Czy ktoś z producentów. Reżyser, scenarzysta ogólnie ktokolwiek z ekipy filmowej ma pojęcie o wojsku?
Już tak na logikę jeśli jest ciągły ostrzał karabinów maszynowych, to przecież skoro jest nas dużo, to lecimy na nich ( w tym czasie nie ma za dużo odwetu, bo przecież biegniemy xD ) I jak bydło w kupie, żeby przypadkiem było łatwiej trafić. xD
Przeciez nie można biec chociażby w wielkich odstępach zygzakiem lub za jadacym pojazdem bojowym, bo co tam zginąć jak kaczka xD.
To było żenujące i rzucało się w oczy okropnie.
Myślałem, że tylko moje oczy krwawiły podczas 8 odcinka. Najsłabszy odcinek jak dotąd i trend spadku utrzymany. Scena rozwałki na łące za studiem tak idiotyczna, że co to robi w tak dobrym skądinąd serialu? Logice dajmy spokój, bo bywają mocniejsze bzdury, ale technicznie, strzelanie do "martwych pojazdów, które rzekomo jadą..ale jednak stoją haha, to chyba ostatni raz widziałem w Demonach Wojny z Bogusiem Lindą. Prawdziwą wisienką na torcie było natarcie Abrams'a gdzie mechanik zwolnił na tyle by nasz kochany Sheridan wygramolił się nań i odwalił Jona Rambo. Helikopter na linie.. Powielane ujęcia tych samych BMP już wcześniej zniszczonych, to błędy montażu. W takiej "Drużynie A" by nie raziły ale tu... Mamy ogromne oczekiwania i jeszcze większe apetyty.
Nie wiem jak można dopuścić do takich baboli będąc profesjonalistą, mi było by wstyd xd
Bez kitu myślałem że tylko sam jestem w tym rozczarowaniu ostatniego odcinka, totalny kupsztol. byłem tylko w zasadniczej służbie wojskowej żadnym tam komandosem, ale co tam się odpierdalało w tym odcinku to nawet ja wiem że to wszystko niemożliwe!
To byl czołg Abrams? Czyli z kim oni sie strzelali z Turkami? Nawalanka wewnątrz NATO?
I jak zwykle w tego typu przypadkach już prawie mają zginąć ale jakimś cudem w ostatniej chwili ratują ich dzielni amerykańscy piloci. I po raz kolejny pokazują wszystkim jacy to oni są najlepsi. Nikt im kuźwa nie dorówna. A już napewno nie Irańskie wojsko które zapewne szkoli ludzi na grach wideo po tym co pokazali na polu bitwy. Ehh..ręce opadają...
Jak widać irańska armia nie posiada na swoim wyposażeniu moździerzy które w moment załatwiły by sprawę.