patrząc na historię powstania można się spodziewać co trzech nowych sezonów
Serial zatrzymał się na początku powstania. Przed nami w kolejnych sezonach: po pokonaniu Glabera Spartakus zmierzy się z Publiuszem Waryniuszem i jego armią liczącą od 12 do 15 tys legionistów. (1 sezon).
Następnie Spartakusa marsz na północ (ucieczka z Italii) i walka z dwoma armiami konsularnymi Lucjusza Galliusza i Gnejusza Lentulusa, odłączenie się Kriksosa (1 sezon).
Przerwanie marszu i powrót na południe Italii, próba przedostania się na Sycylię, powołanie przez Rzym nowego dowódcy Krassusa z 50 tys legionistów rzymskich, odwrót spod Regium (próba przebicia się na Sycylię) i marsz Spartakusa na Brundizjum (1 sezon)
Próba przebicia się Spartacusa przez "wał Krassusa" , rozłam w obozie Spartakusa i podzielenie armii: od Spartakusa odłącza się około 12 tys powstańców z Kastusem Gannikiem na czele, największa bitwa Spartakusa z Krassusem nad rzeką Silarus (1 sezon)
czytałem wywiad z aktorką, która odtwarza rolę Saxy, w którym wypowiadała się, ze w najnowszym sezonie bedzie bitwa, która rozmachem przebije starcia w filmie '300'
można to spokojnie spiąć w dwa sezony, nie wydaje mi się, żeby mieli kasę, żeby więcej pohulać
chyba ratingi nie są zbyt wysokie