PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40164
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta

kogo z wszystkich serii uważacie że najlepiej gra w serialu, mam pewne opinie i pewne typy, ale chcialbym najpierw Wasze opinie, podawajcie dlaczego tak uważacie....

ocenił(a) serial na 8
michal_kaluzynski

Wydaje mi się, że najlepsi aktorsko są odtwórcy rół Ashura, Lukrecji i Ilithyi

ocenił(a) serial na 9
michal_kaluzynski

John Hannah wciągał wszystkich nosem, bez niego na pierwszy plan wysuwają sie Nick Tarabay i Peter Mensah. Podoba mi się też gra Lucy i Vivy. No i Craig daje radę. Reszta raczej bez porywu, za to najsłabszy jest chyba Dustin.

Kasiek_haz

bez kitu :) wlasnie mialem napisac takiego samego posta :)
ale nie bede sie powtarzal
jeszcze dodam, ze Andy Whitfield gral spoko, zarowno jak i Liam McIntyre daje rade choc nie ma latwego zadania bo nie dosc, ze musi grac Spartakusa to jeszcze musi zachowac podobny styl jaki stworzyl Andy i temu jest to zadanie arcytrudne

Kasiek_haz

Mam takie samo zdanie. Hannah zniszczył i upokorzył resztę aktorów. Dalej daje Petera Mensaha mój ulubieniec i Tarabay. Reszta taka nijaka.

ocenił(a) serial na 8
bandofbrothers

1- John Hannah
2- Manu Bennet
3- Peter Mensah
4- Tarabay
5- Marisa Ramirez

Kasiek_haz

Zdecydowanie popieram Twoją pierwszą trójkę:
1 - John Hannah
2 - Nick Tarabay
3 - Peter Mensah
Ale nie mogę zgodzić się, że Dustin Clare jest najsłabszy. Myślę, że wiarygnie gra pyszałka, ochleja, któremu ostanio dużo leży na wątrobie.
Najgorszy, moim zdaniem był Antonio Te Maioho (Barca) - jego gra w ogóle mnie nie przekonywała, ani nie wierzyłam, że jest Bestią z Kartaginy, ani że jest gejem. Gdyby nie to, że był ważną postacią w intrygach Batiatusa, to w ogóle, by mogło go nie być.

ocenił(a) serial na 9
michal_kaluzynski

T_O_M_I
ja z wrażenia zapomniałam o Andy'm, wciąż mi się ręce trzęsą jak przypominam sobie śmierć Varro, Andy i Jai dali popis aktorstwa w tej scenie ;(

bandofbrothers
to prawda, John Hannah nie miał litości dla swoich współaktorów :)

AureliaKotta
co do Barki, to się zgadzam też nie wierzyłam w jego bycie gejem, ale z byciem Bestią to chyba scenarzyści zrobili błąd, bo ustami innych bohaterów tak o nim mówili, ale koniec końców nie pokazali nam żadnej epickiej sceny walki z jego udziałem
A Dustin, sama nie wiem. Ogólnie uważam, że Ganikus jest jedną z najłatwiejszych postaci do grania. Kompletnie nie widze go jako postaci złożonej, wg mnie jest płaski jak kartka papieru. Nie wiem czy to wina Dustina czy Ganikus taki ma być. Po prosty "zajebisty" i to wszystko. Może z czasem, z kolejnymi sezonami zmieni się i Dustin będzie miał co grać, bo póki co stoi i robi ze dwie miny na krzyż.
Np. scena, w której Ashur mówi Onomejusowi o Ganikusie i Melicie - oglądałam ją chyba miliony razy. To co obaj, Nick i Peter, tam wyrabiają jest genialne. Szczególnie podoba mi się sposób w jaki Ashur mówi: "Stone at last cracks ... in a defence od a f*ckin' whore". Mistrzosto. A już np. scena z ostatniego odcinka jak Ashur rozmawia z Ganikusem w burdelu i drażni go o rudisa. Niestety, tam, w mojej opinii, Nick zrobił Dustinowi Batiatusa z tyłka :)

Kasiek_haz

Zaczęłam ostatnio oglądać "Satysfakcję" - austrlijski serial. Od drugiego sezonu ma się tam pojawić Dustin Clare. Zobaczę jak tam sobie poradzi. Póki co niech go broni młodość, ma dopiero 30 lat, w serialu tylko McIntyre jest jego rówieśnikiem, reszta jest starsza (myślę o mężczyznach) i zapewne ma większe doświadczenie :)

(Wiem, wiem, jestem zaaferowana Dustinem Clare. Co? Po dwudziestce to już nie wypada? ;p )

ocenił(a) serial na 9
AureliaKotta

ależ ja Cię doskonale rozumiem :)
jeśli chodzi o walory estetyczno-wizualne to tak, Ganikus sam zajmuje dwa pierwsze miejsca w moim prywatnym top 3 tego serialu :)
ale do jego postaci póki co nie mogę żadnej sympatii w sobie wyrobić

naprawdę, cała reszta facetów jest od niego starsza? nawet Seppiusz i Nasir? bo obaj nie wyglądają na po 30 /o\
a jeśli już o tym, Peter Mensah - najstarszy wśród gladiatorów a klatą zawstydza wszystkich /o\
http://www.latipicamamarracha.com/wp-content/uploads/2011/02/Doctore-Entrenador- Negro-Spartacus.jpg
:)

Kasiek_haz

Ilithyia - a czy nie sadzicie ze ona wlasnie pomimo tego jest dtworczynia zlej roli, radzi sobie z tym doskonale

Kasiek_haz

Dwa pierwsze miejsca :D Ujęłaś mnie tym twierdzeniem :)

Kasiek_haz

Pan Mensah, jak na faceta po 50 roku życia, robi niesamowite wrażenie. A to Nasir robi za faceta? Przepraszam, nie wiedziałam ;p Ale mniejsza o to, aktorsko też mnie Nasir nie powala, a o Seppiuszu to już zapomniałam. - Wybaczcie, że sama sie dubluję, ale jak mówi porzekadło piłeś, nie pisz. A ja nie mogę się powstrzymać ;)

ocenił(a) serial na 8
Kasiek_haz

Pełen szacun za jego wyżyłowaną budowę, ale najlepiej zbudowany moim zdaniem byl Actus