PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=162302}

SpongeBob Kanciastoporty

SpongeBob SquarePants
1999 -
7,2 21 tys. ocen
7,2 10 1 20567
8,0 2 krytyków
SpongeBob Kanciastoporty
powrót do forum serialu SpongeBob Kanciastoporty

który z bohaterów SpongeBoba najbardziej Ci zaiponował i dlaczego?

dla mnie bez wątpienia jest to sam SpongeBob. postać barwna i zabawna, doskonale nadaje się na głównego bohatera. lubię też Skalmara, gdy się złości. ^^

marina94

Według mnie najlepszą postacią jest Sponge. ;) Jest taki beztroski, aż się miło ogląda. :)

knife

Pan Krab - jest śmieszny i lubi kasę :D

marina94

Najinteligentniejsza postać - Gacuś
charakter identyczny jak mój kot
Ps. co nie znaczy ze nie lubię spogeboba

magdziorkaa

Paatryk rulez! :D On i ta jego tęgość umysłowa... heh, i jeszcze mówią mi, że jestem od Niego podobny... tylko ja nie wiem dlaczego -_-

Garox

Gacuś !!!

marina94

spongebob jest moim guru:)jak wiedzę te jego minki od razu mi się poprawia humorL)to niezwykłe co może zrobic z tobą zwykła gąbeczka:0

marina94

Gacuś, jest bardzo kochany i podobny do mojego kota :D który również zwie się Gacuś :>

marina94

Spongebob, jest przesłodki.

marina94

Chyba Sponge ;) Pozytywny, pomysłowy i zawsze gotowy pomóc przyjaciołom (i nie tylko ;D)
Ale najbardziej śmieję się z Patryka xd Kiedyś pokazał się w odcinku tylko 2 razy, ale rozbawił mnie do łez : ))

marina94

oczywiście że sponge, jest najzabawniejszy ;p

marina94

Skalmar mnie rozwala, no i oczywiście pan Krab. Sponge i Patryk są po prostu doskonali, Plankton to taki Napoleon. Gacuś potrafi ich wszystkich podsumować jednym komentarzem (meowww). Mówiąc krótko wszyscy są równorzędnie świetni.

PS. Nie lubię tylko odcinków z syrenamenem i skorupinem.

ornell

czemu?

marina94

Gacuś i jego miauczenie :) Świetny jest ^^ I Patryk też jest dobry, jego kompletny brak mózgu rozwala :D

marina94

a ja uwielbiam Planktona :) zawsze chce mi się śmiać jak go widzę

Lodaaaa

też :>

tez

marina94

Moim ulubionym bohaterem jest Skalmar. Jego wieczny cynizm i sarkazm... nikt go nie rozumie i wszyscy go denerwują. Pomiętacie odcinek o wyjątkowej czapce ze stelażem, którą Krab sprzedał Sponge’owi na wyprzedaży. W nim mogliśmy zobaczyć Skalmara odwiedzającego grób, w którym zostały pochowane jego nadzieje i marzenia – to było zabójcze :] Jest wielbicielem sztuki, ale niezbyt wychodzi mu proces twórczy. Pod tymi podanymi cechami przypomina mnie :p Uwielbiam jego szyderczy śmiech w wykonaniu Zbigniewa Suszyńskiego. SpongeBob ma również rozbrajający śmiech, jest wielkim optymistą oraz ma swój własny, idealny świat. Lubię też Gacusia - tak nazywa się mój myszoskoczek ;), ale tak naprawdę wszyscy są indywidualni i wyjątkowi. Świetni bohaterowie w świetnej kreskówce.

user69

zgadzam się z powyższym. Skalmar jest zdecydowanie moim ulubieńcem, m.in. na podobieństwo do mojego charakteru. reszta też jest świetna, ale zaraz za Skalmarem stoi Patryk i Gacuś, który zawsze wszystko ładnie podsumuje. polski dubbing jest rewelacyjny.

migotka_08

Spongebob :D głównie przez jego minki :P

user69

Mnie Skal trochę irytuje, a z drugiej strony to go rozumiem. Jest sztywniakiem i snobem, który nie umie się bawić i czerpać radości z życia tak jak Sponge. Gdyby od czasu do czasu skończył z tą spinką to jego życie było by na pewno nieco ciekawsze. Nie ma przyjaciół z nikim się nie spotyka, nie wiedziałam jak tak można żyć!? Ale z drugiej strony 8-10 godzinna zmiana w pracy, spędzona w towarzystwie przygłupa pokroju Spongeboba, może człowieka psychicznie wykończyć. Ja sama pewnie nie miała bym ochoty się z nikim spotykać, tylko tak jak on wyciszyć się, piżama, kapcie, jakaś kawka i fotelik. Ogólnie to moze Skal był by lepszy gdyby nie bliskość Sponga i Patryka.

