Star Trek

1966 - 1969
7,5 9,1 tys. ocen
7,5 10 1 9140
8,0 6 krytyków
Star Trek
powrót do forum serialu Star Trek

ocenił(a) serial na 10

No dobra, to teraz z zupełnie innej beczki: Czy ktoś orientuje się czy i jak miał na nazwisko Pan Spock? Bo logicznym ;) wydaje się że takowe posiadał, chociażby ze względu na swą mamę ;) ale mogę się mylić,a wśród wolkan imiona są unikalne ????

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Bashirek

Hm, Mr. Spock miał jakieś nazwisko, ale było ono niewymawialne, więc tak naprawdę... nikt nigdy go nie wymówił :)))) Nazwisko jego matki było Grayson, ale to nie odpowiada na twoje pytanie :)

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

przypomnialo mi się właśnie że kiedyś Spock coś o tym wspominał (widać nawet bohaterowie serialu byli ciekawi..;)
teraz to nawet żałuję że nie nagrywałem na wideo (eee....w celach edukacyjnych) TOSa kiedy leciał na Wizji 1 - może i nienajwyższych lotów, ale klasyka :)
Ech..gdybym był bogaty...kupiłbym sobie TNG, VOY i DS9 na DVD i miałbym wszystkiego pod dostatkiem..;)
i nie pytaj mnie w jaki sposób całego entka (cienki był, bo był, ale był) obejrzałem ;)

Bashirek

TOSa widziałam tylko małe kawałlki. Trochę mi sie smiać chciało, gdy te wszystkie przyciski robiły ping-pong :) ale klasyka to klasyka...
TNG oglądałam gdy był po raz piewrwszy u nas w TV i jeszcze z dwa razy powtórki.
VOY też niektóre odcinki z dwa razy, ale te z 5 i 6 sezonu niektóre przegapiłam :(
Z perspektywy czasu najwyżej oceniam DS9. Najbardziej mroczny, technicznie nawet do przodu, fajne postacie...momentami (o zgrozo) wolę bardziej niż TNG (oczywiście nie wtedy gdy w TNG jest dużo Rikera:)).
ENT - hmmmm, zmęczyłam dwa pierwsze sezony, doszłam do wniosku, że Trip ma niezły tyłek...ale w którymś momencie zdałam sobie sprawę, że zapominam o której to leci i nadal żyję...tego nie bywało przy innych seriach ST ;)