PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=831205}
7,2 4,7 tys. ocen
7,2 10 1 4737
8,5 2 krytyków
Star Trek: Picard
powrót do forum serialu Star Trek: Picard

Oglądałem seriale dawno temu. Ten jest jak powrót do dzieciństwa, rzecz w tym że trzeba być fanem, aby znać wszystkie niuanse i docenić go bardziej niż ja. Nie znaczy że jest zły, jest bardzo dobry, tylko że... kim byli są Borgi/Borgowie, Locust, artefakt, i najważniejsze stara załoga Picarda? Bez znajomości tych rzeczy, jest to taki sobie serial. OT pewien staruszek, wydumał sobie misję ratowania dziewczyny/świata. I my bez znajomości serialu musimy zgadywać czy ma rację, czy też jego załoga starzy znajomi że stary kapitan ma demencję. Fani, lub osoby którzy znają serial, wiedzą że Picard był geniuszem, i rzadko się mylił, i w tym wypadku zasiadając do serialu, można się nastawić na hmmm... inny rodzaj jego odbioru. I w takim wypadku ocena byłaby większa. Ja seriale zapomniałem w dużym stopniu. Z tego co pamiętam to kilkuminutowy oblot Enterprise, jakiegoś chłopaka, Date który próbował żartować czymś na planecie gdzie ludzie zaczęli młodnieć oraz człowieka który wszedł w jasność która okazałą się sputnikiem? Tyle. Stąd moja ocena: 6. Oraz pewność że raczej nie będę tracić czasu na kolejne da sezony. Teraz tylko czekam na Lower Decks. Które są przezabawne i ciekawe.
Ps. Aktor grający Picarda, jak na swój wiek zagrał genialnie kapitana. Brawa mu za to!!