błagam tylko żeby nie było kolejnego sezony naprawdę ! ;/ 1 sezon był wyśmienity prequel też super ale ten 2 sezon to jest więcej niż o połowe gorszy od poprzedników ;/ Nowy aktor zastępujący Andiego jest tragicznie słaby, wygląda jak mameja nie wygląda jak przywódca jego przemowy są dołujące i naprawdę słabo gra aktorsko każda postać go przyćmiewa. Andi wróc ;( a ta nowa Naevia ? nie wiem co gorsze aktor Spartacusa czy ta nowa Naevia ta też sztuczna, jej okrzyki są naprawdę przesadzane i gra aktorska też tandetna, poprzdnia Naevia była realna naprawdę pasująca do roli i nie przesadzała. Ogólnie cała otoczka sezonu coś taka bidna, jakby obniżony budżet mieli coraz bardziej widać efekt Green Sceen. Ostatnie 10 min końcowego odcinka były najlepszymi minutami z całego sezonu, szkoda że musiałem czekaż aż 10 odcinków na jakiś zachwyt. Kriksos też coś zmęczony tą rolą eeeee dupa blada. Jedynie Ganicus i Glaber trzymali poziom i chwała im za to, bo bez tych postaci ( aktorów) serial byłby dnem totalnym, dzięki bogom za to że nie wymienili aktorów na innych - tańszych.
Po pierwszym odcinku też tak sądziłem ale później się przekonałem do niego i uważam że aktor świetnie się spisał i dobrze grał Spartakusa a i cały sezon uważam za świetny i z niecierpliwością oczekuję kolejnego..początek sezonu też mi wyglądał że będzie słaby, jakiś dziwny i początek i aktor ale ale jednak okazało się inaczej,i twórcy i aktorzy stanęli na wysokości zadania ,więc polecam obejrzeć cały bo mnie się naprawdę podobał
Na szczęście to od ciebie nie zależy czy będzie czy też nie, skoro ci się podoba nie oglądaj.
Polecam Ci Teletubusie, tam masz super wypasionych aktorów.
widzowie, nie obrażajmy się, ktoś napisał swoją opinię i odnosić się do niej należy a nie osobiście do piszącego
a co do spartacusa drugiego sezonu. dla mnie to czasem była męczarnia. szczególnie gdy przywódca rebelii wygłaszał swe płomienne mowy zagrzewające "wolnych" ludzi do walki z podłymi ciemiężcami Rzymianami. Poza tym przeniesienie akcji w teren zepsuło dla mnie klimat tamtych czasów, miasto, ludus, arena, to były wystarczające miejsca dla tej historii. Wiadomo od początku, ze wszyscy od rozpoczęcia swego powstania są skazani na śmierć, tutaj nie będzie , przynajmniej nie powinno być,hollywoodzkiego happy endu. jestem tylko ciekawy jak długo można ciągnąć ten wątek, którego koniec wszyscy znamy.