marina94

patryk przytoczę cytat
syn neptuna-oczywiście że ten zamek nie jest łatwy do otworzenia przecież konstruowali go bogowie a nie ktoś kto znalazł na ulicy paczkę ziemniaczanych chipsów
spongebob(dzwoni do patryka ten odbiera i siedzi z paczką ziemniaczanych chipsów) patryk-spongebob nie uwierzysz co dziś znalazłem na podłodze xD

marina94

SpongeBob i Patrick <3

marina94

Gacuś, Gacuś, Gacuś!

marina94

Patryk. Zawsze przez niego ryczę ze śmiechu :D

marina94

spongebob
sendy
patryk

marina94

Patryk

marina94

Skalmar i jego podejście do życia

marina94

Skalmar. Ma charakter i gra na klarnecie.

patryk najlepszy :).

daria00

Moi ulubieńcy to Skalmar, Krab i Plankton.
Nie lubię Sponge Boba i Patryka.
Sponge to taki półgłówek z kretyńskim śmiechem i minami debila,a Patryk to bezmózgi prymityw i w dodatku obleśny.
A moja ulubiona trójka wymiata.

chrapczyk

Trafnie to opisałeś, zgadzam się. Sponge i Patryk to dwa dałny. Ale przez to są najzabawniejsi. Chociaż w odcinku w którym pojawia się siostra Patryka okazuje się, że w tym serialu jednak istnieje postać bardziej niedorobiona niż on.

A co do Spongeboba to czasem mnie irytuje, zwłaszcza kiedy jest w szkole jazdy. Jego relacje z panią Puff.....przecież on tak naprawdę rujnuje jej życie! Chyba nie przesadzam co do tego?

christinearron

ale Patryk wymiana właśnie dzięki swojej tępocie, jego teksty są niepowtarzalne :)

daria00

Dokładnie. :D Momenty z Patrykiem są najzabawniejsze!

marina94

Patryk! zawsze wprawia mnie w dobry nastrój :)

marina94

spongebob, gacus... i plankton :)

adarutoshoppu

Patryk
Krab
SpongeBob

adarutoshoppu

zapomnialam o skalmarze! uwielbiam skalmara, zwlaszcza w przebraniu lososia <3

marina94

Najbardziej lubię Patryka, jego i jego zabawną głupotę.

K_a_m_i_l_a

Spodziewałam się raczej, że wskażesz ZjebBoba.

christinearron

Nie, SpongeBob w niektórych odcinkach jest za bardzo inteligentny , w przeciwieństwie do Patryka

K_a_m_i_l_a

ZjebBob w moim osobistym rankingu, to trzecia najbardziej zdałniona postać w tym serialu zaraz po Siostrze Sam i Patryku.

christinearron

w moim też XD

marina94

Moją ulubioną postacią ze Spongeboba jest Patryk i jego "zerowa" inteligencja.

TechnoMan

SpongeBob!
Nie nawidzę Patryka
Oto powody:
1. Nie rozpoznał SpongeBoba kiedy był "krągłoporty" (Odc.Kanciastoporty być albo nie być)
2. Wykopał Sponga z własnego domu (Odc.Kanciastoporty być albo nie być)
3. Wziął żółtemu 100 dolców (Odc.Piosenka Patryka)
Podałbym więcej ale nie chce mi sie pisać. Patryk to taki tępy,obleśny down. Tak samo jak jego siostra. Dziwne że Siostra Sam jest głupsza od Patryka (myślałem że nigdy taka postać sie nie pojawi) jak i nieprawdziwi i prawdziwi rodzice tępogwiazdy.
Jednym słowem cała rodzina Patryka i sam on to debi...to znaczy głupki.

BeyMasterPL

To samo, ale ja lubię Patryka.

TechnoMan

uwielbiam Patryka jak Ty XDD i jego głos i smiech i ultradebilizm hahaha rozp***dala mnie zawsze bez wyjątku

marina94

A ja lubię oprócz Spongeboba no Planktona oczywiście

marina94

Patryk
Cytuje:
P:Daj mi jakieś trudne pytanie nie takie prostackie jak te twoje
S:Dobra, czy twój przyjaciel (SpongeBob) to chłopak czy dziewczyna.
P:Oooooooooooo, trudne się trafiło. Wyrobiony biceps, acz żęsy długie i podkręcone. Pas.