PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94895}

Star Trek: Enterprise

Enterprise
2001 - 2005
7,2 5,5 tys. ocen
7,2 10 1 5466
Star Trek: Enterprise
powrót do forum serialu Star Trek: Enterprise

Voyager był bardzo fajny, Następne Pokolenie średnia z plusem, Deep Space przegadane religijnie, duży minus. Ale Enterprise.. Debile scenarzyści po prostu. Tyle wpadek nie tylko merytorycznych.. Szkoda tego, nie dziwię się, że zdjęli.

ocenił(a) serial na 8
Flanet

masz rację ale 3 pierwsze sezony można było obejrzeć a 4 już po prostu nie trawiłem

oskar81

Najgorszxa wpadka to chyba spotkanie ferengi przez enterprise. Przecież pierwszy kontakt nastąpił w star trek następne pokolenie to jak scenarzyści mogli o tym zapomnieć skoro palce w to przedsiębzięcie też maczał Branon Braga on też do TNG pisał scenariusze i co zapomniał co pisał parę lat wcześniej?

ocenił(a) serial na 7
kamil_zawada1984

ej a skąd wiecie że to nie inna wersja :D, nie specjalnie mnie ciągnie do reszty star trek (nie lubię wyglądu scenerii z tamtej epoki :) )w każdym razie miałem okazje przekonać się o pewnych epizotach w którym spotykają się dwa okręty, to chyba jasne że seria enteprice pochodzi z innej rzeczywistości , no cóż widać widzowie star trek zapomnieli o pewnych faktach, jakbyście naprawde oglądali scifi to nie zakopalibyście się w starej epoce :)

AncientWizard

Bo linia czasowa była ta sama. Nikt nie restartował tego w tamtym okresie. Poza tym wątki TNG, DS9 VOY często się zazębiały. Analogicznie oczekiwano tego od Enterprise.

I wiele tracisz zwracając uwagę na scenerie ;)

ocenił(a) serial na 9
oskar81

To wielka szkoda bo akurat 4 seria była moim zdaniem najlepsza, i gdyby producenci pociągnęli serial dalej może było by całkiem nieźle.

ocenił(a) serial na 8
PawelK

zgodzę się że niektóre odcinki były fajne 4 sezonu ale tylko niektóre według mnie najgłupszy odcinek to ten kiedy te ksenofoby opanowały to działko na marsie skoro mieli takie działko to po co misja enterprise aby zniszczyć zindi czy jak to się pisze to działko miało taką siłę rażenia że z pewnością poradziło by sobie z bronią tych obcych

ocenił(a) serial na 8
oskar81

Posiadanie jednego działa nic nie daje, bo równie dobrze Xindi mogli je uszkodzić/zniszczyć zanim by ono zdążyło oddać strzał. W odcinku potrzebowało ok. dwóch minut na ładowanie (nie wiadomo ile potrzebowało na "przeładowanie"). Takim działem raczej ciężko strzela się w małe, szybkie obiekty... co innego w komety.
Załóżmy jednak, że udało się zniszczyć broń Xindi... No i co z tego? Przyślą oni kolejną, i kolejną itd. i będą robić to tak długo aż osiągną swój cel, tym bardziej, że byli bardziej zaawansowani technologicznie od ludzi, więc mogli sobie na to pozwolić. W dodatku mieli wsparcie ze strony twórców sfer.
Lepiej było spróbować ich zniszczyć (mało prawdopodobne) bądź też nawiązać współpracę z nimi : )

użytkownik usunięty
Flanet

Jak dla mnie największym strzałem w stopę była muzyka w czołówce

Muzyka rewelacyjna właśnie,a serial zdjęli ,bo nie było seksu ...nastolatków itp.......
Żal tego 21 wieku,liczą się tylko słupki.

ocenił(a) serial na 5
Oktavian7

O bardzo trafne stwierdzenie. Ja bym rozwinął - w star trek nie ma seksu, przemocy, wulgaryzmów. Fabuła jest skomplikowana. Wykracza poza standardowe myślenie. Widz musi się zastanawiać na wieloma aspektami i nie ma podane wszystko na tacy. I o czym jest Star Trek? Star Trek jest jest o moralności - jak stwierdził twórca serii. Dlatego właśnie przy dzisiejszym widzu ST nie ma szansy na przetrwanie na antenie. Przykre.

ocenił(a) serial na 8

Muzyka z czołówki właśnie jest zajebista ciągle jej słucham. To że Tobie się nie podoba to Twoja sprawa, masz pełne prawo do tego.

Flanet

Akurat ten serial bije na głowę "deep space" i jest lepszy od kluchów które zapodają w dalszych sezonach "Next generation".

ocenił(a) serial na 8
Flanet

tak !!

:-)

Flanet

Tak! Tak!