Witam
jak w tytule , jako wielki fan spartacusa (też jestem na 9 odcinku zemsty ) zwracam się z zapytaniem do ludzi o podobnym guście o rozszyfrowanie 2 tytułów filmów obejrzanych w latach 90-tych
będę podawał cząstkowe informacje
pierwszy to był jakiś thriller s-f , gościu uciekał z kobietką cały film przed równie dobrze wyszkolonymi "zabójcami" jak on , najlepsze co pamiętam to jak w trakcie filmu opiekunka kolonii wyszła do toalety a grupa 50 dzieciaków obejrzała ostrą scenę seksu w tym filmie . Jak wróciła to dopytywała się co przegapiła to wspomnieliśmy tylko o pościgu :), oglądałem go gdzieś w 1994 roku, kobieta była blondynką , film był chyba amerykański jakieś pomysły, coś w stylu ultimatum bourn'a,
drugi film , też z lat 90tych , jakiś turniej wyszkolonych ludzi różnych specjalności , jak ich niby gonili , a może mieli coś zdobyć , każdy działał osobno , pamiętam że jakiegoś ustrzelili złuku w żółtym kostiumie ninji , ogólnie to ciężko mi coś sobie przypomnieć , też amerykański
czekam na propozycje co to a filmy
Pierwszy kojarzy mi się z Cyborgiem z Van Dammem, ale przeciez chyba wiedziałbyś że to o niego chodzi, prawda?
Po konsultacji z samym sobą ( :) ) przypomina mi się że pierwszy to chyba nie był s-f , ale główny bohater uciekał z laseczką , ścigali ich zabójcy - agenci ? po kolei ich wysyłali w pościg a on gość rozkładał wszystkich po kolei, ...
drugi film to grupa osób ((porwanych?) (wydaje mi się że byli poubierani w różnokolorowe kimona) uciekała przed ścigającymi ich chyba ninja , a ten gostek co go ustrzelili z łuku to spadł ze skały ubrany był w żółte kimono , i chyba chodziło że kto pierwszy dobiegnie do jakiegoś punktu to przeżyje (porwani ludzie byli jakoś tam wyspecjalizowani w różnych dziedzinach walk lub sportu ) ?
ogólnie to wiem że trudne zadanko zadałem...
1. film kojarzy mi się z " Pamięcią absolutną" gdzie Sharon stone wraz ze swoimi ludźmi goniła Arnolda, choć nie pamiętam dzieciaków..
A drugi film to tylko "Amerykański ninja" tam biegały żółte ninja.