PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10004391}

Spider-Man: przyjazny pająk z sąsiedztwa

Your Friendly Neighborhood Spider-Man
2025 -
7,1 1,2 tys. ocen
7,1 10 1 1170
7,0 5 krytyków
Spider-Man: przyjazny pająk z sąsiedztwa
powrót do forum serialu Spider-Man: przyjazny pająk z sąsiedztwa

Reviewbombing

ocenił(a) serial na 7

Dla mnie też te zmiany są zupełnie nie potrzebne, ale czy to jest serio powód, żeby masowo wystawiać 1/10 i celowo średnią zaniżać? Niesamowity jest ten mental XD

ocenił(a) serial na 8
kosiak_

Żałosne. I czemu to służy? I tak ludzie obejrzą.

kosiak_

Ja z założenia nie oceniam takich animacji bo nie jestem już w grupie docelowej, ale chyba jest to jakiś sposób żeby pokazać, że ludzie nie wciagna wszystkiego jak leci tylko dlatego, że takie mamy czasy. Może jak Myszce Miki parę dolarów ubedzie na koncie to zmądrzeje.

ocenił(a) serial na 7
hornet

Ale w jaki sposób im dolarów ubędzie?

kosiak_

Taki, że gorsze oceny moga przekładać się na mniejszą oglądalność, a to już potem dalej na wpływy z reklam, abonamentow itp.

ocenił(a) serial na 7
hornet

Tyle, że ten serial jest akurat bardzo dobry, jest jeden bardzo głupi element - Harry Osborn który wygląda jak czarnoskóra dziewczyna. Na tym się kończą głupoty tego serialu. Cała reszta jest bardzo dobra.

ocenił(a) serial na 3
PMRock

Niekoniecznie. Serial ma więcej mankamentów. Animacja - bardzo statyczna, wręcz uboga. Akcja rozgrywa się w NY, dodam, że opustoszałym NY. W ogóle nie tętni tam życie. Przejedzie parę aut, parę osób przejdzie po chodniku i to tyle. W 3 odcinku była scena w stołówce szkolnej. Osoby będące w tle nie poruszały się, jakby siedziały tam manekiny. Większość postaci (oprócz Lonny'ego i Norman Osoborna) jest kiepsko napisana, a najgorzej główny bohater. W tym świecie Peter jest irytujący z tą swoją skromnością, ale najgorsze, że nie wiadomo co go motywuje. Dlaczego 15 latek nagle postanawia walczyć z przestępcami zamiast np. monetyzować swoje umiejętności? Przypomnę, że zbiera dvd po śmietnikach, a jego ciocia musi sprzedawać swoje rzeczy żeby mieli hajs. Ale wrócę do tego, że Peter jest pozbawiony jakiejkolwiek motywacji. Nie wiemy co go napędza. Na pewno nie jest to klasyczne "moc i odpowiedzialność", bo nie miał mu kto tego przekazać. Wujka Bena nie było już gdy uzyskał moce. Jest to najgorzej napisana postać Spidermana/Petera jaką widziałem. Większość postaci pobocznych jest ciekawszych. No i jak na kino rozrywkowe/superbohaterskie to balans pomiędzy scenami akcji, a obyczajówką jest za bardzo przegięty w stronę obyczajówki. Jestem zawiedziony. Oczekiwałem czegoś na poziomie zbliżonym do X-Men 97.

ocenił(a) serial na 8
tomaszjozefowski2884

Ja prdl. Jakby w każdym innym medium była Ci podoba sensownie motywacja Petera :P Masz nakreślone jak on broni Nico nawet nie posiadając jeszcze mocy. Taka jego charakterystyka. Pete to po prostu dobry chłopak.

ocenił(a) serial na 7
kosiak_

Własnie teraz patrzę, że ocena tutaj ok. A przecież podmianki na czarnych, na kobiety. I jakoś oceny są dobre, więc to nie jest największy problem. Tylko jakość ogólna się liczy. Zmiany są niepotrzebne, ale można je traktować, jak inne uniwersum. Ale mam wrażenie, że to Spider man dla nowego pokolenia.

ocenił(a) serial na 7
toyminator

Prawda. Pisałem to jakoś w okolicach premiery i wtedy średnia wynosiła chyba poniżej 4. Teraz już sytuacja się poprawiła.