PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40158
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

JAK W KONCOWEJ SCENIE W OSTATNIM ODCINKU, LUDZIE SPRTAKUSA DOSTALI SIE DO SIEDZIBY GLABERA?? PRZECIEZ NIE MIELI DRABIN ITP ZEBY PRZEJSC PRZEZ MURY... BLAD W FILMIE??

ocenił(a) serial na 7
rotanimod

wiesz co to Spojler debilu??

rotanimod

I tak najlepsze. Wezuwiusz ma 1200 m wysokosci.... Sezon 2 to szmira jakich malo.

ftr

Przecież rebelianci świątynie znaleźli w przełęczy, więc na szczyt Wezuwiusza mieli nie więcej niż kilkaset metrów... a w finałowym odcinku nie byli na szczycie, do świątyni mieli ok 50 - 70 metrów w pionie; więc kompletnie nie wiem czego się czepiasz, może wogóle nie tej wysokości bo z twojego posta nic logicznego nie jest się wstanie wyczytać.

elbondo13

Myślę, że dobrze wiesz o co chodzi skoro odpisujesz cfaniaku. 50-70m to chyba w twojej głowie było. Zobacz powtórnie jak jest ujecię, gdy schodzą. Na pewno jest to przegięcie i to jest nielogiczne.

rotanimod

To akurat nie problem bo przeciez juz wczesniej pokazali jak to zrobili ale co do Wezuwiusza to przegieli niezle:)

arthur_3

no ja nie wiem jakim cudem oni przeszli przez mur ;)

rotanimod

klękali z tarczami jakby na glowie a reszta wskakiwala na tarcze i dalej

arthur_3

hahaha przeciez tam nikt nie mial tarczy xD

rotanimod

Ludzie, przecież nikt nie ogląda tego seriale, myśląc, że znajdzie tam dobrze odwzorowanie historii. Wystarczy spojrzeć na postać Cezara. Przekoloryzowana na potrzeby filmu do granic możliwości. Zamiast błyskotliwego i charyzmatycznego człowieka, oglądamy raczej tępego młokosa, walczącego mieczem i rzucającego nożami niczym postać z gry Assasin's Creed. To kino czysto rozrywkowe. Odwzorowanie historii czy jakiekolwiek realistyczność, tam nie istnieje.

sikor91

ja nie szukam tu faktow historycznych ;) traktuje to jak rozrywke ... ale realizm powinien byc no nie?? wiec ta scena byla na maxa nie logiczna i glupia.... ;/

rotanimod

i te fryzury..... szkoda slow

ocenił(a) serial na 9
rotanimod

Pajacu to nie jest lekcja historii tylko serial!druga sprawa to producenci mieli zatrudnionych konsultantow historyycznych ktorzy wiedza co bylo a co nie lepiej niz jakiś nieogar rotanimod.

dario47

to jak przeszli przez mury cwaniaku? :]

ocenił(a) serial na 9
rotanimod

Przeskoczyli na trampolinie ;)

Lukininho

super smieszne

ocenił(a) serial na 9
rotanimod

No dobra, dobra Monika Pyrek ich na tyczce nauczyła skakać

rotanimod

Zapewne zrobili to w podobny sposób, jak wcześniej zrobili to Rzymianie, co było pokazane...

eltoro10000

tez tak myslalem.... ale zobacz... Rzymianie mieli tarcze .... buntownicy nie.... wiec?

rotanimod

Oj tam oj tam, mieli za to twarde głowy...;-) Może dwóch składało ręce w koszyczek, trzeci stawiał nogę i go wyrzucali w górę. To akurat jest możliwe. Bardziej nieprawdopodobna jest scena z lianami, albo z prowadzeniem celnego ognia z katapult...

eltoro10000

heh... dla mnie najlepszego bylo jak onmajosa ratowali z areny... byl nieprzytomny a dal nura :D haha

ocenił(a) serial na 10
rotanimod

Ale macie problemy. Stanęli sobie na te głowy, czy barki... Przecież ten mur nie był aż taki wysoki

shOkei

wlasnie byl wysoki ;)