Kolejność sezonów Spartakusa wyglądała chyba tak:
1. Krew i piach
2. Bogowie Areny
3. Zemsta.
Skąd w opisie Zemsty wziął się "Sezon 2"? Mam remont za oknem, a korzystam z anteny
sat. i nie mam przez to sygnału :/
Może mi ktoś powiedzieć czy ja coś przegapiłam? Czy był jakiś Sezon 1 Spartakusa
Zemsta? :P
Krew i Piach to pierwszy sezon, Bogowie Areny to prequel do pierwszego sezonu nagrany z powodu choroby aktora grającego Spartakusa, swoją drogą świętej pamięci, a Zemsta to sezon drugi.
Bogowie Areny to prequel nie powązany bezpośrednią z główną fabuła więc zasadniczo to zemsta jest 2 sezonem a bogowie jakby oddzielnym serialem
Spartakus Krew i Piach to sezon 1, Sparakus Zemsta to sezon 2. Bogowie Areny to prequel, który opowiada o tym co się dział przed krwią i piachem.
Zaraz przyjdzie nasz kochany troll Shamar i powie, ze jest to sezon 3 - przy okazji wyzwie nas tu wszystkich od cwiercmozgow, zasmarkancow i ludzi bez szkoly ! Tak wiec radze szybko brac nogi za pas i uciekac ;)
Niepotrzebnie dali w pierwszym i ostatnim odcinku Bogów Areny wstawki z ostaniego odcinka Krew i Piach
Jak dla mnie to było nawet kilka niepotrzebnych sytuacji/scen, ale nie czepiawszy się i tak miło się oglądało :) Śmierć żony Doktore była jak dla mnie dużym zaskoczeniem!
hej,hej, o śmierci żony Doktore? W Bogowie areny wydaje mi się,że to pokazali (nie oglądałem jeszcze tego sezonu), a w 1. nic nie było o tym,że Doctore miał żonkę.. czy mylę się?
W pierwszym sezonie było wspomniane, że Doktore nie bzyka się z dziwkami i modli się co wieczór, bo miał kobietę - żonę. Krótko, ale na temat :)