tu film http://www.youtube.com/watch?v=hveYNrPzQks i treść http://www.film.gildia.pl/news/2012/03/nowe-postacie-w-3-sezonie-spartacusa-i-fi lmik-o-ashurze przeczytajcie :P pozdro
Też mi "nius" ja to wiedziałem przed 1 sezonem. Ale liczyłem na 4. Że w 3 Spartakus będzie walczył z konsulem Gnejuszem Korneliuszem Lentulusem,prokonsulem Lucjuszem Kassjuszem i konsulem Lucjuszem Gelliuszem. Natomiast 4 sezon to dopiero Krassus. Teraz widzę, że pewnie ominą tamte postacie i w takim razie skończą Krassusem i 3 sezonem już :/.
Albo oczywiście pokażą jakieś wygrane Spartakusa i że niebezpieczeństwo jego osobą narasta, ale nie przedstawią jakąś specjalnie z kim on wygrywać będzie. A przecież w końcu to będą konsule i prokonsul!!
Chociaż oczywiście z obecnych informacji, wciąż mój pierwotny scenariusz może się sprawdzić, bo oczywiście, to że będzie Krassus, nie znaczy, że będzie głównym "złym", jedynie może się już tam powoli gdzieś kręcić i pojawiać wśród tych co zajmują się obecnie złapaniem Spartakusa :).
spoko rozumiem cie ale niby o czym miałby być następny sezon , ale ja na nich miejscu nie robiłbym następnego sezony to była by przesada jak dla mnie.
Też jak na jeden sezon byłoby zbyt wiele rozłamu u buntowników. A tak w 3 sezonie gdzieś w połowie, odchodzi Kriksos z Galami i ginie w bitwie pod górą "Garganus?". A w 4 sezonie odłącza się Gannicus i Castus i również, aż tak nie będzie bolało późne pokazanie się Castusa (jak pojawi się w 3 sezonie). A jak się pokaże w tym samym sezonie, co doprowadzi do rozłamu to dziwne.
http://www.youtube.com/watch?v=gf-45cdBQjo&list=UUXVxMuWK6l_pCyxEk07EIRw&index=4 &feature=plcp
Potwierdzenie, że 3 sezon będzie na 100%. Chyba już nikt nie ma wątpliwości.
normalna a nie dluga... pokaz mi serial, ltory konczy sie i zaczyna nowy sezon w tym samym roku
po kompletnej srace zwanej 2 sezonem, ja osobiscie kolejne sobie odpuszczam
Przestańcie narzekać i płakać.
Bedzie i to nie jeden sezon. Patrząc na odległosć w latach i na to co się działo, a podglądając rysy historii ma się to tak:
Najwazniejsze bitwy:
73 p.n.e. - bitwa pod Wezuwiuszem
pierwsza zwycięska dla powstańców bitwa. W jej wyniku 70 gladiatorów rozgromiło siły 3000 legionistów.
72 p.n.e. - bitwa pod Mons Garganus
zwycięstwo Rzymian pod wodzą Lucjusza Gelliusza nad siłami 30.000 powstańców pod wodzą Kriksosa (poniósł śmierć)
72 p.n.e. - bitwa pod Camalatrum
zwycięstwo Rzymian pod wodzą Marka Krassusa nad powstańcami Kannisusa
72 p.n.e. - bitwa pod Mons Cantenna
siły rzymskie, pod wodzą Marka Krassusa, pobiły powstańców pod wodzą Castusa i Cannicusa (obaj przywódcy ponieśli śmierć w bitwie)
71 p.n.e. - bitwa pod Petelią
zwycięstwo powstańców pod wodzą Spartakusa nad Rzymianami
71 p.n.e. - bitwa nad Silarus
ostatnie starcie zbrojne powstania Spartakusa. W wyniku bitwy siły rzymskie pod wodzą Krassusa zwyciężyły powstańców Spartakusa. Straty rzymskie wyniosły około 1000 zabitych, straty powstańców szacuje się na 66.000 zabitych i jeńców. Śmierć Spartakusa w bitwie położyła kres powstaniu niewolników i gladiatorów.
Wiec liczę że przynajmniej 2 bitwy będą w jednym, sezonie. Bo patrząc na cały zarys mam nadzieję ujrzeć walki godne Breaveheart-a. A w tych latach działo się dużo
Szkoda że tyle aktorów odstawili ,ale kto by chciał przez 6 sezonów oglądać knującego syryjczyka i Lukrecję. Będą nowi i nowe intrygi. Będzie Julek Cezar i jego popaprańcy. Napewno będzie się dużo działo, i mam nadzieję że lepiej.
pozdrawiam
Criiss
odnoszenie sie do wydarzen historycznych to slaby argument, ze bedzie jeszcze kilka sezonow. pozatym jaki to ma zwiazek z moim pytaniem?
no z tymi bitwami to trochę nie trafiłeś bo było wiele ważniejszych, i to częściej Spartakus ze swoimi powstańcami pokonywał Rzymian, nawet gdy Kriksos poniósł porażkę i zginął to i tak nadciągający z pomocą Spartakus zdążył jeszcze pobić i rozproszyć wojska Gelliusza; po bitwie Spartakus uroczyście pochował Kriksosa; 300 zaś wziętych do niewoli Rzymian musiało walczyć o życie w bratobójczych pojedynkach, a jeśli chodzi o historię to powinno się podać wszystkie ważniejsze bitwy:
73 p.n.e. – bitwa pod Wezuwiuszem - to już było i wiadomo że Spartakus zwyciężył
72 p.n.e. – bitwa pod górą Garganus
zwycięstwo Rzymian pod wodzą Lucjusza Gelliusza nad siłami 30 tys. powstańców pod wodzą Kriksosa (poniósł śmierć), ale jak wcześniej pisałem Spartakus i tak rozpier.....lił później Gelliusza
72 p.n.e. – bitwa w rejonie Picenium
zwycięstwo Spartakusa nad siłami Gnejusza Korneliusza Lentulusa
72 p.n.e. - bitwa pod Mutynią
zwycięstwo sił Spartakusa nad wojskami rzymskimi pod wodzą Kassjusza
71 p.n.e. - II bitwa w rejonie Picenium
zwycięstwo sił Spartakusa nad wojskami Mummiusza
71 p.n.e. - bitwa o wał Krassusa
siły Spartakusa (35 000 ludzi) przerywają blokadę rzymską
71 p.n.e. - bitwa pod Camalatrum
Rzymianie pod wodzą Krassusa pokonują powstańców dowodzonych przez Gannicjusza i Kastusa (12 300 zabitych- śmierć obu dowódców powstańców)
71 p.n.e. – bitwa w rejonie Kalabrii
zwycięstwo powstańców pod wodzą Spartakusa nad Rzymianami dowodzonymi przez Licynniusza Kwinkcjusza oraz Tremeliusza Skrofę
71 p.n.e. – bitwa nad rzeką Silarus
bitwa nad rzeką Silarus - śmierć Spartakusa
Gods of the Arena powstało tylko dlatego, że na zdrowiu podupadł ś.p. Andy, a to dało także okazję, żeby scenarzyści dopisali sobie wcześniejsze losy bohaterów serialu, które wyglądały zgoła odmiennie niż w Blood and Sand.
ok, chyba zle zrozumialem informacje z tego linku http://www.film.gildia.pl/news/2012/03/nowe-postacie-w-3-sezonie-spartacusa-i-fi lmik-o-ashurze
myslalem, ze stworza mini sezon o ashurze, tak jak GotA, albo o egipcjaninie ze studni.