PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121831}

Spider-Man

1994 - 1998
7,8 15 tys. ocen
7,8 10 1 15283
6,8 13 krytyków
Spider-Man
powrót do forum serialu Spider-Man

Mój ulubiony serial o spider-manie. Pamiętam go z czasów jak jeszcze był Jetix i Fox kids . Teraz już takich nie robią...

ocenił(a) serial na 7
jabba11

A ja z czasów TVP2 ;] Kupa lat, miłe wspomienia i pierwsza refleksja- dlaczego postacie jak widzą, że coś na nie spada to zamierają w bezruchu zamiast się odsunąć, chociaż to w sumie rzucił chłopak sąsiadki jak kiedyś natkną się na taką scenę ;]

ocenił(a) serial na 10
jabba11

Ja również pamiętam go z czasów Fox Kids i Jetix. Dzisiejsze bajki nie umywają się do tych starszych. Ta bajka była genialna, byli tu chyba wszyscy bohaterowie Marvela(gościnnie) dzięki czemu nigdy się nie nudziła. Była świetnie zrobiona, często zaskakująca i po prostu genialna!

ocenił(a) serial na 10
Pieniak3

ja rowniez serial poznalem za kadencji TVP2 lecial bodajze jeden odcinek na tydzien w kazdy wtorek o godz 14:10 :) hehe pamietam jeszcze jak rowno z rozpoczeciem emisji tego serialu firma panini wypuscila album z naklejkami z odcinkow z serialu ojjjjj kupa kasy na to poszla z mojej strony

ocenił(a) serial na 7
jabba11

Oglądałem go za podstawówki na wspomnianych przez Ciebie kanałach i muszę coś stwierdzić. Oglądając je teraz na spokojnie, samemu przed komputerem i w pełni się na nich skupiając, człowiek normalnie widzi wartości jakie ten serial ze sobą niesie. Wartości i przesłanie, morał. "Dobro jest silniejsze od zła." - to chyba najlepszy tekst w tej bajce, a widząc te kretyństwa jakie dzisiaj dzieciakom puszczają, człowiek łapie się za głowę i myśli co będzie z tymi dziećmi, jak oglądają takie bezwartościowe pracze mózgu.
Bajka piękna 10/10, trochę łapało mnie w duchu jak Peter tracił Mary Jane, przykra sprawa. Trochę tak jakbym się utożsamiał z głównym bohaterem (często tak mam w filmach, bajkach czy grach), więc strata kogoś, kogo się tak kocha przez Petera i we mnie uderza.
Mały apel na koniec: Nie puszczajcie swoim dzieciom dzisiejszych produkcji, np. tych idiotyzmów z "disney xd", choć zdarza im się wieczorem puścić coś starszego, Ach ten Andy, czy Odlotowe Agentki.
Pooozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
ZiD0

Co do apelu z końca to w pełni się zgadzam i od dawna praktykuję... znaczy nie mam dzieci, ale mam siostrzeńca i siostrzenice, których ciągle ganiam i mówię, która bajka jest ok, a która debilna - na szczęście ze skutkami.

ocenił(a) serial na 7
Pieniak3

Prawidłowo, dobrze że żyjemy w czasach dobrej technologii. Człowiek ponagrywa na płyty najlepsze bajki, a potem dziecku może je włączać. Przynajmniej ja mam taki zamiar. :) Na razie jestem w fazie gromadzenia materiału.

ocenił(a) serial na 10
ZiD0

Ha ha tak właśnie siostrzeńcom robię :D Między innymi "Samuraja Jacka", "Ed, Edd i Edy" czy "Króla Lwa" im dałem :)

użytkownik usunięty
Pieniak3

Powiedziałeś Samuraj Jack? ;) <3 Co do powyższej dyskusji to całkowicie się zgadzam, że starsze bajki są zdecydowanie lepsze od puszczanych teraz (Ben teny, Pory na przygodę i inne).

jabba11

najlepszy rysunkowy spiderman szkoda ze dziś już nie ma jetixa i fox kids stare dobre czasy

filip_sasin

A zna ktoś na jakiej stronie można obejrzeć wszystkie odcinki?

ocenił(a) serial na 10
filip_sasin

,, Świat według Ludwiczka"
,,Księżniczka Sissi"
,, Spider-Man"
,,Pinokio"
,, Hutch Miodowe Serce"
Bez tych seriali Fox Kids nie byłby... w ogóle:-)
Wszystkie miały to ,,coś" w sobie...

ocenił(a) serial na 10
Brandon568

,,X-MEN"
,, Księżniczka Sissi"
,, Hutch Miodowe Serce"
,, Spider-Man"
,, Pinokio"
Bez tych seriali Fox Kids nie byłby...w ogóle:-)
Wszystkie miały w sobie to ,, coś"...

ocenił(a) serial na 10
Brandon568

Niestety ,, Ludwiczka" nie można do nich przyrównywać,ponieważ miał znacznie ,, lżejszą"fabułę...

ocenił(a) serial na 10
Brandon568

Teraz to sobie uświadomiłem