Sprostowanie (2024)
Rok 2024 Sprostowanie Rok 2024, odcinek 7
odcinek Sprostowanie (2024)

Sprostowanie | VII

56m
7,3 166  ocen
7,3 10 1 166
Sprostowanie
powrót do forum 7 odcinka

Cześć wszystkim!
Właśnie skończyłem oglądać serial Sprostowanie na Apple TV+ i mam kilka poważnych wątpliwości dotyczących zakończenia oraz linii czasowej wydarzeń w serialu. Będę wdzięczny za szczegółowe wyjaśnienie od osób, które mają dokładne zrozumienie fabuły, bo pewne elementy wydają mi się nielogiczne.

Oto moje pytania:
    1.    Wiek Nikolasa: W serialu jest powiedziane, że dziecko Catherine, Nikolas, miało około 4-5 lat w momencie kluczowych wydarzeń w hotelu (gdzie Catherine była z Jonathanem i tym mężczyzną, który później utonął). Jak to możliwe, że później okazuje się, że Nikolas jest dzieckiem tego mężczyzny, który utonął? Przecież w momencie, gdy Catherine i Jonathan się poznali, nie mógł być ojcem dziecka w tak zaawansowanym wieku.
    2.    Zamiana dzieci: W serialu była mowa o tym, że dzieci padły ofiarą pewnej zamiany – czy ktoś mógłby dokładnie wyjaśnić, co się stało? Czy Nikolas rzeczywiście nie był dzieckiem Catherine i Jonathana, czy chodziło o coś innego? Była mowa też, że Catherine poroniła. Jak zatem doszło do "zamiany", skoro Nicholas miał już 4-5 lata i bawił się na plaży? Nawet więcej - stalker zostawił sobie jego zdjęcie na pamiątkę pod koniec 7. odcinka???
3. Dobrze wnioskuję, że stalker jest ojcem Nicholasa?!

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi, które pomogą rozwikłać te wątpliwości. Serial wydał mi się świetny, ale ten konkretny wątek pozostawił mnie z dużym poczuciem chaosu. Z góry dzięki za pomoc!

jasko94

1. Gdzie było powiedziane, że Nikolas jest dzieckiem chłopaka który utonął? Nikolas jest dzieckiem Catherine i jej męża.
2. Kto zamienił dzieci? nic na ten temat nie było wspomniane. Catherine opowiadała, że gdy wróciła, była w ciąży, bardzo chciała mieć drugie dziecko, ale je usunęła, gdyż nie była pewna, czy to dziecko męża, czy też Jonathana i by jej przypomniało o tych traumatycznych wydarzeniach.
Proponuję obejrzeć jeszcze raz ten odcinek. Wszystko ona dobrze opisuje i tłumaczy.

ocenił(a) serial na 7
jasko94

Imiona się zgadzają, ale reszta brzmi jakbyś oglądał jakiś inny serial.