PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40136
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

1.Ashur.
2.Gaius Claudius Glaber.
3.Lucretia.
4.Ilithyia.
5.Gannicus.
6.Crixus.
Jeszcze chcę dodać , że spartakus rzeczywiście jest jakiś suchy ani mięśni, nie mam nic do aktora bo nawet lubię jego głos no ale nie róbmy jaj. :D

ocenił(a) serial na 10
mirczan

Ogolnie w calym serialu we wszystkich sezonach naj naj byl Batiatus, ale biorac pod uwage tylko Vengeance to:
1. Ashur
2. Glaber
3. Gannicus - dla mnie najlepszy fighter po prostu calego filmu
4. Spartacus - moim zdaniem sie sprawdzil. Nie oceniam wygladu. Nie jest tak wielki jak Ś.P. Andy, ale uwazam, ze gra naprawde dobrze i to co mi sie podoba to przede wszystkim glos. W Walkach tez juz daje rade.
5. Lucretia

itsmylife

Właśnie Gannicus najlepszy fighter? Czy on wogóle oberwał kiedykolwiek od jakiegoś Rzymianiana? ani jednego ciosu nie dostał, a reszta przywódców owszem... nawet Oenomaus oberwał i to nieźle.

ocenił(a) serial na 8
Filips19

http://www.filmweb.pl/serial/Spartakus%3A+Zemsta-2012-624034/discussion/Wielka+t r%C3%B3jca%2C+czyli+kto+jest+najlepszy,1885904

ocenił(a) serial na 8
mirczan

1. Onemajus
2. Glaber
3. Gannicus
4. Ashur
5. Spartakus
6. Illithia
7. Crixus

mirczan

1. Illythia
2. Glaber
3. Crixus
4. Ashur

ocenił(a) serial na 10
wildrose84

Lucy Lawless za role w Krew i Piach dostala Saturna ! zresztą kto ogldal Xene to wie jak wiele twarzy ma ta aktorka
Crixus aktorska jest bardzo slaby , jedna wykrzywiona mina tak samo Ganikusa
Oprucz dobrze napisanych rol przez scenarzystow niema w tych aktorach nic szczegolnego tylko miesnie
Tak samo dziwie sie nad zachwytami co do Batiatusa , rola świetna ale aktorsko hmmmmmm robienie posepnej miny i wykrzykiwanie wyzwisk to nie szczyt aktorski:)

ocenił(a) serial na 8
Anxej

"robienie posepnej miny i wykrzykiwanie wyzwisk to nie szczyt aktorski:)" To jest właśnie rola, a ocenianie aktorsko, to jak to robił ;). Był ekstra zupełnie jakby był Batiatusem, wszystko to odczuwał i robił nadzwyczaj prawdziwie itd. Nie trzeba być znawcą by to wyczuć :). Wbrew pozorom, może Terminatora by tak nie zagrał, mimo, że tam nic nie trzeba robić z twarzą (najlepiej wstrzyknąć litr botoksu przed kręceniem) :).

ocenił(a) serial na 10
tomciog18

,,robienie posepnej miny i wykrzykiwanie wyzwisk to nie szczyt aktorski,, mylisz sie , nic wiecej nam ten aktor nie pokazal w tym serialu , trudna jego rola nie jest to zagrania , wybuch gniewu , nerwy i wyzywiska , to proscizna , ogolnie to taki troche twarzowiec , ale mniejsza o to :) zaraz posypą sie gromy

Anxej

doceniam Lucy Lawless bardzo jako aktorkę, ale argument że dostała Saturna zupełnie do mnie nie przemawia i nie przekonuje, że zagrała tak bosko w 3 części (bo wydawało mi się że tylko Zemstę omawiamy, w przeciwnym razie ujełabym też Batatiusa, a jakże!) Nie przyrównuje się rzecz jasna do wielkich krytyków filmowych zasiadających w komisji, i nie neguje ich oceny, ale to nie oznacza że mój gust musi być taki sam jak ich. każdy tu sobie subiektywnie ocenia i git:)
gra aktorska to nie tylko miny i "wiele twarzy". Może i Crixus gra tylko 1 miną, nie przeczę, ale ile wyraża oczami...miłość, ból, gniew, zaskoczenie etc., zwróć uwagę. A Batatius jak dostał wulgaryzmy w scenariuszu to je sobie wykrzykiwał aż miło, i świetnie mu to wychodziło moim zdaniem ergo w moich oczach jest świetnym aktorem:)
(Powyższe jest oceną zupełnie subiektywną)

wildrose84

1. Glaber - jak ja go uwielbiam :)
2. Ashur
3. Ilithyia
____
4. Crixus
5. Lucretia
6. Spartacus

Gdyby patrzeć na poprzedni sezon na wyższym miejscu znalazłby się Spartacus grany przez Andy'ego.
Co do John Hannah, uważam, że świetnie grał Batiatusa i był bardzo przekonujący, szczególnie w Bogach Areny.

Natomiast Oenomaus i Gannicus jakoś mi w tym sezonie nie podpasowali.