Oczywiście TCW miały 10 razy większy rozmach, ale SWR ze względu na tematykę bardziej mi się podobają, zobaczymy co będzie dalej. Polecam każdemu fanowi.
Niech Moc Będzie z Wami :-)
Ze względu na tematykę? Jakiś fioletowy stwór rodem z Potworów i spółki, Mandalorianka w różowej zbroi, irytujący a w założeniach mający śmieszyć droid astromechaniczny, jeszcze bardziej irytujący dzieciak którego najchętniej wjeb**o by się do Jamy Carkoon, no i całkiem przeciętna pani pilot i Jedi, latają razem statkiem wykonując jakieś bezsensowne, niepowiązane ze sobą zadania. Po drodze pokonują dziesiątki bezmózgich szturmowców, jakiegoś Pana Bokobroda o którym ktoś w jakiejś recenzji napisał że ,,już na pierwszy rzut oka czuć przed nim respekt" a w serialu jest kretynem, i niby mrocznego Inkwizytora który mówi jakieś mroczne suchary, ma mroczny miecz świetlny, no i w ogóle jest kur*a mroczny. Oczywiście dla dzieci poniżej 5 roku życia. Wiem że to serial dla dzieciaków ale starsi fani też chcieli by coś dostać, choćby na takim poziomie jak niektóre odcinki TCW od 3 sezonu.
Zgadzam się po stokroć, ale nie ma tych debilnych skretyniał znienawidzonych droidów ! :-) stąd moja pozytywna reakcja, tym bardziej że spodziewałem się szitu strasznego a nie jest tak źle.
Ja osobiście chciałbym żeby nakręcili coś kreską tych pierwszych TCW, Tartowskiego.
Ja się spodziewałem opowieści o mrocznych czasach Imperium, a dostałem disnejowską bajkę w uniwersum GW. A tak jak Ty wolę ten okres niż Wojny Klonów.
A ja właśnie spodziewałem się Disneyowskiej bajeczki dla dzieci, stąd moje pozytywne zaskoczenie, jest baja ale fajna.
bałem się że nie będzie w ogóle przemocy, że szturmowcy zamiast ginąć będą ogłuszani itp, a tutaj wcale się z nimi nie cyrtolą.
Szturmowcy giną ale są pokazani tak bezosobowo jakby to były roboty a nie ludzie. Jestem ciekaw jak bedzie dalej, np czy twórcy zdecydują się na pokazanie bardziej brutalnych metod działania Imperium, np jak to było w przypadku TCW i odcinków o Ryloth. Albo czy uśmiercą jakąś drugoplanową postać jak Mistrza Piella czy Mistrzynię Gallię.
Rebelianci nie są źli, ale lepsi niż Rebels. Tam jest wprawdzie bardziej schematyczna, ale dobra fabuła, więcej konfliktów oraz lepiej rozbudowany świat SW.