PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40141
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

Mam nadzieję, że się w związku z tym postarają. Plus po cichu liczę na to, że będzie więcej niż 10 odc.

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Dlaczego ostatni ?

ocenił(a) serial na 8
kaishaku27

Ja Ciee piernicze, wlasnie sie dowiedzialem :P Szok ;p

Przepraszam, za double posta.

ocenił(a) serial na 6
kaishaku27

Oficjalnie? - "Producenci uznali, że zamiast rozciągać opowieść Spartakusa na jeszcze kilka sezonów, lepiej będzie zrobić jeden bardzo widowiskowy sezon, który usatysfakcjonuje wszystkich fanów. "

Lellandra

No niestety ale bedzie tylko 10 odcinkow, choziaz moze i lepiej isc w jakosc niz w ilosc. Ponizej adres wywiadu z tworca i producentem Stevenem S. DeKnightem w ktory szczegolowo wyjasnia dlaczego postanowili zakonczyc show na "War of the Damned"

http://www.ign.com/articles/2012/06/04/next-spartacus-season-war-of-the-damned-w ill-end-the-series

ocenił(a) serial na 6
High_draw

Heh, no mnie jakoś nie do końca przekonuje ich tłumaczenie. Zresztą ostatnio było 10 odc i tak średnio im to wyszło.

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

Początkowo DeKnight mówił, iż ma materiał na co najmniej 7 sezonów. Pewnie i miał, bo dało by radę odpowiednio prowadząc fabułę. Ale już ostatni sezon, i przedwczesne ubicie Waryniusza (choć liczyłem, iż może jeszcze się przypalony pokaże choć na parę odcinków, teraz już szans na to nie ma), sugerowało, że idą z fabułą szybciej, niż w zamierzeniach.
Pewnie kwestia wytwórni, i finansów... w końcu zawsze wszystko się do tego sprowadza. Widocznie nie zarobili, ile zamierzali, to dali DeKnightowi ostatni sezon, by zamknąć serię. Szkoda.

Nie rozwiną postaci teraz tak, jak mogliby mając więcej sezonów. Jedno pozostaje natomiast pewne, trup będzie słał się gęsto.