Jak spojrzałem na Jarrusa to od razu przypomniał mi się Katarn, jakby ta rozumiem nowa postać, bo nie pamiętam by się wcześniej pojawiła, była kopią Katarna. Ubiór, niebieski miecz świetlny, z początku myślałem, że to serial umiejscowiony gdzieś w okolicach V filmu. Dużo zaczerpnięte też z The Old Republic, agent, Inkwizytor.
też mi się z Kylem skojarzył, trąca Jedi Academy, dobry klimat i wykorzystanie muzyki, dobrze nawiązuje do Wojen Klonów
Już po zobaczeniu pierwszych trailerów Star Wars Rebelianci wiedziałem że ten serial ma potencjał ba jest lepszy od serii CW
panowie z lucasa powinni się uczyć od ekipy z Disneya . Dodanie muzyki filmowej ze starej sagi ta otoczka mistyczności wokół Jedi
scena na początku gdy główny protagonista wyczuł jakby obecność mocy lub ta scena gdy po raz pierwszy w walce Kanan używa micze świetlnego tego brakowało w Wojnach Clonów . A co do podobieństw Kanan przypomina bardziej postać z Star Wars Unleashed ten rycerz Jedi
z pierwszej części czas by się zgazdzał wygląd również Jedynie co jest smutne to to ze szturmowcy zastapią teraz miejsce Droidów.
Co za bezsensowny komentarz. Jarrus i Katarn nie mają ze sobą nic wspólnego. No tak, bo niebieski miecz świetlny miał tylko Katarn, nikt więcej.
Akurat agenci i inkwizytorzy nie są odniesieniem do The Old Republic.