Zauważyłem coś dziwnego; otóż w sezonie pierwszym Spartakus był wyśmiewany ze względu na wzrost; gdy przyszli rekruci to śmiali się że jak taki maluch może być mistrzem. Był niższy od Crixusa. W obecnym drugim sezonie gdy stoi naprzeciw niego okazuje się że Spartakus jest wyższy od Crixusa co może dla niektórych mało istotne jest jednak ogromnym błędem. Pomijając fakt że nie dorównuje aktorowi z sezonu 1 :( (ten jest trochę lalkowaty- moja żona mówi że metroGladiator:)
Wymiana aktorów grających Spartakusa i Naevię na pewno negatywnie odbije się na serialu. Ja dopiero oglądając czwarty odcinek zorientowałem się, że jest to kompletnie inna aktorka - twarz dziwnie wkurzająca, tak samo jak pana McIntyre :T
No własnie też dopiero w czwartym odcinku zorientowałam się, że to zupełnie inna aktorka... DLACZEGO??? Lesley Brandt była o wiele ładniejsza... i tak już się człowiek do niej przyzwyczaił i do jej gry... W ogóle czasem mam wrażenie, że oglądam zupełnie inny serial. :<
Co ty bredzisz? To Crixus w pierwszym sezonie był czasami wyśmiewany z powodu niskiego wzrostu- zastanawiali się jak taki gladiator może być mistrzem Kapui.
po pierwsze to nie bredzę a po drugie to prawda że szydził Barca z Crixusa ale ze Spartakusa szydzono także bo był niższy od Crixusa, oglądni-komentuj
Barca wyśmiał, tylko raz wzrost Spartacusa w momencie gdy ten trafił do Batiatusa z czego śmiał się Crixusa. Crixus nie powiedział nic o wzroście Spartacusa, jeśli się mylę to podaj odcinek w którym to zrobił (a najlepiej w której minucie).
Czyli chyba tylko z Oenomausa się nie śmiał ;) A Gannicus był najniższy, a i tak tłukł ich wszystkich ;)
gdy w pierwszym odcinku stoją na przeciw siebie w tych kanałach jest to niestety bardzo widoczne, Spartakus patrzy się na niego z góry:) 8 cm. a taka różnica:)