PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31454}

Star Trek

1966 - 1969
7,5 9,0 tys. ocen
7,5 10 1 9038
7,8 5 krytyków
Star Trek
powrót do forum serialu Star Trek

Mr Spock

ocenił(a) serial na 10

No dobra, to teraz z zupełnie innej beczki: Czy ktoś orientuje się czy i jak miał na nazwisko Pan Spock? Bo logicznym ;) wydaje się że takowe posiadał, chociażby ze względu na swą mamę ;) ale mogę się mylić,a wśród wolkan imiona są unikalne ????

Bashirek

Hm, Mr. Spock miał jakieś nazwisko, ale było ono niewymawialne, więc tak naprawdę... nikt nigdy go nie wymówił :)))) Nazwisko jego matki było Grayson, ale to nie odpowiada na twoje pytanie :)

ocenił(a) serial na 10
Jorjan

przypomnialo mi się właśnie że kiedyś Spock coś o tym wspominał (widać nawet bohaterowie serialu byli ciekawi..;)
teraz to nawet żałuję że nie nagrywałem na wideo (eee....w celach edukacyjnych) TOSa kiedy leciał na Wizji 1 - może i nienajwyższych lotów, ale klasyka :)
Ech..gdybym był bogaty...kupiłbym sobie TNG, VOY i DS9 na DVD i miałbym wszystkiego pod dostatkiem..;)
i nie pytaj mnie w jaki sposób całego entka (cienki był, bo był, ale był) obejrzałem ;)

Bashirek

TOSa widziałam tylko małe kawałlki. Trochę mi sie smiać chciało, gdy te wszystkie przyciski robiły ping-pong :) ale klasyka to klasyka...
TNG oglądałam gdy był po raz piewrwszy u nas w TV i jeszcze z dwa razy powtórki.
VOY też niektóre odcinki z dwa razy, ale te z 5 i 6 sezonu niektóre przegapiłam :(
Z perspektywy czasu najwyżej oceniam DS9. Najbardziej mroczny, technicznie nawet do przodu, fajne postacie...momentami (o zgrozo) wolę bardziej niż TNG (oczywiście nie wtedy gdy w TNG jest dużo Rikera:)).
ENT - hmmmm, zmęczyłam dwa pierwsze sezony, doszłam do wniosku, że Trip ma niezły tyłek...ale w którymś momencie zdałam sobie sprawę, że zapominam o której to leci i nadal żyję...tego nie bywało przy innych seriach ST ;)