudzony, bez karku,barów, BICEPSÓW!, "takie" to ma każdy przeciętny człowiek, odwiedzający siłownię 2 razy w roku.
No właśnie, a nie tyczkarze czy skoczkowie narciarscy. Wygląda jak Małysz :P. No, ale co ja będę gadał, jak po jednym odcinku dajesz 10/10 i do ulubionych, też mam 9/10 i w ulubionych Krew i Piasek oraz Bogowie Areny, ale jeszcze myślę logicznie, nie jak ty :P. Nie ma Andyego i to niczyja wina, ale mogli wziąć kogoś innego, po co na siłę szukają kogoś do głównej roli, co nie ma prawie żadnego doświadczenia, a w głównej roli jest totalnym debiutantem, a w dodatku źle wygląda do roli.
Tyczkarze są dobrze zbudowani ;) znam kilku, także to zły przykład hehe
Ale zgadzam się że Liam na tym zdjęciu wygląda naprawdę marnie, jakby głodował.
Może to przez braki w zaopatrzeniu? Widać był że Kriskosa ludzie lepiej sobie z tym radzą niż jego :P
Jeśli Liam wygląda dla ciebie jak małysz to mam radę - idź sobie zbadaj wzrok, bo tragedia jest. Obczaj sobie klasykę, Spartacusa z Kirkiem Douglasem - same Małysze! Zrobi na kolejny sezon te 5 kg mięśni i tyle, to tylko trochę mięsa, a wy przykładacie do tego wagę jakby to główny atut serialu był.
No widzisz, a ja mam Krew i Piach na 10/10, no i co? Ty masz 10/10 ocenionego Władcę Pierścieni, a dla mnie jest to papka dla dzieciaków, także nie osądzaj mojego gustu, tylko skup się na rzeczowej rozmowie. Dla mnie Liam wygląda dobrze, do tego gra bardzo podobnie jak Andy, także ja jestem bardzo zadowolony z wyboru.
Szejku zrobi na kolejny sezon 5 kg mięśni ale jaki kolejny sezon?Z tego co mi wiadomo ten sezon będzie sezonem ostatnim.No i nie oszukujmy się klatkę ma jak zdeptany karton.
Chłopcze widzę że Ty jakiś nie rozgarnięty jesteś a co ty z tą blondynką?Jeśli ten serial to miazga to ty masz miazgę zamiast mózgu.Serial dobry i nic ponadto a te efekty komputerowe i tryskające fontanny krwi to już żenada.
Czytaj ze zrozumieniem w moim poście napisane jest serial dobry tylko te efekty są żenujące.Teraz dotarło nikt się nie zdenerwował ale twoje głupie podteksty nie sposób przejść koło tego obojętnie.Na razie szwejku :-)
Bardzo dobrze, że masz Krew i Piach 10/10, jak nie zauważyłeś, źle, że masz Vengeance już po 1 odcinku, to o tobie coś świadczy, pewnie nawet tego odcinka nie obejrzałeś i już tak oceniłeś ;). No i ja ci daję spokój, bo jak widać każdy widzi jak on wygląda, a tylko tobie się podoba xD.
"tomciąg18"? To jakieś ogłoszenie dla starych facetów z kasą, szukasz sponsora?
Nie chodzi o to, że mi się podoba, chodzi o to, że nie ma co robić z tego tragedii, w kolejnym sezonie będzie bardziej dopakowany.
Oceniłem na 10/10, bo pierwszy odcinek na tyle oceniłem. Ocenę da się zmieniać i będę to robił na bieżąco, jeśli zajdzie taka potrzeba. Innym się nie podoba? Pewnie nawet nie oglądali! Twój tok myślenia. :)
Nie oceniłeś odcinka tylko serial i schodzisz już na wyzwiska, sam powinieneś zauważył jaki poziom na razie pokazujesz........ Nie robimy tragedii, jakoś nikt nie wyszedł przed biuro starz protestować, a jak przyznajesz, że tobie też się nie podoba, to co go bronisz (bo my też tragedii nie robimy, mimo, że Liam tragedię robi sam :P). I jakoś większość tutaj piszących nie podała jeszcze ocen, więc jak mam tak napisać o tych co im się na razie nie podoba? My czekamy z oceną.
Mówienie, że Liam to tragedia to właśnie robienie tragedii, także przestań przeczyć sam sobie.
To sobie czekajcie, ja z finalną też czekam, bo finalna będzie wystawiona kiedy serial dobiegnie końca. Chcesz mi powiedzieć, że mam czekać z oceną jeszcze kilka lat?
Liam wyraznie cierpi na przypadlosc zwana suchoklatyzmem
A pierwszy odcinek bardzo sredni, takie naciagane 7/10
słabo...coś ten nowy człek za Spratcusa kompletnie mi sie nie widzi, poza tym już ta krew, cycki i cała ta otoczka już tak nie cieszą oko jak kiedyś, chyba temat się juz przejadł 5/10 jak na razie...
Rzeczywiście gościu jest trochę suchy, powinien podpakować i wyrzeźbić później tą masę.
narzekania... nie raczej żal po Andym i to że odmłodzili Spartakusa o 10 ! lat stracił moim zdaniem na charyzmie - jest porostu młodszy ... taki mniej przywódczy :) - ale serial oczywiście utrzymany na tym samym poziomie i sposobie kręcenia
Drugi odcinek słabszy niż pierwszy, ale świetna końcówka go ratuje i znów czekam na trzeci z ogromną niecierpliwością.
Mnie się bardziej drugi odcinek podobał. Końcówka to już w ogóle zryła beret. Po pierwszym myślałem, że Lucretia będzie obłąkana, ale wszystko wskazuje na to, że się kobieta szybko pozbiera i będzie sączyć jadem jak dawniej.
Co do Liama to wygląd mnie nie wzruszył. Wręcz przypomina Andego, który też nie był zbyt przypakowany w stosunku do Crixusa. Może troszeczkę mizerniejszy. Dla mnie jego największą wadą jest fakt że nie jest Andym :P. Albo się dostosujemy i będziemy oglądać, albo lepiej nie śledzić w ogóle. Ja się nie spodziewałem cudów po zmianie aktora, zatem małe mam rozczarowanie. Oglądać będę na pewno. Mam nadzieję że odcinki nadal będą po 55min.