PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31454}

Star Trek

1966 - 1969
7,5 9,0 tys. ocen
7,5 10 1 9038
7,8 5 krytyków
Star Trek
powrót do forum serialu Star Trek

W Polsce jest mało popularny bo ludzie są niestety bez wyobrażni , płytcy i tępi :) W kinie sf liczy sie tylko komercja i efekty specjalne zero jakiegokolwiek głebszego przekazu !
Dla prawdziwego fana star treka TOS to klasyk i początek gwiezdnej wędrówki!

Spock_9

Dla mnie TOS - pierwszy i najlepszy! Może i brzydko zrobiony, może i zagrany czasem, hmmm, specyficznie (tu specjalne pozdrowienia dla mojego idola, W. Shatnera!), ale drugiego takiego madafaki jak Kirk na próżno szukać w całej gwiezdnej flocie. Poza tym takiej "chemii" jak między tercetem Kirk-McCoy-Spock nie znajdzie się już w późniejszych seriach. Niestety, sam serial jest nierówny. Poza odcinkami naprawdę klawymi zdarzają się wybitne obciachy (tu króluje seria trzecia).

Amerykanie mają sentyment do Treka, tam wychowały się na nim pokolenia nerdów, u nas jest raczej mało znany. Masz rację - nie ma fajnych efektów specjalnych, nowoczesnych gadżetów i innych trzaskobłysków, więc co miałoby się spodobać dzieciakom?

ocenił(a) serial na 10
malgorzata

Dziękuję Cio, Małgorzato. Tak mało jest ostatnio wypowiadających się publicznie ludzi, którzy mają sympatię dla Williama Shatnera, dobrego aktora i dobrego człowieka, nie wiedzieć czemu tępionego zajadle od czasów TOSu. Uqwielbiam ten serial i kocham kapitana, zwłaszcza, odkąd dowiedziałam się, ile robi dobrego dla innych w życiu prywatnym. Pozdrawiam Cię serdecznie.

ocenił(a) serial na 10
eviva_2

Podsumowając autorkę:

W Polsce mamy samych niedorozwiniętych idiotów, którzy tylko chleją i od Star Treka wolą M jak Miłość ;]

ocenił(a) serial na 9
malgorzata

"Masz rację - nie ma fajnych efektów specjalnych, nowoczesnych gadżetów i innych trzaskobłysków, więc co miałoby się spodobać dzieciakom?"
Mi jakoś się podoba(choć przyznam że jeden serial lubię bardziej - "Przyjaciele") choć mam 12 lat. A na efekty nie narzekam. W końcu to lata 60. Po za tym humor. Np.
"To był mały żart, sir."
"Wyjątkowo mały, chorąży."

- Chekov i Spock

"O, quadrotritikal! Czytałem o nim, ale jeszcze nigdy go nie widziałem."
"Czy każdy to zna oprócz mnie?"
"Nie każdy, to po prostu rosyjski wynalazek."

- Chekov i Kirk

"Następny dziennik techniczny, Scotty?"
"Owszem."
"Czy pan nigdy nie odpoczywa?"
"Właśnie odpoczywam.!"

- Kirk i Scott

"A gdy już powiedzieli to wszystko, (obraźliwe dla Kirka) wtedy uderzył pan Klingona."
"Nie, sir."
"Nie?"
"Nie... Mówił pan, by unikać kłopotów..."
"O tak..."
"I jeszcze nie było się o co bić. Poza tym, co nam zaszkodzi kilka obelg &ndashno nie?"
"To co powiedzieli, że zaczęliście się bić?"
"NazwaliEnterprise śmieciarką – sir!"
"Rozumiem. I...wtedy uderzył pan Klingona."
(dumnie) "Tak, sir!"
"Uderzył pan na Klingonów, ponieważ obrazili Enterprise, nie dlatego, że..."
"Cóż, sir – to była kwestia godności!"
"Dobra, Scotty... odmaszerować – o, Scotty; (zakłopotany) ma pan... zakaz opuszczania kwatery aż do odwołania."
"Tak, sir – (rozpromieniony) Dziękuję , sir! Nareszcie będę mógł poczytać czasopisma techniczne!"

Po prostu cudowne!

ocenił(a) serial na 10
Spock_9

TOS jest świetny i nic tego nie zmieni!!!

Voth

"W Polsce jest mało popularny bo ludzie są niestety bez wyobrażni , płytcy i tępi"
Uwarzasz że w stanach ten serial jest tak popularny bo ludzie tam są obdarzeni niezwykłą wyobraźnią z bogatą duszą(w przerwie między frytkami a wrestlingiem) i mają nad wyraz bystre umysły(widac to na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=0i4GZzNj4Rk)? Ciekawe :)

merdii

"W Polsce jest mało popularny bo ludzie są niestety bez wyobrażni , płytcy i tępi"
Uwarzasz że w stanach ten serial jest tak popularny bo ludzie tam są obdarzeni niezwykłą wyobraźnią z bogatą duszą(w przerwie między frytkami a wrestlingiem) i mają nad wyraz bystre umysły(widac to na tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=0i4GZzNj4Rk )? Ciekawe :)

ocenił(a) serial na 9
merdii

oni nie oglądają Star Treka :D

ocenił(a) serial na 8
Spock_9

Nom masz racje do star treka Tos trzeba być dojrzały i najważniejsze lubić stare klasyki to jest połowa sukcesu.