PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40158
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

Tragikomedia

ocenił(a) serial na 3

Po swietnym 1&2 sezonie przyszedl czas na to cos... Dla mnie doslownie kpina, pelna niedorzecznosci, mdlych tekstow i miernego aktorstwa (Spartakus i przyprawiajaca o mdlosci Naevia). Z dobrego pelnej akcji i intrygi serialu zrobil sie melodramat, kompletny brak spojnosci a przede wszystkim logiki - rzymska armai atakujaca szope z gliny i cegiel pod wezuwiuszem jak twierdze WTF?, BA! nawet tak sobie nie dali rady. Kilku gladiatorow (notabene wyszkolonych przez rzymian) bez problemu dziesiatkuje rzymskich zolnierzy (nawet kobiety swietnie sobie z nimi radzily) - .Az tak trudno bylo wysledzic gniazdko Spartakusa zwlaszcza ze jego ludzie poruszali sie jak chcieli i gdzie chcieli i tu : Uwaga!:przez nikogo nie zauwazeni? Ogladajac serial odnosilem wrazenie ze potrzeba do tego calej armii, kiedy tak naprawde wysyla sie zwiadowcow/ tropicieli w roznych kierunkach by wysledzil wroga (Carstwo rzymskie nie byloby tym czym bylo gdyby nie ten sposob rozpoznania i wysledzenia preciwnika) Zwolnione tempo walki i heroizm jak z tanich komiksow. Przemowienia Spartakusa pelnych nadzieii na wolnosc, rownosc i sprawiedliwosc by podniesc na duchu swych brci niedoli z odcinka na odcinek zaczynaly powodowac odruchy wymiotne. Trudno dotrwac do konca (podczas gdy sezon 1 i 2 ogladalo sie jednym tchem) - 3/10

AstonMarkiz

Po swietnym 1&2 sezonie hmmm przecież to jest drugi sezon

ocenił(a) serial na 3
Tibn

Spartacus: Vengeance to 3 sezon

AstonMarkiz

Spartakus: Bogowie areny jest miniserialem ,a nie serialem i zarazem prequelem serialu "Spartakus: Krew i piach" jeżeli go w ogóle oglądałeś powinieneś zajarzyć ze opowiada całkiem inną historię

ocenił(a) serial na 9
AstonMarkiz

To wlasnie jest drugi sezon więc oczym ty piszesz???druga sprawa ze pod Wezywiuszem Spartakus rozgromil armie Glabera po zejsciu drabinami linowymi ze zbocz i to są fakty historyczne,pokonali 3000 rzymian,poczytaj troche doucz sie a pozniej komentuj boodruch wymiotne dostaje gdy czytam takie wypociny.

ocenił(a) serial na 3
dario47

Po pierwsze nie byla to 'armia' Glabbera (w kazdym badz razie nie regularna armia rzymska - bardziej pospolite ruszenie ktore nawet nie rozbilo obozowiska typowego dla rzymskiego wojska) - zejscia po linach z wezuwiusza nie kwestionuje (choc wielu historykow tak) i nie pokonali zadnych 3000 rzymian tylko kilka slabszych oddzialow ( i nie trwalo to jednej nocy), reszta sie rozproszyla - czytaj mniej komiksow i ogladaj mniej filmow made in US gimbusie

AstonMarkiz

Poległo ok.1500 Rzymian. To naprawdę nie było trudno znaleźć...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_pod_Wezuwiuszem

ocenił(a) serial na 3
eltoro10000

Naucz sie jednego i byc moze kiedys ci sie to przyda w przyszlosci - wikipedia nie jest wiarygodnym zrodlem wiedzy. Na studiach kazda praca jest automatycznie odrzucana jesli referuje do wikipedii

ocenił(a) serial na 9
AstonMarkiz

Popisz sobie w necie moze to wynagrodzi ci niepowodzenia w życiu.W realu grzecznie byś przeprosil ,spuścił wzrok i inkasując na odchodnym siarczystego kopa pobiegł do domu....pajacyku

dario47

Ze zbocz zeszli... no faktycznie można dostać odruchu wymiotnego od takich wypocin...;-)

ocenił(a) serial na 3
eltoro10000

Przeciez napisalem ze nie kwestionuje tego - czytanie ze zrozumieniem sie klania

AstonMarkiz

Naucz się jednego, może kiedyś ci się przyda w przyszłości: czasem warto skorzystać ze słownika, ewentualnie z podręcznika do gramatyki języka ojczystego. Nie ma takiego słowa jak "zbocz", chyba, że chodzi o zboczenie... Czytanie ze zrozumieniem zawsze w modzie, zgadzam się, warto przyswoić...

ocenił(a) serial na 9
eltoro10000

Wow coz zaintelekt,zjadłem litere a miało być ze "zbocza" kto inteligentny zrozumiał kto nie jego ból,ile ty masz lat 12?13?

dario47

Mam trochę więcej i właśnie dlatego nie mogę spokojnie patrzeć i słuchać, jakim językiem posługuje się dzisiejsza niedouczona młodzież.
Widzę, że też popełniłem błąd posądzając AstonMarkiza o te "zbocza", ale skoro on odpowiedział na ten mój wpis, to odruchowo odpowiedziałem jemu. Jeśli to faktycznie była literówka to zwracam honor. Nie ma się o co pieklić.

ocenił(a) serial na 9
eltoro10000

He he spoko,pozdrawiam